Uitvaartverzekering voor uw kind

uitvaartverzekering kindZodra u of uw partner zwanger is zal er niet meteen gedacht worden aan het afsluiten van een uitvaartverzekering voor uw (ongeboren) kind. Toch is het (gratis) meeverzekeren of afsluiten van een uitvaartverzekering voor uw kind iets wat u voor de geboorte al zou moeten regelen.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars zijn de kinderen de gehele zwangerschap of vanaf 20 weken zwangerschap tot de eerste 30 of 60 dagen, 5 maanden of de hele kinderperiode na de geboorte gratis meeverzekerd op de uitvaartverzekering van één van de ouders.

Hieronder kunt u de uitvaartverzekeringen voor uw kind vergelijken bij de 4 grootste uitvaartverzekeraars:

Monuta

Monuta

Gratisja
 • Kind gratis meeverzekerd tot 18 jaar
 • Gelijke dekking ouders
 • Meeverzekerd vanaf 20e week zwangerschap
 • Baby gratis meeverzekerd voor 1 maand
Yarden

Yarden

Gratisja
 • Kind gratis meeverzekerd tot 21 jaar
 • Gelijke dekking ouders
 • Meeverzekerd vanaf 20e week zwangerschap
 • Baby gratis meeverzekerd voor 5 maanden
Ardanta

Ardanta

Gratisja
 • Kind gratis meeverzekerd tot 18 jaar
 • Gelijke dekking ouders
 • Ongeboren kind meeverzekerd de hele zwangerschap
 • Kinderen automatisch gratis meeverzekerd met ouders
DELA

DELA

Gratisnee
 • Voordelige premie voor kinderen tot 25 jaar
 • Dekking zelf nog bepalen
 • Ongeboren kind meeverzekerd de hele zwangerschap
 • Baby gratis meeverzekerd voor 2 maanden

Op deze pagina kunt u lezen waar u op moet letten als u uw pasgeboren baby of kind wilt bijschrijven op uw uitvaartpolis of een uitvaartverzekering wilt afsluiten voor uw kindje.

Wanneer de geboorte doorgeven?

Zodra uw baby is geboren is het belangrijk om dit door te geven aan de uitvaartverzekeraar. Doe dit zo snel mogelijk aangezien kinderen maar tijdelijk automatisch zijn gedekt op de polis van een van de ouders.

Nadat de geboorte is doorgegeven is uw baby gedekt tegen de kosten van een begrafenis of crematie tot de leeftijd van 18 of 21 jaar.

Moet ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Nee, het is niet verplicht een uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten. Echter is het wel een verstandige keuze om het te doen. Het is een geruststellend idee dat u verzekerd bent voor als er iets gebeurt waar u uiteraard liever niet aan denkt als kersverse ouder.

De kosten voor een gemiddelde uitvaart zijn namelijk 8.000 euro. Een bedrag wat niet iedereen op de rekening heeft staan.


Eigen uitvaartverzekering kind

Als u wel een aparte uitvaartverzekering gaat afsluiten dan kunt u dit voor uw pasgeboren baby het beste zo snel mogelijk regelen, aangezien de premie dan een stuk lager zal zijn dan dat u op latere leeftijd een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Voor- en nadelen eigen uitvaartverzekering kind

Als u besluit een eigen uitvaartpolis voor uw kind of pasgeboren baby af te sluiten dan zitten daar enkele voor- en nadelen aan.

Voordelen eigen uitvaartverzekering kind

 • U betaalt een lage premie voor uw pasgeboren baby als u voor hem of haar een eigen verzekering afsluit.
 • Als u een eigen uitvaartverzekering afsluit voor uw kind dan kan hij of zij de verzekering na het 18e of 21e levensjaar overnemen. Hierdoor zal de premie laag blijven.

Nadelen eigen uitvaartverzekering kind

 • Het nadeel is dat u extra premie moet betalen, terwijl als u uw kind meeverzekerd op uw polis u in de meeste gevallen niets extra zult betalen.

Uitvaartverzekering kind meeverzekeren

Als u uw kind op uw uitvaartpolis mee wilt verzekeren hoeft u alleen even contact op te nemen met uw uitvaartverzekeraar. U kunt uw kind dan meeverzekeren op uw polis of op die van uw partner. Veel ouders denken er liever niet aan maar het meeverzekeren of het afsluiten van een uitvaartverzekering voor uw kind is iets waar u wel even bij stil zou moeten staan.

Tip: sluit meteen na de geboorte van uw baby een uitvaartverzekering voor hem of haar af. Zo betaald u ten eerste een lage premie en u komt niet voor verassingen te staan mocht er iets gebeuren.

Kinderen gratis meeverzekerd

uitvaartverzekering kindBij enkele uitvaartverzekeraars is uw kind tot het 18e of 21e jaar kosteloos meeverzekerd met uw lopende uitvaartverzekering of u betaald een kinderpremie als u uw kind(eren) meeverzekerd. De uitvaartverzekeraars waar kinderen gratis zijn meeverzekerd zijn: Monuta, Yarden en Ardanta. U moet in de meeste gevallen wel op tijd zijn met het doorgeven als u uw kind wilt meeverzekeren, want als u dit buiten de aangegeven periode doet dan moet u alsnog betalen voor de uitvaartverzekering van uw kind.

Voor- en nadelen meeverzekeren kind

Aan het meeverzekeren van uw kind op uw polis zitten ook enkele voor- en nadelen.

Voordelen baby meeverzekeren

 • U betaalt geen extra premie als uw kind kan worden bijgeschreven op uw polis.
 • Door uw kind mee te verzekeren bent u bij een miskraam ook verzekerd en in dat geval zal de verzekeraar een maximale vergoeding uitkeren.

Nadelen baby meeverzekeren

 • Als uw kind staat bijgeschreven op uw polis dan zal er geen waarde worden opgebouwd. Zodra het kind 18 of 21 jaar is zal er alsnog een eigen verzekering afgesloten moeten worden.

Dekking voor uw kind

De dekking voor uw kind is niet bij iedere verzekeraar gelijk aan de dekking voor een volwassene. Als het nodig mocht zijn dan zal de verzekeraar een percentage of een bepaald bedrag uitkeren. U zult uw kind wel even moeten bijschrijven op de uitvaartpolis van u of van uw partner. Het is verder raadzaam om voor de zekerheid even de polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering door te lezen of de kinderen ook gratis bijgeschreven kunnen worden. De voorwaarden omtrent het verzekeren van kinderen verschilt per uitvaartverzekeraar.

Hogere dekking

Zodra de eerste periode van 30 of 60 dagen, 6 maanden of een jaar is verstreken zal de dekking voor uw kind een stuk hoger zijn. In bepaalde gevallen is de dekking dan al gelijk aan de dekking van uw eigen uitvaartverzekering. Ook hiervoor geldt weer dat u de voorwaarden even zou moeten nalezen. Vergeet vooral niet meteen de geboorte van uw baby door te geven aan de uitvaartverzekeraar. De automatische dekking voor uw kind is namelijk tijdelijk.


Voorwaarden uitvaartverzekering kind

Aan het meeverzekeren van uw kind op uw polis en het afsluiten van een uitvaartverzekering voor een kind zitten bepaalde voorwaarden. Deze zijn per uitvaartverzekeraar verschillend. Wij hebben de voorwaarden voor u op een rij gezet:

Monuta

Monuta uitvaartverzekeringenBij Monuta kunt u uw kind gratis meeverzekeren op uw polis tot het 18e jaar.

LeeftijdGratis meeverzekerdDekking
Vanaf 20 weken zwangerschap tot 30 dagen nadat het kind geboren isJa, helemaal automatischHoogst verzekerde bedrag van één van de ouders. (Kosten uitvaart) Er geldt wel een wachttijd
30 dagen na de geboorte tot het 18e jaarJa, het kind moet wel aangemeld zijn op de polis van één van de oudersHoogst verzekerde bedrag van één van de ouders. (Kosten uitvaart) Er geldt wel een wachttijd
Vanaf het 18e jaarNeeN.v.t.

Belangrijke voorwaarden

 • Als beide ouders een uitvaartverzekering bij Monuta hebben afgesloten dan geldt de hoogste dekking voor uw kind.
 • Baby’s moeten binnen 30 dagen na de geboorte worden bijgeschreven.
 • Er geldt een wachttijd van 3 maanden als u uw kind gratis wilt laten verzekeren. Een uitzondering hierop is als uw kind als gevolg van een ongeval zou komen te overlijden.
 • U heeft pas recht op een uitkering als één van de ouders langer dan 3 maanden is verzekerd bij Monuta.
 • Monuta moet goedkeuring geven voor het meeverzekeren van uw kind.


Yarden

Yarden uitvaartverzekeringenBij Yarden kunt u uw kind gratis meeverzekeren op uw polis tot het 21e jaar. Yarden is een uitzondering als het gaat om de duur van het meeverzekeren.

LeeftijdGratis meeverzekerdDekking
Vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden nadat het kind geboren isJa, helemaal automatischTot het maximale bedrag van 2.500 euro
6 maanden na de geboorte tot het 21e jaarJa, het kind moet wel aangemeld zijn op de polis van één van de oudersDezelfde dekking als van de ouders
Vanaf het 21e jaarNeeN.v.t.

Belangrijke voorwaarden

 • Als beide ouders een uitvaartverzekering bij Yarden hebben afgesloten dan geldt de hoogste dekking voor uw kind.
 • Yarden moet goedkeuring geven voor het meeverzekeren van uw kind.


DELA

DELA uitvaartverzekeringenBij DELA kunt u uw kind gratis meeverzekeren tot 60 dagen na de geboorte. Als deze periode is verstreken kunt u uw kind niet gratis meeverzekeren op uw polis.

LeeftijdGratis meeverzekerdDekking
Vanaf de zwangerschap tot 60 dagen nadat het kind geboren isJa, helemaal automatischTot het maximale bedrag van 2.788 euro
60 dagen tot 25 jaarNee, u kunt uw kind verzekeren tegen een kinderpremie. Deze premie bouwt geen waarde opTot het maximale bedrag van 2.788 euro
Vanaf het 18e jaarNeeN.v.t.

Belangrijke voorwaarden

 • Kinderen ouder dan 60 dagen en jonger dan 25 jaar kunnen tegen een kinderpremie verzekerd worden op de polis van de ouders. U moet hiervoor u kind na maximaal 3 maanden aanmelden. Er zal geen kapitaal worden opgebouwd.
 • U kunt voor uw kind een normale uitvaartverzekering afsluiten tegen een lage premie.


Ardanta

Ardanta uitvaartverzekeringenBij Ardanta kunt u uw kind gratis meeverzekeren op uw polis tot het 18e jaar. Als het kind levenloos word geboren dan zullen de uitvaartkosten vergoed worden aan de hand van de rekeningen.

LeeftijdGratis meeverzekerdDekking
Vanaf de zwangerschap tot het kind geboren isJa, helemaal automatischHoogst verzekerde bedrag van één van de ouders tot maximaal de kosten van de uitvaart
Tot het 18e jaarJa, het kind dient wel aangemeld te zijn op de polis van de oudersHoogst verzekerde bedrag van één van de ouders
Vanaf het 18e jaarNeeN.v.t.

Belangrijke voorwaarden

 • Er zal een bedrag van 500 euro worden uitgekeerd door Ardanta voor deskundige hulp bij rouwverwerking indien een kind voor het 18e levensjaar komt te overlijden.
 • Ardanta moet goedkeuring geven voor het meeverzekeren van het kind.


Ongeboren baby verzekeren?

U kunt een ongeboren baby al meeverzekeren op de polis van één van de ouders. U wilt er niet aan denken maar tijdens de zwangerschap kan er altijd iets mis gaan. In dat geval zijn er bepaalde regels welke u moet weten:

 • Als u 24 weken zwanger bent er er gaat iets mis dan bent u verplicht het ongeboren kindje te begraven of te cremeren. Vóór de 24ste week is het niet verplicht het ongeboren kindje te begraven of te cremeren.
 • Het is niet mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten voor een ongeboren kindje. Wel kunt u het kindje laten bijschrijven op de polis van één van de ouders.

Is een doodgeboren kindje meeverzekerd?

Ja, een doodgeboren kindje is meeverzekerd tegen de kosten van een uitvaart indien u 20 of 24 weken zwanger bent geweest. Het verschilt per uitvaartverzekeraar wat de voorwaarden precies zijn. Bij enkele verzekeraars moet u aangeven dat u zwanger bent. Lees daarom de polisvoorwaarden van uw verzekering goed door zodra u een kind verwacht.

Wat kost een uitvaartverzekering voor mijn kind?

De kosten voor een uitvaartverzekering voor uw kind zijn van enkele factoren afhankelijk. Zo is de leeftijd van uw kind waarop u begint met verzekeren bepalend maar ook het soort verzekering, sluit u een natura- of een kapitaal verzekering af? Verder zijn de looptijd en het verzekerde bedrag bepalend voor de hoogte van de premie.

U moet ongeveer rekenen op een premie van €5,- tot €8,- per maand bij een verzekerd bedrag van €8.000,- De premie verschilt ook per verzekeraar.

Tip: als u zelf nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten, let er dan bij het afsluiten op dat u dit doet bij een verzekeraar waar kinderen gratis zijn meeverzekerd. Hiermee bespaart u premie!

Uitvaartverzekering kind vergelijken

Als u een uitvaartverzekering voor uw kind gaat afsluiten omdat uw kind bijvoorbeeld niet gratis is meeverzekerd dan is het verstandig om de uitvaartverzekering voor uw kind te vergelijken. Een uitvaartverzekering wordt over het algemeen maar eenmaal afgesloten dus uw keuze is bepalend voor de verdere looptijd van de uitvaartverzekering van uw kind. Maar voordat u een aparte uitvaartverzekering gaat afsluiten zult u eerst even uw eigen polis moeten doorlezen dit kan wellicht een hoop geld besparen als blijkt dat uw kind gratis kan worden meeverzekerd met uw uitvaartverzekering.

Monuta

€9,67

Naar
Monuta

DELA

€7,99

Naar
DELA

Ardanta

€9,73

Naar
Ardanta

Yarden

€9,10

Naar
Yarden