DLE uitvaartverzekering

DLE (De Laatste Eer) uitvaartverzekering heeft als motto “De nagedachtenis aan uw verhaal geeft betekenis aan een persoonlijk afscheid.”

Bij DLE kunt u terecht voor kapitaal uitvaartverzekeringen. Naast uitvaartverzekeraar is DLE ook een regionale uitvaartverzorger (Emmen). Buiten het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u er ook terecht voor een grafmonument verzekering.

DLE uitvaartverzekering

Kapitaal uitvaartverzekeringen

Bij DLE uitvaartverzekering bouwt u een geldbedrag op wat zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden na uw overlijden. Het uitgekeerde bedrag kan vrij besteed worden aan uw uitvaart. De hoogte van het geldbedrag kunt u zelf bepalen als u de kapitaal uitvaartverzekering afsluit.

Verschillende uitvaartverzekeringen

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten bij DLE dan heeft u de keuze uit verschillende kapitaal verzekeringen. U kunt kiezen uit een uitvaartverzekering voor ouderen, jongeren en de standaard kapitaal verzekering. Verder is er nog een monumenten polis waarmee u zich kunt verzekeren tegen de kosten van een grafsteen of monument.

Standaard kapitaal uitvaartverzekering

De DLE kapitaal uitvaartverzekering is af te sluiten voor iedereen tot 80 jaar. U kunt kiezen voor het betalen van premie of door middel van een eenmalige koopsom.

De premiebetaling kan voor een periode van 10, 20, 30 jaar, tot 65 jaar en levenslang. De hoogte van het kapitaal waarvoor u zich kan verzekeren mag u zelf bepalen tot een maximaal bedrag van €12.500.

Jongerenverzekering

De jongerenverzekering van DLE is er voor iedereen die voor een lage premie de kosten van de uitvaart wil verzekeren. Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen onder de 21 jaar. Er kan gekozen worden voor een eenmalige koopsom of door het betalen van premie.

De termijn voor het betalen van de premie kan 30 jaar zijn of tot het 65ste levensjaar. U bent vrij in de keuze voor het te verzekeren bedrag. Het moet wel minimaal €1.000 en mag maximaal €12.500 zijn.

Jongeren meeverzeker polis
DLE biedt ook nog een jongeren meeverzeker polis aan. Deze verzekering is af te sluiten door een van de ouders die een uitvaartverzekering bij DLE heeft lopen. De kosten voor deze verzekering zijn 5 euro per jaar waarmee uw kind tot 18 jaar is meeverzekerd voor een bedrag van 1200 euro.

Zodra uw kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt dan kan eventueel worden overgestapt naar de jongerenverzekering.

Seniorenverzekering

DLE biedt een uitvaartverzekering voor senioren aan. De voorwaarden van de seniorenverzekering zijn dat u minimaal 55 jaar oud bent. Voor het afsluiten is geen gezondheidsverklaring nodig, hierdoor loopt DLE een hoger risico en heeft het enkele aangepaste voorwaarden.

De eerste 2 jaar na het afsluiten zal er bij overlijden alleen de opgebouwde premie uitgekeerd worden. Bij een overlijden ten gevolgen van een ongeval zal er altijd uitgekeerd worden ook in de eerste 2 jaar.

De premiebetaling kan uitgesmeerd worden over een periode van 10 jaar of tot het 80ste levensjaar.

Uitvaartverzekering na het 76ste jaar
Vanaf het 76ste levensjaar moet het verzekerde bedrag minimaal €1.000 en maximaal €8.000 zijn. Er kan alleen een verzekering afgesloten worden door middel van een eenmalige koopsom.

Monumentenverzekering

De monumentenverzekering van DLE is er om een grafsteen of monument te verzekeren. Deze verzekering is op maat gemaakt voor echtparen en daarmee wettelijk gelijkgestelden. Bij het eerste overlijden zal er 80% worden uitgekeerd en de overige 20% bij het tweede overlijden. Na het eerste overlijden is er geen premiebetaling meer verschuldigd.

U kunt kiezen voor een periodieke premiebetaling of een eenmalige koopsom. Indien u voor een premiebetaling kiest dan kunt u zelf bepalen of u dit per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar doet.

De looptijd kan variëren in 10, 20 of 30 jaar. Indien u de monumentenverzekering na uw 66 jaar wilt afsluiten dan kan dit alleen via een koopsom.

Het kapitaal waarvoor u zich kunt verzekeren ligt tussen €3.000 en maximaal €8.000.

Depositofonds

Bij DLE uitvaartverzekering kunt u ook gebruik maken van het depositofonds. Hierbij stort u een bedrag wat gebruikt gaat worden om de kosten van uw uitvaart mee te betalen. Over de inleg ontvangt u jaarlijks rente. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van het depositofonds.

Uitvaartverzekering vergelijken

Voor u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om uw uitvaartwensen te weten. Alleen dan kan u bepalen voor welk bedrag u zich het beste kunt verzekeren en de keuze maken voor de voor u beste uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering afsluiten

 • Geldbedrag + Uitvaartverzorger
 • Complete uitvaart
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €2.500 + €7.000 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

7,36
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Altijd aanpasbaar
 • Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €6.750 + €2.750 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

9,22
Premie per maand

a.s.r.
 • Geldverzekering
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Vrije keuze uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 10,88
Premie per maand

Twenthe
 • Natura sommen
 • Vrije keuze uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 12,44
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Geld verzekering

Verzekerd bedrag

€9.500,-
9.500 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

12,48
Premie per maand

DLE
 • Geldverzekering
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Termijn: Levenslang

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 14,92
Premie per maand

Vergelijking gecontroleerd op: dinsdag 2 april 2024
De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 28 jaar (01-01-1996)