DELA uitvaartverzekering

DELADELA is in 1937 opgericht en sinds die tijd heeft deze coöperatie 3 miljoen leden opgebouwd. Uitvaartverzekeraar DELA (Draagt Elkanders Lasten) is een coöperatie zonder winstoogmerk.

DELA uitvaartverzekering is een uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger en heeft verdeeld over Nederland 60 crematoria en uitvaartcentra.

Voor u als verzekerde heeft deze coöperatie verschillende uitvaartpolissen. U kunt een naturapolis afsluiten waarbij de producten en diensten voor uw uitvaart betaald worden.

U kunt een combinatie uitvaartverzekering afsluiten, hierbij worden de uitvaartdiensten betaald en komt er een geldbedrag vrij na overlijden. En u heeft de mogelijkheid een kapitaalverzekering af te sluiten waarbij er na overlijden een vooraf vastgelegd geldbedrag uitgekeerd zal worden.

Contactgegevens

Hoofdkantoor:
Oude Stadsgracht 1
5611 DD
Eindhoven
www.dela.nl

Telefoonnummer:
Algemeen:
040 – 260 16 36
Overlijden melden:
0800 – 955 66 55

Postadres:
Oude Stadsgracht 1
5611 DD
Eindhoven
email: info@dela.nl

DELA

Onder het motto ‘Samen sta je sterker’ is DELA al sinds 1937 een grote speler in de uitvaartbranche.

Als u een uitvaartverzekering bij DELA afsluit, dit wordt ook wel het Uitvaartplan genoemd dan bent u verzekerd voor de diensten en producten voor uw begrafenis of crematie.

U kunt zich ook verzekeren voor een bepaald geldbedrag via de kapitaalverzekering. Dit bedrag zal na overlijden uitgekeerd worden.

Vooraf legt uzelf uw wensen met betrekking tot de uitvaart vast en na de uitvaart zal er aan uw nabestaanden hulp geboden worden.

Bij deze verzekeraar wordt uw hele uitvaart verzorgd zodat uw nabestaanden zo min mogelijk hebben te regelen in de toch al zware periode na het overlijden van een dierbare. En door de jarenlange ervaring weet u dat het afsluiten van een uitvaartverzekering bij deze uitvaartverzekeraar garant staat voor zekerheid.

 • Tot 25 jaar een lagere premie voor uw kinderen
 • Nabestaandenzorg: praktische, financiële, juridische en administratieve hulp voor uw nabestaanden
 • Als coöperatie met 3 miljoen leden, ruim 85 jaar ervaring in het verzorgen van uitvaarten
 • Direct verzekerd, uw uitvaartverzekering is altijd aan te passen aan uw wensen
DELA
 • Verzekerd bedrag: € 9.500,-

 • Vrij besteedbaar bedrag

 • Complete uitvaart

9,22 per maand

Premie 28-jarige

Uitvaartplan

DELA heeft vier verschillende pakketten waar uit u kunt kiezen. Het DELA Uitvaartplan is de uitvaartverzekering waar diensten en producten mee worden vergoed.

Bij DELA uitvaartverzekering kunt u zich voor een lage premie maximaal verzekeren. Een uitvaart zoals u dat wenst staat centraal. Er wordt dan ook gewerkt volgens het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV). Bovendien heeft Stichting Keurmerk Uitvaartzorg het keurmerk Uitvaartzorg toegekend aan deze uitvaartverzekeraar.

Uitvaartplan afsluiten

DELA heeft vier soorten uitvaartverzekeringen waarbij het verzekerde bedrag verschilt. Het Uitvaartplan is de uitvaartverzekering waar diensten en producten mee worden vergoed.

De verschillende pakketten zijn:

Als u één van de uitvaartpakketten Basis, Plus of Flexibel afsluit dan zal de uitvaart geheel verzorgd worden. De producten en diensten welke benodigd zijn voor uw uitvaart zijn verzekerd en daarnaast zal er een vrij besteedbaar bedrag uitgekeerd worden voor aanvullende diensten.

Als u wilt dat uw nabestaanden meer keuzevrijheid hebben met betrekking tot uw uitvaart dan kunt u het UitvaartPlan in Geld afsluiten. Deze verzekering is ook aan te raden als u een uitvaart in het buitenland wenst.

Premie uitvaartverzekeringen

* Leeftijd Basis Plus Flexibel Geld
20 jaar € 5, 11 € 7, 64 € 9, 83 € 9, 28
30 jaar € 6, 47 € 9, 69 € 12, 45 € 11, 75
40 jaar € 8, 62 € 12, 90 € 16, 58 € 15, 65
50 jaar € 12, 12 € 18, 13 € 23, 30 € 21, 98

* De premies zijn berekend voor personen die geboren zijn op: 01-01-2004 (20 jaar) 01-01-1994 (30 jaar) 01-01-1984 (40 jaar) 01-01-1974 (50 jaar)

Mijn DELA

Op Mijn DELA kunt u inloggen in de beveiligde omgeving om uw persoonlijke gegevens in te zien en indien gewenst te wijzigen. U kunt in Mijn DELA de volgende gegevens wijzigen:

 • uw persoonlijke gegevens
 • uw polis(sen) inzien en aanpassen
 • uw uitvaartwensen vastleggen en aanpassen

Het vastleggen van uw uitvaartwensen is voor zowel uzelf als uw nabestaanden verstandig om te doen. Uw nabestaanden komen zo niet voor moeilijke beslissingen te staan. Zo krijgt u precies de uitvaart zoals u wenst. Mocht u na verloop van tijd over bepaalde uitvaartwensen anders gaan denken dan kunt u deze simpel wijzigen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten bij DELA zult u de uitvaartverzekeringen gaan vergelijken. U zult merken dat DELA uitvaartverzekering bij de vergelijking als een van de beste uitvaartverzekeraars naar voren komt.

Reviews en ervaringen

De ervaringen en reviews laten ook zien dat DELA een hoge waardering krijgt van mensen die met deze verzekeringsmaatschappij te maken hebben gehad. Met een review score van 9.6 is het de uitvaartverzekeraar met de hoogste klant beoordeling. Het afsluiten van een uitvaartverzekering bij deze verzekeraar geeft u de zekerheid dat uw uitvaart goed geregeld zal worden en dat de kosten volledig gedekt zijn.

Dekking uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering van DELA zijn de onderstaande producten en diensten voor uw begrafenis of crematie gedekt.

 • De uitvaartverzorger voor begeleiding van de uitvaart
 • De laatste verzorging van de overledene Opslaan
 • De kist voor de overledene
 • Het vervoer naar het mortuarium van de overledene
 • Vervoer van de afscheidsplaats naar het uitvaartcentrum
 • De opbaring van de overledene
 • De rouwstoet
 • Condoleanceboek en het bewijs van overlijden
 • De dragers van de kist
 • De koffietafel en/of de catering
 • Luxe rouwkaarten en bedankjes inclusief postzegels

Voordelen Uitvaartplan

Koopsompolis

Met de koopsompolis van DELA kunt u in één keer een bedrag storten voor het bekostigen van uw uitvaart. Bij de koopsompolis hoeft u niet maandelijks premie te betalen, maar u stort eenmalig het bedrag welke de kosten van uw uitvaart zal dekken.

Bij de koopsompolis wordt er gebruik gemaakt van een winstdelingsregeling.

Uw koopsompolis maakt onderdeel uit van een grote portefeuille, ieder jaar bekijkt DELA het resultaat van deze portefeuille. Als het resultaat is gestegen dan zal ook het verzekerd bedrag omhoog gaan. Op deze manier zal de uitkering hoger zijn dan het bedrag wat u heeft ingelegd.

UitvaartPlan in Geld

Bij DELA kunt u een UitvaartPlan in Geld afsluiten. Bij deze vorm van verzekeren zal er na het overlijden een geldbedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. De keuze voor een uitvaartverzorger is met het UitvaartPlan in Geld helemaal vrij.

U kunt er ook voor kiezen om DELA de uitvaart te laten regelen u zult in dat geval een maximale korting van € 400,- krijgen.

Depositofonds

Bij DELA uitvaartverzekering kunt u ook sparen voor uw uitvaart door middel van een depositofonds. De voorwaarde van het depositofonds is dat u minimaal €500,- en maximaal € 25.000,- stort. Daar staat tegen over dat u elk jaar gegarandeerd minimaal 1,5% en maximaal 6% rente ontvangt over het geld dat u heeft gestort.

U sluit dus geen uitvaartverzekering af, maar eigenlijk een soort spaarverzekering waarbij een geldbedrag vrij komt na overlijden. Als u denkt dat het geldbedrag te laag is om uw uitvaart mee te verzorgen dan kunt u er altijd nog geld bijstorten.

Uitvaartkosten berekenen

Op de website van DELA kunt u met de uitvaartkostencalculator uitrekenen wat een begrafenis of crematie ongeveer zal gaan kosten. U kunt ook uitrekenen wat de premie is voor uw uitvaartverzekering.

Uitvaart samenstellen

U kunt online bij DELA zelf uw uitvaart samenstellen met een handige tool. Door het gebruik ervan krijgt u ook direct inzicht in de kosten, zo komen uw nabestaanden niet voor verrassingen te staan na uw overlijden.

Voor het melden van een overlijden kunnen nabestaanden altijd telefonisch contact opnemen. Na het melden van een overlijden zal er een uitvaartverzorger in de buurt met hen de uitvaart gaan samenstellen. De aangifte en akte van overlijden bij de gemeente zal worden geregeld, evenals het vervoer van de overledene naar het uitvaartcentrum.

Herinneringsbijeenkomsten

DELA organiseert verschillende malen per jaar herinneringsbijeenkomsten voor de nabestaanden van overledenen. Hierbij worden herinneringen van de overledene opgehaald en dit heeft als doel om troost te vinden.

Iedereen die een dierbare heeft verloren is welkom bij de herinneringsbijeenkomsten.

Bron: DELA.nl

Veelgestelde vragen

Wat kost DELA per maand?

De kosten van de premie die u moet betalen zijn afhankelijk van uw leeftijd, de dekking van de verzekering en welk type verzekering u afsluit.

Dekt de uitvaartverzekering van DELA mijn hele uitvaart?

Ja, als u een uitvaartverzekering bij DELA afsluit, zult u nooit onderverzekerd zijn. De verzekeringen worden namelijk aangepast aan de inflatie.

Hoe lang moet ik betalen voor mijn uitvaartverzekering?

U heeft de keuze om uw hele leven premie te betalen of tot uw 65ste levensjaar. Bij de laatste optie zal de premie hoger zijn. In beide gevallen bent u uw hele leven verzekerd.

DELA
 • Verzekerd bedrag: € 9.500,-

 • Vrij besteedbaar bedrag

 • Complete uitvaart

9,22 per maand

Premie 28-jarige