Uitvaartkosten berekenen

Berekenen van de uitvaartkosten

Om de uitvaartkosten te berekenen kunt u beginnen met de online tool hierboven te gebruiken. Door met enkele muisklikken de vragen te beantwoorden krijgt u al een globale berekening van de uitvaartkosten. U kunt zelf ook een berekening maken, u moet er rekening mee houden dat een gemiddelde uitvaart al snel rond de €8000,- kost. Als u alleen de basisbehoeftes van een uitvaart wenst dan zult u minder kwijt zijn dan dat u een heel uitgebreide uitvaart wilt. De basisbehoeften zijn de uitvaartverzorging van de overledene, het vervoer, de koffietafel en het opbaren van de overledene.

Tip: de kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks met enkele procenten. Sluit daarom een uitvaartverzekering met indexatie af. Hiermee voorkomt u dat u bent onderverzekerd. Als u namelijk bent onderverzekerd zullen de nabestaanden een rekening ontvangen voor de extra kosten van uw uitvaart.

Premie
Als u meer wenst of u wilt meer mensen uitnodigen dan zal ook de premie van de uitvaartverzekering hier op aangepast worden. Voor een sobere uitvaart kunt u zich al verzekeren voor nog geen €2,- per maand. Hierbij zal ook wel naar de leeftijd gekeken worden. Hoe ouder u bent bij het afsluiten van de uitvaartverzekering hoe hoger de premie per maand zal zijn.

Uitvaartverzekering afsluiten

Nu u weet wat de uitvaart kosten ongeveer zijn, begrijpt u ook dat het aan te raden is een uitvaartverzekering af te sluiten. In Nederland is het afsluiten van een uitvaartverzekering niet verplicht maar u ontzorgt hiermee wel uw nabestaanden. Als u namelijk geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zullen de kosten voor uw uitvaart door uw nabestaanden betaald moeten worden. U zou al bijvoorbeeld een natura uitvaartverzekering kunnen afsluiten. U verzekerd zich dan voor de producten en diensten welke geleverd worden voor uw uitvaart. De nabestaanden hebben als u een natura verzekering afsluit ook het minst te regelen.

Online uitvaartkosten berekenen
Als u de online uitvaartkosten-tool gebruikt dan kunt u als u alle vragen heeft beantwoord meteen een uitvaartverzekering afsluiten. U bent snel verzekerd tegen de kosten van uw uitvaart en dit is voor u en voor uw nabestaanden een geruststellende gedachte. Overleg nadat u de verzekering heeft afgesloten altijd met uw naasten wat uw uitvaartwensen zijn. Op deze manier kan de uitvaart geheel naar uw wensen geregeld worden.

Uitkosten en de uitvaartwensen

De uitvaartkosten welke u op onze site kunt berekenen heeft u voor een groot gedeelte zelf in de hand. Hoe meer uitvaartwensen u heeft hoe hoger de uitvaartkosten zullen zijn.

Maar welke factoren beïnvloeden de uitvaartkosten?
Als u begraven wenst te worden zal dit de kosten voor een uitvaart beïnvloeden. Begraven is in de meeste gevallen namelijk duurder dan cremeren. Met het vastleggen van uw uitvaartwensen kunt u al bepalen wat in grote lijnen uw uitvaartkosten zullen zijn. Nu is het niet zo dat als u uw uitvaartwensen vastlegt dit ook meteen bepalend is. U kunt uw wensen altijd nog aanpassen. Bij Yarden kunt u bijvoorbeeld iedere dag online uw wensen aanpassen. Yarden heeft hier de “Mijn laatste wensen uitvaartverzekering” voor in het leven geroepen.