Ardanta

Ardanta uitvaartverzekeringen zorgt ervoor dat uw nabestaanden centraal staan. Ardanta is geen traditionele uitvaartverzekeraar. Ardanta is onderdeel van ASR Nederland en is er om u te helpen, vooral met praktische zaken rondom uw uitvaart en uw uitvaartverzekering. Ardanta uitvaartverzekeringen helpt u om inzicht te geven met alles wat met uw uitvaart te maken heeft. Er zijn namelijk vele vragen waar u niet zo snel een antwoord op zult hebben. Door het persoonlijke karakter en de goede service van deze uitvaartverzekeraar is een uitvaartverzekering afsluiten bij Ardanta een juiste keuze.

Inhoud

Bij Ardanta kunt u voor meerdere typen uitvaartverzekeringen terecht en mede door de gunstige premies is de keuze voor deze uitvaartverzekeraar snel gemaakt.

Ardanta pakketdiensten

U heeft bij Ardanta de keuze uit 3 verschillende verzekeringen. Bij de Geld Garant en de Geld Gereld verzekeringen zal er een geldbedrag worden uitgekeerd na het overlijden. Bij het Geld Garant Uitvaartplan zullen de nabestaanden een geldbedrag ontvangen waarmee de uitvaart verzorgt kan worden. Bij het Geld Geregeld Uitvaartplan is het de uitvaartverzorger die het bedrag gestort krijgt waarmee deze de uitvaart zal verzorgen. Als u zich liever verzekert voor de producten en diensten van uw uitvaart dan is het Zorg Garant Uitvaartplan de juiste keuze. Voor alle verzekeringen geldt dat de polisvoorwaarden van Ardanta erg goed en duidelijk zijn.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

27-jarige

6,91 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

27-jarige

8,02 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

27-jarige

10,79 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

27-jarige

13,86 p/m

Veelgestelde vragen

Welke uitvaartverzekering van Ardanta past bij mij?
U kunt op de website van Ardanta naar aanleiding van uw uitvaartwensen zien welke uitvaartverzekering het beste aansluit bij uw wensen. Een uitvaartverzekering afsluiten bij Ardanta kunt u online doen.

Kan ik op hogere leeftijd nog een uitvaartverzekering afsluiten?
Ja, u kunt ook op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten bij Ardanta. U kunt tot uw 76ste terecht bij Ardanta.

Zijn mijn kinderen gratis meeverzekerd?
Ja, uw kind(eren) zijn gratis meeverzekerd bij Ardanta.

Ik wil in het buitenland begraven worden kan dat?
Ja. Als u bij Ardanta een geldverzekering afsluit dan kunt u in het buitenland begraven worden. In geval van overlijden zal er geld uitgekeerd worden.

Hoeveel jaar moet ik premie betalen?
Het aantal jaar dat u premie moet betalen verschilt. U kunt er zelf voor kiezen om 20 of 30 jaar premie te betalen. Maar de mogelijkheid om premie te betalen tot uw 65e of 80e levensjaar is er ook. U kunt dit aangeven zodra u een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Welke uitvaartverzekeringen kan ik bij Ardanta afsluiten?
Bij Ardanta heeft u de keuze uit drie verschillende soorten uitvaartverzekeringen.
1. Het Geld Garant Uitvaartplan: hierbij krijgen uw nabestaanden geld na uw overlijden om de uitvaart te regelen.
2. Het Geld Geregeld Uitvaartplan: hierbij zal de uitvaartverzorger het geld ontvangen en de uitvaart regelen.
3. Het Zorg Garant Uitvaartplan: hiermee verzekerd u zich voor een pakket aan diensten.

Ardanta uitvaartverzekeringen

ArdantaArdanta behoort bij de ASR en dit is één van Nederlands grootste verzekeringsmaatschappijen. Ook Ditzo, Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse behoren tot de ASR groep. Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten bij Ardanta dan weet u dat u dit bij een betrouwbare verzekeraar doet. En een uitvaartverzekering afsluiten doet u natuurlijk het liefst bij een grote en betrouwbare verzekeraar. Ardanta is sinds 2011 in het bezit van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV). U kunt er dus van op aan dat u een uitvaartverzekering afsluit bij een verzekeraar welke kantgericht denkt en waar u een niet te hoge premie zult betalen.

Uitvaartverzekeringen

Welke soorten uitvaartverzekeringen kunt u afsluiten bij Ardanta? U kunt drie verschillende soorten uitvaartverzekeringen afsluiten. Welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen aansluit dat kunt u zelf bepalen. Hieronder beschrijven we de soorten uitvaartverzekeringen welke u bij Ardanta zou kunnen afsluiten.

Geld Garant Uitvaartplan

Bij het Geld Garant Uitvaartplan van Ardanta zal er geld uitgekeerd worden aan uw nabestaanden nadat u bent overleden. U kunt zelf bepalen aan wie dit kapitaal zal worden uitgekeerd. Bij het afsluiten van het Geld Garant Uitvaartplan van Ardanta hoeft u dus niet meteen te bepalen welke diensten er afgenomen zullen worden. Als u een buitenlandse uitvaart wenst dan is het Geld Garant Uitvaartplan van Ardanta een geschikte uitvaartverzekering. U kunt zelf de hoogte van het te verzekeren bedrag bepalen. Aan de hand van dit bedrag zal er berekend worden wat de hoogte van uw premie zal zijn. U kunt deze uitvaartverzekering ook via een eenmalige koopsom betalen.

Eigenschappen Geld Garant Uitvaartplan

 • U bent vrij wat betreft de keuze van de uitvaartverzorger
 • U bepaald wie het geldbedrag ontvangt
 • Kinderen meeverzekerd tot hun 18e jaar
 • Emotionele nazorg
 • Ongevallendekking
 • Twee gezondheidsvragen bij aanvragen verzekering
 • U bepaald hoe u de premie betaald
 • Afsluiten tot 75ste jaar

Geld Geregeld Uitvaartplan

Het Geld Geregeld Uitvaartplan van Ardanta is bijna identiek aan het Geld Garant Plan. Het verschil zit in het feit dat bij deze uitvaartverzekering het uit te keren geldbedrag direct aan de uitvaartverzorger overgemaakt zal worden. Uw nabestaanden krijgen het geld dus niet gestort en ze krijgen dus ook de rekeningen voor uw uitvaart niet toegestuurd.

Eigenschappen Geld Geregeld Uitvaartplan

 • Uitvaartverzorger zal het geldbedrag krijgen uitgekeerd
 • Verzekerd bedrag is maximaal €15.000,-
 • U bent vrij wat betreft de keuze van de uitvaartverzorger
 • Kinderen meeverzekerd tot hun 18e jaar
 • Emotionele nazorg
 • Ongevallendekking
 • Twee gezondheidsvragen bij aanvragen verzekering
 • U bepaald hoe u de premie betaald
 • Afsluiten tot 75ste jaar

Zorg Garant Uitvaartplan

Bij het Zorg Garant Uitvaartplan zullen de diensten voor uw uitvaart verzekert zijn. Uw uitvaart is op deze manier dus goed geregeld, u kunt er ook nog voor kiezen om uw extra persoonlijke wensen te vervullen. Bij het Zorg Garant Uitvaartplan is persoonlijke begeleiding, nazorg en rechtsbijstand gedekt. Ook de rouwkaarten (100 stuks), het vervoer en de opbaring en koffie na de uitvaart zijn meeverzekerd. Deze uitvaartverzekering is inclusief werelddekking, de vervoerskosten voor het terug halen naar Nederland van de overledene zijn gedekt. (als u hiervoor niet ergens anders bent verzekerd).

Eigenschappen Zorg Garant Uitvaartplan

 • Standaard uitgebreid dienstenpakket
 • Uitvaartverzorger zal het geldbedrag krijgen uitgekeerd
 • Mogelijkheid tot extra aanvulling op standaardpakket
 • Vrij vervoer binnen Nederland
 • Kinderen meeverzekerd tot hun 18e jaar
 • Emotionele nazorg
 • Ongevallendekking
 • Inclusief werelddekking
 • U bepaald hoe u de premie betaald
 • Afsluiten tot 75ste jaar

Ardanta is in het bezit van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV). U weet dus dat u een uitvaartverzekering afsluit bij een verzekeraar die aan de gestelde eisen voldoet van dit keurmerk. Service en kwaliteit staan hoog aangeschreven bij deze uitvaartverzekeraar.

Uitvaartverzekering met indexering

De waarde van uw uitvaartverzekering bij het Zorg Garant Uitvaartplan zal jaarlijks worden verhoogd. De reden hiervoor is dat de uitvaartkosten jaarlijks stijgen. U bent hierdoor nooit onderverzekerd. De premie voor uw uitvaartverzekering zal hierdoor wel mee stijgen. Dit wordt ook wel een uitvaartverzekering met indexering genoemd.

 • Bij een uitvaartverzekering van Ardanta zijn uw kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e jaar.
 • De premie betalen kan per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar.
 • U kunt de duur van het betalen van de premie zelf bepalen. Bijvoorbeeld 20 of 30 jaar, tot in uw 65ste, 80ste of 85ste levensjaar.
 • Bij Ardanta kunt u een uitvaartverzekering afsluiten tot uw 75 jaar.
 • De ongevallendekking is gratis meeverzekerd. Dit betekent dat wanneer iemand voor zijn 65e overlijdt door een ongeval er 2500 euro aan de nabestaande uitgekeerd zal worden.

Online polis inzien

U kunt bij Ardanta ook simpel uw polis inzien. Veel mensen weten niet hoe ze verzekert zijn en dat is ook niet vreemd. U denkt immers niet zo vaak aan uw uitvaartverzekering. Bij Ardanta kunt u simpel uw polis inzien en uw persoonlijke wensen met betrekking tot uw uitvaart vastleggen.

Op de website van Ardanta kunt u aan de hand van uw uitvaartwensen al een globale berekening maken van de kosten voor uw uitvaart. Deze zijn voor iedereen verschillend, u heeft immers uw eigen wensen. Nadat u weet wat uw uitvaart ongeveer gaat kosten zal de premie berekend worden. Bij het berekenen van de premie spelen de leeftijd en de wensen een belangrijke rol.

Contactgegevens Ardanta

Bezoekadres:
De Ruyterlaan 8
7511 JH
Enschede
email: info@ardanta.nl

Telefoonnummers:
Algemeen:
053 – 48 811 22
Overlijden melden:
0800 – 33 33 000

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

27-jarige

6,91 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

27-jarige

8,02 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

27-jarige

10,79 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

27-jarige

13,86 p/m