Regelen van een uitvaart

Bij het regelen van een uitvaart komt meer kijken dan u zou denken. Waar moet u op letten bij het regelen van een uitvaart? Buiten dat u aan veel dingen moet denken, is er ook het grote verdriet. In de periode net na het overlijden van een dierbare heeft u veel aan uw hoofd. Om de uitvaart op de juiste manier te regelen moet u een checklist afwerken, op deze manier weet u dat er niets vergeten zal worden.

Uitvaart checklist

Allereerst dient de huisarts gebeld te worden, daarnaast hebben de meeste uitvaartverzekeraars een checklist op hun website staan welke u kunt afwerken. Het is voor u als nabestaande wel belangrijk om te weten bij welke verzekeraar de overledene is verzekerd. Als u dit weet dan is één telefoontje naar de uitvaartverzekeraar vaak al genoeg om de uitvaart te laten regelen.

De verzekeraar is 24 uur per dag bereikbaar. De uitvaartverzorger van de maatschappij zal met u de wensen van de overledene doornemen en in overleg met u de uitvaart op zorgvuldige manier voorbereiden en gaan regelen.
Heeft de overledene een donorcodicil? De huisarts van de overledene kan u hierbij ook helpen.

Uitvaart regelen

Als u de checklist afwerkt dan zult u zien dat er nog genoeg dingen te regelen zijn voor de uitvaart. Er moeten rouwkaarten worden uitgekozen inclusief de tekst. De muziek voor de uitvaart zal geregeld moeten worden. Hoeveel volgauto’s moeten er besteld worden? En zo zijn er genoeg dingen die er geregeld dienen te worden voor een uitvaart.

Na de uitvaart

Ook na de uitvaart blijft er nog genoeg te regelen over. Zo zullen er abonnementen moeten worden opgezegd. Als de overledene alleen woonde zal het huis leeggehaald moeten worden en zo komt er veel op u af na een uitvaart van een dierbare.
Uw uitvaartverzekeraar kan u met heel veel dingen helpen. Tegenwoordig is er voor, tijdens en na de uitvaart voldoende zorg welke u aangeboden wordt door de verzekeraar. In deze moeilijke tijd heeft u namelijk al genoeg aan uw hoofd, het is dan ook fijn dat u geholpen wordt.