Uitvaartverzekering voor uw kind

Wilt u een uitvaartverzekering voor uw kind afsluiten? Zodra u of uw partner zwanger is zal er niet meteen gedacht worden aan het afsluiten van een uitvaartverzekering voor uw (ongeboren) kind.

Toch is het (gratis) meeverzekeren of afsluiten van een verzekering voor uw kind iets wat u voor de geboorte al zou moeten regelen.

Op deze pagina kunt u lezen waar u op moet letten als u uw pasgeboren baby of kind wilt bijschrijven op uw uitvaartpolis of een aparte overlijdensverzekering wilt afsluiten voor uw kindje.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars zijn de kinderen de gehele zwangerschap of vanaf 20 weken zwangerschap tot de eerste 30 of 60 dagen, 5 maanden of de hele kinderperiode na de geboorte gratis meeverzekerd op de uitvaartpolis van een van de ouders.

uitvaartverzekering kind

Uitvaartverzekering kinderen Top 3

Monuta
Monuta uitvaartverzekeringen

8.7 uit 1276 stemmen

Monuta

 • Gratis meeverzekerd tot 18 jaar
 • Ongeboren kind vanaf 20e week zwangerschap meeverzekerd
 • Baby gratis automatisch meeverzekerd voor 1 maand
 • Dekking zelfde als ouders
DELA
DELA uitvaartverzekeringen

9.6 uit 978 stemmen

DELA

 • Kinderen gratis? Nee
 • Ongeboren kind de gehele zwangerschap meeverzekerd
 • Baby gratis automatisch meeverzekerd voor 2 maanden
 • Dekking nog nader te bepalen
a.s.r.
Yarden uitvaartverzekeringen

8.3 uit 776 stemmen

a.s.r.

 • Gratis meeverzekerd tot 18 jaar
 • Vanaf de zwangerschap tot de geboorte
 • Baby gratis meeverzekerd
 • Dekking zelfde als ouders

Wanneer de geboorte doorgeven?

Zodra uw baby is geboren is het belangrijk om dit door te geven aan de uitvaartverzekeraar. Doe dit zo snel mogelijk aangezien kinderen, maar tijdelijk automatisch zijn gedekt op de polis van een van de ouders. Nadat de geboorte is doorgegeven is uw baby gedekt tegen de kosten van een begrafenis of crematie tot de leeftijd van 18 of 21 jaar.

Moet ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Nee, het is niet verplicht een begrafenisverzekering voor uw kind af te sluiten. Echter is het wel een verstandige keuze om het te doen. Het is een geruststellend idee dat u verzekerd bent voor als er iets gebeurt waar u uiteraard liever niet aan denkt als kersverse ouder. De kosten voor een gemiddelde uitvaart zijn €8.000,-. Een bedrag wat niet iedereen op de rekening heeft staan.

Uitvaartverzekering alleen voor kind

Als u een uitvaartverzekering alleen voor uw kind gaat afsluiten dan kunt u dit voor uw pasgeboren baby het beste zo snel mogelijk regelen, aangezien de premie dan een stuk lager zal zijn dan dat u op latere leeftijd een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Voor- en nadelen

Als u besluit een eigen uitvaartpolis voor uw kind of pasgeboren baby af te sluiten dan zitten daar enkele voor- en nadelen aan.

Voordelen
 • U betaalt een lage premie voor uw pasgeboren baby als u voor hem of haar een eigen verzekering afsluit.
 • Als u een eigen uitvaartverzekering afsluit voor uw kind dan kan hij of zij de verzekering na het 18e of 21e levensjaar overnemen. Hierdoor zal de premie laag blijven.
Nadelen
 • Het nadeel is dat u extra premie moet betalen, terwijl als u uw kind meeverzekerd op uw polis u in de meeste gevallen niets extra zult betalen.

Kind meeverzekeren

Als u uw kind op uw uitvaartpolis mee wilt verzekeren hoeft u alleen even contact op te nemen met uw uitvaartverzekeraar. U kunt uw kind dan meeverzekeren op uw overlijdensverzekering of op die van uw partner. Veel ouders denken er liever niet aan, maar het meeverzekeren of het afsluiten van een uitvaartverzekering voor uw kind is iets waar u wel even bij stil zou moeten staan.

Tip: sluit meteen na de geboorte van uw baby een uitvaartverzekering voor hem of haar af. Zo betaald u ten eerste een lage premie en u komt niet voor verassingen te staan mocht er iets gebeuren.

Kinderen gratis meeverzekerd

Bij enkele uitvaartverzekeraars is uw kind tot het 18e of 21e jaar kosteloos meeverzekerd met uw lopende uitvaartverzekering of u betaald een kinderpremie als u uw kind(eren) meeverzekerd.

De uitvaartverzekeraars waar kinderen gratis zijn meeverzekerd zijn: Monuta, en a.s.r. U moet in de meeste gevallen wel op tijd zijn met het doorgeven als u uw kind wilt meeverzekeren, want als u dit buiten de aangegeven periode doet dan moet u alsnog betalen voor de uitvaartverzekering van uw kind.

Voor- en nadelen

Aan het meeverzekeren van uw kind op uw polis zitten ook enkele voor- en nadelen.

Voordelen
 • U betaalt geen extra premie als uw kind kan worden bijgeschreven op uw polis.
 • Door uw kind mee te verzekeren bent u bij een miskraam ook verzekerd en in dat geval zal de verzekeraar een maximale vergoeding uitkeren.
Nadelen
 • Als uw kind staat bijgeschreven op uw polis dan zal er geen waarde worden opgebouwd. Zodra het kind 18 of 21 jaar is zal er alsnog een eigen verzekering afgesloten moeten worden.

Dekking voor uw kind

De dekking voor uw kind is niet bij iedere verzekeraar gelijk aan de dekking voor een volwassene. Als het nodig mocht zijn dan zal de verzekeraar een percentage of een bepaald bedrag uitkeren. U zult uw kind wel even moeten bijschrijven op de uitvaartpolis van u of van uw partner.

Het is verder raadzaam om voor de zekerheid even de polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering door te lezen of de kinderen ook gratis bijgeschreven kunnen worden. De voorwaarden over het verzekeren van kinderen verschilt per uitvaartverzekeraar.

Hogere dekking

Zodra de eerste periode van 30 of 60 dagen, 6 maanden of een jaar is verstreken zal de dekking voor uw kind een stuk hoger zijn. In bepaalde gevallen is de dekking dan al gelijk aan de dekking van uw eigen uitvaartverzekering.

Ook hiervoor geldt weer dat u de voorwaarden even zou moeten nalezen. Vergeet vooral niet meteen de geboorte van uw baby door te geven aan de uitvaartverzekeraar. De automatische dekking voor uw kind is namelijk tijdelijk.

Voorwaarden

Aan het meeverzekeren van uw kind op uw polis en het afsluiten van een uitvaartverzekering voor een kind zitten bepaalde voorwaarden. Deze zijn per uitvaartverzekeraar verschillend. Wij hebben de voorwaarden voor u op een rij gezet:

Uitvaartverzekering voor uw gezin

Als u het hele gezin wilt verzekeren dan is het afsluiten van een gezinspolis de beste optie. Als u een uitvaartverzekering afsluit dan vult u bij het online afsluitproces na uw eigen persoonlijke gegevens die van uw gezinsleden in.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars zullen de kinderen onder de 18 jaar kosteloos zijn meeverzekerd en boven de 18 jaar zal automatisch de premie berekend worden. Bij een gezinspolis heeft u nergens meer omkijken naar.

Monuta

Bij Monuta kunt u uw kind gratis meeverzekeren op uw polis tot de leeftijd van 18 jaar.

Leeftijd Gratis meeverzekerd Dekking
Vanaf 20 weken zwangerschap tot 30 dagen nadat het kind geboren is Ja, helemaal automatisch Hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders. (Kosten uitvaart) Er is een wachttijd
30 dagen na de geboorte tot het 18e jaar Ja, het kind moet wel aangemeld zijn op de polis van één van de ouders Hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders. (Kosten uitvaart) Er is een wachttijd
Vanaf het 18e jaar Nee N.v.t.

Belangrijke voorwaarden

 • Als beide ouders een uitvaartverzekering bij Monuta hebben afgesloten dan geldt de hoogste dekking voor uw kind.
 • Baby’s moeten binnen 30 dagen na de geboorte worden bijgeschreven.
 • Er geldt een wachttijd van 3 maanden als u uw kind gratis wilt laten verzekeren. Een uitzondering hierop is als uw kind als gevolg van een ongeval zou komen te overlijden.
 • U heeft pas recht op een uitkering als één van de ouders langer dan 3 maanden is verzekerd bij Monuta.
 • Monuta moet goedkeuring geven voor het meeverzekeren van uw kind.

DELA

Bij DELA kunt u uw kind gratis meeverzekeren tot 60 dagen na de geboorte. Als deze periode is verstreken kunt u uw kind niet gratis meeverzekeren op uw uitvaartpolis.

Leeftijd Gratis meeverzekerd Dekking
Vanaf de zwangerschap tot 60 dagen nadat het kind geboren is Ja, helemaal automatisch Tot het maximale bedrag van 2.788 euro
60 dagen tot 25 jaar Nee, u kunt uw kind verzekeren tegen een kinderpremie. Deze premie bouwt geen waarde op Tot het maximale bedrag van 2.788 euro
Vanaf het 18e jaar Nee N.v.t.

Belangrijke voorwaarden

 • Kinderen ouder dan 60 dagen en jonger dan 25 jaar kunnen tegen een kinderpremie verzekerd worden op de polis van de ouders. U moet hiervoor u kind na maximaal 3 maanden aanmelden. Er zal geen kapitaal worden opgebouwd.
 • U kunt voor uw kind een normale uitvaartverzekering afsluiten tegen een lage premie.

a.s.r.

Bij a.s.r. kunt u uw kind gratis meeverzekeren op uw polis tot de leeftijd van 18 jaar. Als het kind levenloos wordt geboren dan zullen de uitvaartkosten vergoed worden aan de hand van de rekeningen.

Leeftijd Gratis meeverzekerd Dekking
Vanaf de zwangerschap tot het kind geboren is Ja, helemaal automatisch Hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders tot maximaal de kosten van de uitvaart
Tot het 18e jaar Ja, het kind dient wel aangemeld te zijn op de polis van de ouders Hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders
Vanaf het 18e jaar Nee N.v.t.

Belangrijke voorwaarden

 • Er zal een bedrag van 500 euro worden uitgekeerd door a.s.r. voor deskundige hulp bij rouwverwerking indien een kind voor het 18e levensjaar komt te overlijden.
 • a.s.r. moet goedkeuring geven voor het meeverzekeren van het kind.

Ongeboren baby meeverzekeren?

U kunt een ongeboren baby al meeverzekeren op de uitvaartpolis van één van de ouders. U wilt er niet aan denken maar tijdens de zwangerschap kan er altijd iets mis gaan. In dat geval zijn er bepaalde regels welke u moet weten:

Belangrijke voorwaarden

 • Als u 24 weken zwanger bent en er gaat iets mis dan bent u verplicht het ongeboren kindje te begraven of te cremeren. Voor de 24ste week is het niet verplicht het ongeboren kindje te begraven of te cremeren.
 • Het is niet mogelijk een overlijdensverzekering af te sluiten voor een ongeboren kindje. Wel kunt u het kindje laten bijschrijven op de polis van een van de ouders.

Is een doodgeboren kindje meeverzekerd?

Ja, een doodgeboren kindje is meeverzekerd tegen de kosten van een uitvaart indien u 20 of 24 weken zwanger bent geweest. Het verschilt per uitvaartverzekeraar wat de voorwaarden precies zijn. Bij enkele verzekeraars moet u aangeven dat u zwanger bent. Lees daarom de polisvoorwaarden van uw verzekering goed door zodra u een kind verwacht.

Wat kost een uitvaartverzekering voor mijn kind?

De kosten voor een uitvaartverzekering voor uw kind zijn van enkele factoren afhankelijk. Zo is de leeftijd van uw kind waarop u begint met verzekeren bepalend, maar ook het soort verzekering, sluit u een natura- of een kapitaal uitvaartverzekering af?

Verder zijn de looptijd en het verzekerde bedrag bepalend voor de hoogte van de premie. U moet ongeveer rekenen op een premie van €5,- tot €8,- per maand bij een verzekerd bedrag van €8.000,- De premie verschilt ook per verzekeraar.

Veelgestelde vragen

Wat kost een uitvaart voor een kind?

Een uitvaart voor een baby kost gemiddeld €1.000,-. De kosten zijn afhankelijk van de wensen van de ouders. Een uitvaart voor een ouder kind kost tussen de €4.000,- en €10.000,-. Ook hier spelen de wensen van de ouders een rol in de werkelijke kosten.

Wat kost een uitvaartverzekering voor een kind?

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u uw (ongeboren) kind laten meeverzekeren op uw uitvaartpolis. U hoeft dan geen extra premie te betalen om uw kind te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart.

Tot welke leeftijd is een kind gratis meeverzekerd?

Bij de meeste uitvaartverzekeraars is uw kind gratis meeverzekerd op uw polis tot het 18e of 21e levensjaar. Lees hiervoor de polisvoorwaarden door om te kijken hoe het bij uw verzekeraar is geregeld.

Tip: als u zelf nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten, let er dan bij het afsluiten op dat u dit doet bij een verzekeraar waar kinderen gratis zijn meeverzekerd. Hiermee bespaart u premie!

Wanneer wel of geen uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind?

Het is in Nederland niet verplicht een uitvaartverzekering af te sluiten, maar het geeft wel een mate van rust. In de volgende situaties is het verstandig een uitvaartverzekering af te sluiten:

 • Wanneer u niet genoeg spaargeld heeft om een uitvaart te betalen.
 • Indien u zelf een uitvaartpolis heeft, dan kunt u bij de meeste uitvaartverzekeraars uw kindje gratis meeverzekeren.

Wanneer hoeft u geen uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten?

Als u voldoende spaargeld heeft om een uitvaart mee te bekostigen. U moet er wel rekening mee houden dat er onvoorziene kosten kunnen zijn.

Bedenk ook dat een uitvaartverzekeraar u veel werk uit handen neemt, zodat u zich bezig kunt houden met de emotionele verwerking van het verlies.

Uitvaartverzekering kind berekenen

Een uitvaartverzekering voor uw kind berekenen kunt u doen op de website van een van de verzekeraars hieronder. U zult zien dat u voor enkele euro’s per kwartaal al volledig bent verzekerd tegen de kosten van een uitvaart voor uw kind.