Uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraars hebben de verantwoordelijke taak om van iedere uitvaart een respectvol en mooi afscheid te maken. De uitvaartverzekeraars in Nederland hebben allen genoeg ervaring om dit op de juiste manier voor u te realiseren. Er is geen één andere verzekering waar de klant zo zorgvuldig mee omgaat als met de uitvaartverzekering. U wilt immers dat uw uitvaart tot in de puntjes geregeld zal worden. Een uitvaartverzekeraar is daarom erg belangrijk bij de beslissing welke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar welke uitvaartverzekeraar is voor u de juiste?

Welke uitvaartverzekeraar?

Ondanks dat er niet zo veel uitvaartverzekeraars actief zijn hebben de verzekeraars wel verschillende uitvaartverzekeringen waaruit u kunt kiezen. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen zoals de natura verzekering waar u zich verzekert voor de producten en diensten voor uw uitvaart. Er is de kapitaal verzekering hierbij bouwt u een kapitaal op welke uitgekeerd zal worden aan uw nabestaanden. Met dit kapitaal kunnen uw nabestaanden uw uitvaart verzorgen.

Buiten dat er verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn hebben de verzekeraars ook nog bepaalde pakketten binnen deze verzekeringen. En al deze soorten uitvaartverzekeringen hebben allemaal weer andere voorwaarden en uiteraard ook verschillende premies. Voor u de juiste uitvaartverzekering heeft afgesloten zult u dus even goed moeten kijken wat u precies wilt.

DELA

DELA heeft het UitvaartPlan en daarin zijn verschillende pakketten af te sluiten. Voor iedere wens is er wel een andere uitvaartverzekering af te sluiten bij DELA. Zo is er het Basis, Plus, Flexibel en het In Geld pakket. De hoogte van het bedrag waarvoor u verzekert bent verschilt tussen deze pakketten van DELA.

Bij DELA is het ook mogelijk om een koopsompolis af te sluiten. Hierbij stort u eenmalig een flink bedrag waardoor u niet iedere maand premie verschuldigd bent. Bij de koopsompolis wordt er gebruik gemaakt van een winstdelingsregeling. Hierbij is het mogelijk dat uw ingelegde geld nog groeit.

Ga naar DELA

Monuta

Bij Monuta heeft u ook de keuze uit verschillende pakketten. U kunt bij Monuta kiezen uit het Basis, het Plus, het Top en het Flexibel pakket. Ook hier zijn de bedragen waarvoor u verzekert bent weer verschillend.

Bij Monuta kunt u ook een depositofonds afsluiten. Hierbij zet u eenmalig of meerdere keren een bepaald bedrag opzij. Met dit bedrag kan uw uitvaart bekostigd worden.

Monuta heeft ook nog enkele kapitaal verzekeringen welke u kunt afsluiten. Bij een kapitaal verzekering betaald u maandelijks uw premie en met het opgebouwde kapitaal zal uiteindelijk uw uitvaart gefinancierd worden.

Ga naar Monuta

Yarden

Bij Yarden kunt u de natura sommenverzekering afsluiten. Dit is een heel flexibele uitvaartverzekering welke u tussentijds altijd kunt aanpassen aan uw wensen. Bij de uitvaartverzekering van Yarden verzekert u zich voor de producten en diensten. Uw nabestaanden hebben met deze uitvaartverzekering weinig te regelen dit is wel zo fijn.

Bij Yarden kunt u dus zelf uw uitvaartverzekering helemaal naar uw wensen samenstellen. De premie bij Yarden is vrij laag en de geboden service is hoog.

Ga naar Yarden

Nuvema

Nuvema is één van de jongste uitvaartverzekeraars. U kunt bij Nuvema een natura verzekering in geld afsluiten. Dit is geen kapitaal of natura verzekering. Uw nabestaanden zullen een geldbedrag gestort krijgen waarmee producten en diensten besteld dienen te worden. Dit is anders dan bij een normale kapitaal verzekering omdat het hier niet verplicht is om het geldbedrag aan de uitvaart te besteden.

Ook Nuvema heeft de mogelijkheid om een koopsompolis af te sluiten. Hierbij stort u dus een bedrag waarmee uw uitvaart gefinancierd kan worden. De koopsompolis is interessant voor mensen die meer geld te besteden hebben. Er zitten ook nog fiscale voordelen aan het afsluiten van een koopsompolis.

Uitvaartdeposito
U kunt bij Nuvema ook een uitvaartdeposito afsluiten. Een uitvaartdeposito is vooral interessant voor mensen die nergens meer een uitvaartverzekering kunnen afsluiten. Het niet meer kunnen afsluiten van een uitvaartverzekering kan te maken hebben met de hoge leeftijd van de persoon die een uitvaartverzekering wil afsluiten. Ook bij ziekte zal u niet bij iedere uitvaartverzekeraar geaccepteerd worden.

Ga naar Nuvema

Axent

Bij Axent kunt u terecht als u een kapitaal verzekering wilt afsluiten. U kunt zich bij Axent verzekeren voor een bedrag vanaf €3000,- tot €25.000,-. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en Axent heeft goede voorwaarden.

Axent wordt goed beoordeeld door zijn klanten. Bij deze uitvaartverzekeraar bent u snel verzekert en u kunt de uitvaartverzekering online afsluiten.

Ga naar AXENT

Ardanta

Bij Ardanta heeft u ook de keuze uit verschillende pakketten. Zo is er het Geld Garant Uitvaartplan, het Geld Geregeld Uitvaartplan en het Zorg Garant Uitvaartplan. De ene verzekering is ook hierbij weer uitgebreider dan de andere. Het Zorg Garant Uitvaartplan zal jaarlijks worden geïndexeerd waardoor u nooit onderverzekerd zult zijn.

Ardanta staat bekend om de zorg van de nabestaanden. Doordat Ardanta zich op bepaalde punten onderscheid is dit geen traditionele uitvaartverzekeraar. Uw polis kunt u bij Ardanta makkelijk online inzien zo heeft u altijd het gewenste overzicht als het om uw uitvaartverzekering gaat.

Ga naar Ardanta

Zoals u kunt zien zijn er bij deze grotere uitvaartverzekeraars van Nederland genoeg keuzemogelijkheden om uw uitvaart goed te verzekeren. Dit is belangrijk zeker als u bedenkt dat een gemiddelde uitvaart tegenwoordig al rond de €8000,- kost. Dit is een flink bedrag waar u uw nabestaanden niet mee wilt opzadelen doordat u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Als u eenmaal weet of u een natura of een kapitaal verzekering wilt afsluiten dan kunt u gericht gaan kijken bij welke verzekeraar u dit wilt gaan doen. U zult de uitvaartverzekeraars en de uitvaartverzekeringen moeten vergelijken. U kunt het vergelijken online doen en als u eenmaal een keuze heeft gemaakt dan kunt u een offerte opvragen. Als u meerdere offertes opvraagt dan kunt u deze thuis op uw gemak met elkaar vergelijken.

Zodra u eenmaal een keuze gemaakt heeft voor een uitvaartverzekeraar dan zult u nog moeten beslissen welk pakket u wilt afsluiten. Hierbij gaat het er vooral om voor welk bedrag u zich wilt verzekeren. Hoe uitgebreider de uitvaart des te hoger het te verzekeren bedrag zal moeten zijn. Hierbij zal ook de premie welke u betaald uiteraard hoger worden.

Welke uitvaartverzekering u ook afsluit, u heeft altijd nog een bedenktijd waarin u kunt afzien van de afgesloten uitvaartverzekering. Bij de ene verzekeraar zal de bedenktijd 30 dagen zijn en bij de andere kan dit langer zijn. Lees hierover even aandachtig de polisvoorwaarden door.

Wij adviseren u om alle tijd te nemen als u besluit een uitvaartverzekering af te sluiten. U sluit deze namelijk als u het goed doet maar eenmaal in uw leven af en dan wilt u wel de uitvaartverzekering afsluiten welke aan uw wensen voldoet.