Reaal uitvaartverzekering

Reaal is een grote verzekeraar waar het eerder mogelijk was een uitvaartverzekering af te sluiten is dit nu niet meer mogelijk. Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten bij Reaal dan heeft u wel de mogelijkheid om deze qua dekking te verhogen. Ook kunt u de uitvaartverzekering bij Reaal afkopen.

Reaal uitvaartverzekering

Reaal uitvaartverzekering verhogen

Als u een uitvaartverzekering bij Reaal heeft afgesloten en deze heeft u nu nog lopen dat is het verstandig om te kijken of de dekking nog voldoende is om een uitvaart mee te financieren.

Een gemiddelde uitvaart kost tussen de 8.000 en 10.000 euro. Het kan dus gebeuren dat als u 15 jaar geleden een uitvaartverzekering heeft afgesloten voor een bepaald bedrag dat dit bedrag niet meer toereikend is. Als u onderverzekerd bent dan zullen uw nabestaanden voor de extra kosten van uw uitvaart opdraaien.

Als blijkt dat u bent onderverzekerd dan heeft u de mogelijkheid om bij Reaal een aanvullende verzekering af te sluiten.

Uitkering Reaal uitvaartverzekering

Bij een Reaal uitvaartverzekering zullen uw nabestaanden een bedrag uitgekeerd krijgen na uw overlijden. Dit bedrag is gelijk of hoger aan het bedrag wat op uw uitvaartpolis staat. De reden dat het bedrag hoger uit kan vallen is dat Reaal uw koopsom of een deel daarvan belegt in obligaties en deposito’s. Er wordt 3% rendement gegarandeerd. Bij een rendement hoger dan 3,75% zal er winst uitgekeerd worden. De winst zal worden bijgeschreven op uw polis en uitgekeerd na uw overlijden aan uw nabestaanden.

Reaal uitvaartverzekering aanpassen

Als u een uitvaartverzekering heeft lopen bij Reaal dan is deze eenvoudig te wijzigen. U dient hiervoor contact op te nemen met Reaal. Dit kan zowel voor het verhogen, het opzeggen en het afkopen van de uitvaartverzekering.

Reaal uitvaartverzekering afkopen

Als u uw uitvaartverzekering van Reaal wilt stop zetten dan kunt u deze afkopen waardoor de waarde van de polis aan u uitgekeerd zal worden. Na uw overlijden zal er dan geen uitkering meer plaatsvinden u bent dus niet verzekerd tegen de kosten van uw begrafenis of crematie.

Uitkeren

Bij het afkopen van de uitvaartverzekering moet u er rekening mee houden dat dit alleen onder bepaalde voorwaarden kan. Ook is het belangrijk om te weten dat het afkopen nooit voordelig is voor u als verzekerde. De verzekeraar zal namelijk kosten in rekening brengen waardoor bij het uitkeren er een lager bedrag vrijkomt dan de waarde van uw polis.

Indien u de uitvaartverzekering wilt afkopen, verhogen of opzeggen dan dient u contact op te nemen met Reaal of uw financieel adviseur.

Contact met Reaal

U kunt telefonisch contact opnemen tijdens kantooruren op: 072 519 4000

Alternatieven voor een Reaal uitvaartverzekering

Nu u geen nieuwe uitvaartverzekering meer kunt afsluiten bij Reaal zijn er nog genoeg goede alternatieven. Zo hebben de uitvaartverzekeraars DELA, Monuta, Ardanta en PC Uitvaart goede en voordelige uitvaartverzekeringen. Het voordeel van deze uitvaartverzekeraars is dat deze alleen actief zijn in de uitvaartbranche. DELA en Monuta zijn naast verzekeraar ook uitvaartverzorger.

Natura uitvaartverzekering

Als u een voordelige uitvaartverzekering zoekt, waarbij uw nabestaanden geheel ontzorgt worden dan is de natura uitvaartverzekering een goede keuze. Bij de natura verzekering betaalt u maandelijks een klein bedrag waarmee de producten en diensten verzekerd zijn. U kunt vooraf al uw uitvaartwensen vastleggen zodat deze na uw overlijden geheel naar uw wens zal worden geregeld.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan is het raadzaam om de verschillende uitvaartverzekeringen vooraf te vergelijken op voorwaarden en premie. Let hierbij niet alleen op de goedkoopste uitvaartverzekering, maar vergelijk vooral de polisvoorwaarden van de verzekeringen. U wilt namelijk een geheel verzorgde uitvaart die helemaal naar uw wens verzorgd zal worden.

Heeft u kinderen dan is het voordeliger als u deze gratis kunt meeverzekeren. Bij de meeste verzekeraars is het meeverzekeren van een kind tot 18 jaar gratis.

Uitvaartverzekeringen

 • Geldbedrag + Uitvaartverzorger
 • Complete uitvaart
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €2.500 + €7.000 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

7,36
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Altijd aanpasbaar
 • Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €6.750 + €2.750 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

9,22
Premie per maand

a.s.r.
 • Geldverzekering
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Vrije keuze uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 10,88
Premie per maand

Twenthe
 • Natura sommen
 • Vrije keuze uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 12,44
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Geld verzekering

Verzekerd bedrag

€9.500,-
9.500 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

12,48
Premie per maand

DLE
 • Geldverzekering
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Termijn: Levenslang

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 14,92
Premie per maand

Vergelijking gecontroleerd op: donderdag 18 juli 2024
De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 28 jaar (01-01-1996)