Uitvaartverzekering kind afsluiten

Een uitvaartverzekering voor uw kind afsluiten

Het afsluiten van een uitvaartverzekering voor u kind is iets wat u meteen na de geboorte al zou moeten doen. Bij de meeste verzekeraars zijn de kinderen na de geboorte één tot zes maanden gratis meeverzekerd met de uitvaartverzekering van de ouders. U zult uw kind wel even moeten bijschrijven op uw polis. Het is wel raadzaam om voor de zekerheid even de polisvoorwaarden door te lezen of de kinderen ook gratis zijn meeverzekerd. Als u wel een aparte uitvaartverzekering voor uw kind gaat afsluiten dan kunt u dit het beste zo snel mogelijk na de geboorte doen aangezien de premie dan een stuk lager zal zijn dan dat u op latere leeftijd een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Uitvaartverzekering kind meeverzekeren

Als u uw kind met uw uitvaartverzekering mee wilt verzekeren hoeft u alleen even contact op te nemen met uw uitvaartverzekeraar. U kunt uw kind dan meeverzekeren op uw polis of op die van uw partner. Veel ouders denken er liever niet aan maar het afsluiten van een uitvaartverzekering voor uw kind is iets waar u wel even bij stil zou moeten staan.

Tip: sluit meteen na de geboorte van uw kind een uitvaartverzekering voor hem of haar af. Zo betaald u ten eerste een lage premie en u komt niet voor verassingen te staan mocht er iets gebeuren.

Kinderen gratis meeverzekerd

Bij enkele uitvaartverzekeraars is uw kind tot 18 jaar kosteloos meeverzekerd met uw lopende uitvaartverzekering of u betaald een kinderpremie als u uw kind(eren) meeverzekerd. De uitvaartverzekeraars waar kinderen gratis zijn meeverzekerd zijn: Monuta, Yarden, Nuvema en Ardanta. U moet in de meeste gevallen wel op tijd zijn met het doorgeven als u uw kind wilt meeverzekeren, want als u dit buiten de aangegeven periode doet dan moet u alsnog betalen voor de uitvaartverzekering van uw kind.

Tip: als u zelf nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten, let er dan bij het afsluiten op dat u dit doet bij een verzekeraar waar kinderen gratis zijn meeverzekerd. Hiermee bespaart u veel geld!

Uitvaartverzekering kind vergelijken

Als u een uitvaartverzekering voor uw kind gaat afsluiten omdat uw kind bijvoorbeeld niet gratis is meeverzekerd dan is het verstandig om de uitvaartverzekering voor uw kind te vergelijken. Een uitvaartverzekering wordt over het algemeen maar eenmaal afgesloten dus uw keuze is bepalend voor de verdere looptijd van de uitvaartverzekering van uw kind. Maar voordat u dus een aparte uitvaartverzekering gaat afsluiten zult u eerst even uw eigen polis moeten doorlezen dit kan wellicht een hoop geld besparen als blijkt dat uw kind gratis kan worden meeverzekerd met uw uitvaartverzekering.

Verzekeraar Premie Verzekerd
Monuta uitvaartverzekering € 5,15 p/maand € 7,000 Bekijken
Yarden uitvaartverzekering € 5,24 p/maand € 7,000 Bekijken
DELA uitvaartverzekering € 5,37 p/maand € 7,000 Bekijken
Nuvema uitvaartverzekering € 5,41 p/maand € 7,000 Bekijken
Ardanta uitvaartverzekering € 5,81 p/maand € 7,000 Bekijken
Klaverblad uitvaartverzekering € 6,19 p/maand € 7,000 Bekijken