Beste uitvaartverzekering

Op zoek naar de beste uitvaartverzekering van 2024? Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan wilt u uiteraard de beste en als het kan de goedkoopste verzekering afsluiten. De Consumentenbond onderzoekt geregeld de verschillende uitvaartverzekeringen en publiceert deze in de Consumentengids.

beste uitvaartverzekering

Beste uitvaartverzekeringen 2024

 • Geldbedrag + Uitvaartverzorger
 • Complete uitvaart
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €2.500 + €7.000 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

7,36
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Altijd aanpasbaar
 • Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €6.750 + €2.750 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

9,22
Premie per maand

a.s.r.
 • Geldverzekering
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Vrije keuze uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 10,88
Premie per maand

Twenthe
 • Natura sommen
 • Vrije keuze uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 12,44
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Geld verzekering

Verzekerd bedrag

€9.500,-
9.500 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

12,48
Premie per maand

DLE
 • Geldverzekering
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Termijn: Levenslang

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 14,92
Premie per maand

Vergelijking gecontroleerd op: dinsdag 18 juni 2024
De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 28 jaar (01-01-1996)

Wat is voor mij de beste keuze in 2024?

Hoe maakt u de beste keuze als u een uitvaartverzekering in 2024 gaat afsluiten? U zult allereerst uw uitvaartwensen op papier moeten zetten en aan de hand daarvan kunt u uit de verschillende uitvaartverzekeringen de beste keuze maken.

Bij uw zoektocht naar een uitvaartverzekering zult u moeten weten of u begraven of gecremeerd wilt worden? Wilt u een simpele of een uitgebreide uitvaart? En zo zijn er nog meer persoonlijke wensen die u zult moeten meenemen in uw beslissing bij het uitkiezen van de juiste uitvaartverzekering.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Allereerst is de beste uitvaartverzekering niet voor iedereen dezelfde. De Consumentenbond kan een uitvaartverzekering aanwijzen en deze beoordelen als de beste, maar deze verzekering hoeft niet per se aan te sluiten bij uw wensen.

De juiste uitvaartverzekering voor u vinden heeft met enkele persoonlijke factoren te maken. Hieronder hebben we enkele van deze factoren beschreven. U zult ook voor uzelf moeten bepalen of u op zoek bent naar een kapitaal of natura uitvaartverzekering.

De bepalende factoren zijn:

 • Uw leeftijd
 • De dekking
 • Het type uitvaartverzekering
 • Uw gezondheidstoestand
 • Heeft u kinderen en wilt u ze meeverzekeren?
 • Wilt u een uitvaartverzekering voor het hele gezin?
 • Wat zijn uw uitvaartwensen?

De beste uitvaartverzekering is dus niet voor iedereen dezelfde, wel kan u de voor u beste verzekering afsluiten. Als u bijvoorbeeld op hoge leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is dit mogelijk een andere dan als een jong iemand dit gaat doen.

Hoe kan ik een goede uitvaartverzekering afsluiten?

U sluit een goede uitvaartverzekering af door allereerst rekening te houden met uw persoonlijke factoren. Zodra u enkele verzekeringen heeft gevonden dan vergelijkt u deze op prijs-kwaliteitverhouding op basis van uw leeftijd. Zo maakt u de beste keus bij het afsluiten.

Beste uitvaartverzekering Consumentenbond

beste uitvaartverzekering ConsumentenbondDe Consumentenbond onderzoekt eens in de zoveel jaar de uitvaartverzekeringen en publiceert deze in de Consumentengids. Bij het onderzoek worden de uitvaartverzekeraars en verzekeringen op prijs-kwaliteitverhouding vergeleken waardoor u een goed beeld krijgt van een bepaalde uitvaartverzekering.

De laatste keren dat de Consumentenbond de uitvaartverzekeringen heeft getest kwam de natura uitvaartverzekering van DELA als beste uit de bus. Dit wil niet zeggen dat deze verzekering ook voor u de beste is.

Consumentengids van februari 2016

De Consumentenbond is een betrouwbare partij als het gaat om het beoordelen en testen van producten en diensten. Al moeten we wel zeggen dat als het om de uitvaartverzekeringen test gaat deze het laatst in februari 2016 is uitgevoerd. Inmiddels is er weer veel veranderd. Toch kan de Consumentenbond u een beetje op weg helpen om de voor u beste uitvaartverzekering af te sluiten.

Independer

Naast de test van de Consumentenbond kon u vroeger ook nog uitvaartverzekeringen vergelijken op Independer. Door de hoge kosten die een vergelijk met zich meebrengt, is Independer gestopt met het aanbieden van deze test.

Monuta beste uitvaartverzekering volgens WUA

WUA beste uitvaartverzekeringEen organisatie die ieder jaar de uitvaartverzekeringen beoordeeld is de WUA. WUA beoordeelt de uitvaartverzekeraars op klantvriendelijkheid en op de gebruiksvriendelijkheid van de website zowel op mobiel als op desktop. De beste uit deze test is al 4 jaar (2017, 2018, 2019 en 2022) op rij uitvaartverzekeraar Monuta.

WUA werkt met een puntensysteem en Monuta scoorde 41 punten in 2022 en werd hiermee de beste uitvaartverzekeraar van Nederland. Met 39 punten werd DELA tweede, gevolgd door Yarden met 13 punten. De laatste 5 jaar waar Monuta steeds de eerste plaats behaalde, wisselde DELA en Yarden de tweede plaats af.

 

Beste uitvaartverzekering Monuta

In de test van het WUA staat Monuta al 4 jaar achter elkaar (2017, 2018, 2019 en 2022) op nummer 1. Deze positie is te danken aan de grote mate van klantvriendelijkheid en toegankelijkheid van deze uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekering DELA

Volgens de Consumentenbond heeft uitvaartverzekeraar DELA de beste natura uitvaartverzekering, zo blijkt uit de test van 2016. De Consumentenbond heeft DELA in de categorie “prijs voor het product” 5 van de 5 sterren gegeven.

Beste uitvaartverzekering a.s.r.

a.s.r. is de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. In de test van de Consumentenbond kreeg a.s.r. 3 van de 5 sterren. Deze verzekeraar verzorgd anders dan Monuta en DELA zelf geen uitvaarten.

 

Beste uitvaartverzekering in de afgelopen jaren

Hieronder de uitvaartverzekeraars die de laatste jaren de beste uitvaartverzekeringen aanboden.

Beste uitvaartverzekeraars (WUA) Onderzoek
Monuta Januari 2022
DELA December 2020
DELA Mei 2020
Monuta December 2018
Monuta Juni 2017
Monuta Januari 2017
Monuta Januari 2016
DELA Juni 2015

Goede uitvaartverzekering

De voor u beste uitvaartverzekering kunnen we niet benoemen, wel weten we dat de uitvaartverzekeraars Monuta, DELA, a.s.r. en Twenthe goede uitvaartverzekeringen aanbieden. Op deze pagina ziet u een Top 3 van goede uitvaartverzekeringen. U zult zien dat de verschillen tussen deze uitvaartverzekeringen minimaal zijn.

Bij de door ons geselecteerde uitvaartverzekeraars weten wij dat de uitvaart compleet verzorgd zal worden en dat uw nabestaanden alle zorg krijgen die zij verdienen. Zowel voor- tijdens en na de uitvaart zullen zij waar naar nodig is ondersteund worden door de verzekeraar en uitvaartverzorger.

Door de uitvaartverzekeringen te vergelijken kunt u zien welke uitvaartverzekering voor u de beste en goedkoopste is.

Uitvaartverzekering voor het hele gezin

Als u kinderen heeft dan is het belangrijk om te kijken welke uitvaartverzekeraar de beste voorwaarden heeft. Kunnen de kinderen gratis meeverzekerd worden en tot welke leeftijd als dit kan.

Als u met uw partner op zoek bent naar een goede uitvaartverzekering dan loont het om te kijken naar een uitvaartverzekering voor het hele gezin.

Beste natura uitvaartverzekering van 2024

De beste natura uitvaartverzekering van 2024 is die van uitvaartverzekeraar DELA. De uitvaartverzekeraar werd eerste dankzij de prijs-kwaliteitverhouding van het DELA UitvaartPlan.

Beste kapitaal uitvaartverzekering van 2024

De beste kapitaal uitvaartverzekering van 2024 is die van uitvaartverzekeraar Monuta. De verzekeraar scoorde met de kapitaal verzekering hoog op de punten premie, rendement en de klantbeleving.

Welk soort uitvaartverzekering afsluiten?

Een factor die ook bepalend is om de beste uitvaartverzekering af te sluiten is het soort verzekering. U heeft de keuze uit de kapitaal en de natura uitvaartverzekering. Dit zijn de twee meest afgesloten begrafenisverzekeringen. Verder bestaat er ook nog een combinatie verzekering.

Kapitaal of natura uitvaartverzekering?

Als u de juiste uitvaartverzekering af wilt sluiten dan zult u het verschil tussen de kapitaal en de natura uitvaartverzekering moeten weten.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij de kapitaal uitvaartverzekering bouwt u door het betalen van premie een kapitaal op. Met dit geldbedrag wat zal worden uitgekeerd na overlijden kunnen uw nabestaanden de uitvaart regelen en financieren. Bij dit type uitvaartverzekering is de keuzevrijheid erg groot doordat de nabestaanden de vrije hand hebben bij het verzorgen van uw uitvaart.

Natura uitvaartverzekering

Wilt u dat u vooraf precies weet welke producten en diensten er voor uw uitvaart verzekert zijn, dan is de natura uitvaartverzekering voor u de beste keuze. Door het betalen van premie bent u verzekerd voor de kosten van een volledige uitvaart. Alle producten en diensten voor de uitvaart zijn gedekt met dit type verzekering.

De klantenservice van de uitvaartverzekeraar

Bij het afsluiten van een goede uitvaartverzekering is het belangrijk om te weten hoe het gesteld is met de klantenservice van een verzekeraar. Uw nabestaanden zullen namelijk met hen te maken krijgen.

Beste uitvaartverzekering op premie

Als u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde uitvaartverzekeraar met bijvoorbeeld de test van de Consumentenbond of het WUA dan is het tijd om naar de premie te kijken. Een factor die samenhangt met de premie is de looptijd. Kijk bij het afsluiten wat de looptijd van de uitvaartverzekering is dit kan 10, 20 of 30 jaar zijn. Maar ook levenslang of tot uw 65ste levensjaar.

Besparen op de premie

Als u de looptijd van de uitvaartverzekering verkort dan kunt u besparen op de totale premie. Vergelijk de uitvaartverzekeraars dus op de looptijden en kijk wat dit voor u met de totale premie doet.

Wat is de beste en goedkoopste uitvaartverzekering?

Nu u weet welke factoren bepalend zijn om een goede uitvaartverzekering af te sluiten zult u op zoek gaan naar de goedkoopste uitvaartverzekering. En daarmee bedoelen we de goedkoopste welke aansluit bij uw wensen. U bepaalt welke de beste voor u zijn en daaruit maakt u een keuze om de goedkoopste af te sluiten.

De uitvaartverzekeraars die wij voor u hebben geselecteerd verschillen niet alleen qua kwaliteit veel van elkaar, maar ook de premieverschillen zijn minimaal.

Premie en of voorwaarden

Zoals we al aangaven is de “beste uitvaartverzekering” voor iedereen weer een andere verzekering, neemt u alleen al de criteria waarop deze verzekering tot de “beste” wordt verkozen. Als u alleen naar de premie kijkt welke u moet betalen voor uw uitvaartverzekering dan zult u bij een andere verzekeraar terecht komen dan dat u ook de voorwaarden goed bestudeerd.

Aangezien een begrafenisverzekering toch iets persoonlijks is, is het raadzaam om niet alleen naar de premie te kijken, uw persoonlijke uitvaartwensen spelen een belangrijke rol bij de uitvaart.

Voorwaarden
Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering is het belangrijk om te kijken of u de verzekering kunt opzeggen, afkopen of eventueel premievrij kunt maken.

Bij het afsluiten lijken deze punten niet van toepassing, maar in de loop van de tijd kunt u ontevreden raken over de verzekering en dan is het wel zo fijn als u de uitvaartverzekering kunt afkopen of premievrij kunt maken.

Uitvaartverzekeraars
De uitvaartverzekeraars die in Nederland actief zijn bieden deze verzekeringen al vele jaren aan, dus u bent altijd verzekerd van een verzekeraar met vele jaren ervaring in de uitvaartbranche.

Het is nu alleen aan u om te bepalen wat uw uitvaartwensen zijn en wat voor u de beste keuze is. Dus bepaal uw persoonlijke wensen en vergelijk de uitvaartverzekeringen en sluit een verzekering af welke goed aanvoelt.

Reviews

Om een goede uitvaartverzekering af te sluiten kunt u de ervaringen en meningen van andere mensen mee laten wegen. Dit kunt u eenvoudig doen door de reviews van mensen die al ervaring hebben met een bepaalde uitvaartverzekeraar te lezen.

Kies de beste uitvaartverzekering

De beste uitvaartverzekering is voor iedereen een andere. Wel kunt u bij uw beslissing de beoordelingen van de Consumentenbond en de WUA meenemen. Dit maakt het makkelijk om een goede en de voor u passendste uitvaartverzekering te vinden.

Factoren waar u rekening mee moet houden zijn:

 • Uw leeftijd
 • Uw uitvaartwensen
 • Het soort uitvaartverzekering
 • De dekking

De voor u beste en juiste uitvaartverzekering is op deze manier makkelijk te vinden en af te sluiten. Door direct de juiste keuze te maken voorkomt u dat u later moet overstappen van uitvaartverzekeraar.

Beste islamistische uitvaartverzekering

Voor de beste islamitische uitvaartverzekering kunt u ook terecht bij de grote Nederlandse uitvaartverzekeraars. U moet er alleen rekening mee houden dat als u uitgebreide wensen heeft zoals een begrafenis in het buitenland u het verzekerde bedrag aanpast. De verzekeraars DELA en Monuta kunnen een islamitische begrafenis helemaal verzorgen zoals u wenst.

Bronnen

Voor dit artikel zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

 • WUA
 • DELA
 • Monuta
 • Consumentenbond

Veelgestelde vragen – Beste uitvaartverzekeringen

 

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekeraar Monuta heeft volgens WUA de beste uitvaartverzekering van Nederland. Gevolgd door de uitvaartverzekeringen van DELA.

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?

De premie van een uitvaartverzekering is afhankelijk van het soort verzekering en uw persoonlijke wensen. Voor iemand van 30 jaar is de premie ongeveer 11 euro per maand, bij een dekking van 9.000 euro.

Heeft iedereen een uitvaartverzekering?

Nee, het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet verplicht. Doordat de kosten van een uitvaart tussen de 8.000 en 11.000 ligt, heeft 70 procent van de Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten.

Michel is auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van uitvaartverzekeringen. Sinds 2015 deelt hij zijn expertise en controleert alle content voor Uitvaartdirekt.nl.

Linkedin

De beste uitvaartverzekering vergelijken

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m