Monuta

€5,15 /mnd


Verzekerd bedrag: €7000,-


Yarden

€5,24 /mnd


Verzekerd bedrag: €7000,-


DELA

€5,37 /mnd


Verzekerd bedrag: €7000,-


Ardanta

€5,81 /mnd


Verzekerd bedrag: €7000,-

Goedkope uitvaartverzekering

Goedkoopste uitvaartverzekering

Bent u op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering? De goedkoopste uitvaartverzekering zal voor iedereen anders zijn. De premie welke u gaat betalen heeft alles te maken met uw leeftijd, de looptijd en het bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren.  Als u op zoek gaat naar een uitvaartverzekering met een lage premie dan zult u ook de uitvaartverzekeraars moeten vergelijken. En waar moet u nu op letten als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten waarvan de kosten zo laag mogelijk zijn? En dekt de verzekeraar met de laagste premie de kosten voor al uw uitvaartwensen?

Kwaliteit goedkope uitvaartverzekering

Als u alleen naar de premie kijkt dan kunt u al een voordelige verzekering afsluiten onder de €5,- per maand. Maar u wilt natuurlijk ook niet dat de kwaliteit van de verzekering onder de maat is en deze niet kostendekkend is. Hoe goedkoop een uitvaartverzekering is dat hangt van verschillende factoren af, zoals uw leeftijd, wilt u een natura of een kapitaal verzekering afsluiten? Wilt u begraven of gecremeerd worden? Cremeren is voordeliger dan begraven. Wat is de looptijd van de uitvaartverzekering? En welke voorwaarden zijn voor u belangrijk? Als blijkt dat de goedkoopste verzekeraar niet de kosten voor al uw wensen dekt dan moet u toch een afweging maken en mogelijk een iets minder voordelige uitvaartverzekering afsluiten. U wilt immers dat de dekking van de uitvaartverzekering aan uw wensen voldoet.

Kosten voor een uitvaart in 2019

In uw zoektocht naar de goedkoopste uitvaartverzekering zult u bepaalde eisen voor uw uitvaart moeten schrappen. U kunt de uitvaart zo duur maken als u zelf wilt maar om een goedkope uitvaart te laten verzorgen zult u met enkele basiskosten rekening moeten houden. Kosten welke altijd gemaakt dienen te worden. Zo zijn er de kosten voor de kist, de verzorging, het vervoer, de crematiekosten en de kosten voor de huur van de aula en het uitstrooien van de as. In het voorbeeld hieronder hebben we de kosten van een crematie aangehouden aangezien een crematie nu eenmaal goedkoper is dan een begrafenis.


OnderdeelKosten
Totale kosten€ 5040
Diensten van de uitvaartverzorger€ 1.500
De kist€ 500
Verzorging van de overledene€ 150
Thuis opbaren€ 400
Overledene overbrengen naar uitvaartcentrum€ 400
Crematorium kosten€ 1500
Condoleance kosten€ 500
Uitstrooien as€ 90

Voor- en nadelen goedkoopste uitvaartverzekering

Zoals met iedere verzekering zitten er voor- en nadelen aan het afsluiten van een voordelige uitvaartverzekering.

VoordelenNadelen
Het voordeel van een goedkope uitvaartverzekering is de lage premie.Het nadeel is dat u uw uitvaart mogelijk niet zo kan laten organiseren zoals u zou willen.
Mocht u na verloop van tijd niet tevreden zijn over de uitvaartverzekeraar dan neemt u eerder de stap om over te stappen.Niet iedere verzekeraar biedt een goedkope uitvaartverzekering aan waardoor de keuze beperkt is.

Hoe de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten?

Om de goedkoopste uitvaartverzekering af te sluiten zult u wel een aantal punten moeten nalopen. Wij hebben deze voor u op een rij gezet. Wij benadrukken nogmaals dat u altijd moet uitgaan van een verzekering welke de kosten voor uw uitvaartwensen dekt. Een uitvaartverzekering alleen op de lage premie afsluiten kan in veel gevallen verkeerd uitpakken. Zorg ervoor dat uw uitvaartwensen het belangrijkst zijn en ga aan de hand hiervan een uitvaartverzekering afsluiten.

1. Leeftijd

leeftijd uitvaartverzekeringAls u een goedkope uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is misschien wel de meest bepalende factor uw leeftijd. Hoe ouder u bent hoe meer premie u zult gaan betalen. Het is dus het voordeligst om al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Op oudere leeftijd zult u meer betalen voor dezelfde verzekering. Het kan dus zo zijn dat een persoon van 25 jaar nog geen 3 euro per maand betaald en iemand van 62 jaar het veelvoudige van dit bedrag. De reden hiervoor is dat de uitvaartverzekeraar meer risico loopt bij een ouder persoon. Het is vrij aannemelijk dat iemand van 25 jaar langer zal leven dan iemand van 62 jaar. De jongere persoon zal dus bij het afsluiten van de uitvaartverzekering veel langer de tijd hebben om het bedrag van de uitvaart te bekostigen. De oudere persoon zou theoretisch de verzekering kunnen afsluiten en binnen enkele jaren komen te overlijden. De verzekeraar loopt dan premie mis en zal de uitvaart zelf betalen en maakt hier verlies op.


Tip: als u een voordelige uitvaartverzekering zoekt raden wij aan om ook goed naar de voorwaarden te kijken. De goedkoopste uitvaartverzekeraar kan voorwaarden hanteren welke voor u niet gunstig zullen zijn. Want hoe zit het met de dekking van de verzekering? Het zou zonde zijn als u na verloop van tijd zou moeten overstappen naar een andere verzekeraar.

2. Looptijd

looptijd uitvaartverzekeringWat is de looptijd van de uitvaartverzekering? Bij het afsluiten van de verzekering zult u ook moeten kijken hoe veel jaar u verplicht bent om de premie te betalen. Het kan zijn dat u 10, 20 of 30 jaar premie moet betalen maar er zijn ook verzekeraars waar u levenslang moet betalen. De duur dat u moet betalen bepaald dus het bedrag wat u per maand kwijt bent aan premie.
Er zijn veel mensen die denken dat zodra de looptijd van een uitvaartverzekering is verstreken men niet meer verzekerd is. Dit is absoluut niet waar, de looptijd geeft alleen aan hoe lang u verplicht bent premie te betalen.


3. Begraven of cremeren?

begravenEen andere belangrijke factor welke bepalend is, is of u begraven of gecremeerd wilt worden. Als u zoekt naar een goedkope uitvaartverzekering dan zult u in veel gevallen zien dat cremeren goedkoper is dan begraven. Dit heeft er alles mee te maken dat u bij het begraven te maken heeft met een andere kist, de grafsteen, de grafrechten en de gemeente welke de grond ter beschikking stelt. De uitvaartkosten voor een begrafenis zijn dus duurder dan voor een crematie. Ondanks dat cremeren goedkoper is dan begraven moet u uw uitvaart helemaal naar uw eigen wensen invullen.

Nieuwe uitvaarttechnieken
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een crematie, maar er komen ook al nieuwe technieken aan. Zo is het straks mogelijk om u te laten cryomeren of resomeren. Tegenwoordig zijn deze technieken nog niet erg populair dus wat de kosten hiervoor zijn is ook nog niet bekend.


4. De dekking

dekking uitvaartverzekeringIn de zoektocht naar die voordelige verzekering staat natuurlijk maar één ding centraal en dat is de dekking van de verzekering. De premie van de uitvaartverzekering kan nog zo laag zijn maar als de verzekering uw gewenste uitvaart niet dekt dan is het niet verstandig deze voordelige uitvaartverzekering af te sluiten. Het is een mooie bijkomstigheid als de voor u beste uitvaartverzekering ook nog eens een lage premie heeft. Maar het zou niet het eerste moeten zijn waar u op moet letten.

Kostendekkend
U kunt bij het afsluiten natuurlijk aangeven dat u een heel laag bedrag verzekerd wilt hebben en dan zult u zien dat de premie hiermee op een gunstige wijze beïnvloed wordt. Maar het verzekerde bedrag moet ook kostendekkend zijn anders loopt u het risico dat uw nabestaanden voor de extra kosten opdraaien. Let u dus eerst op het verzekerde bedrag en kijk daarna of u een voordelige verzekering kunt afsluiten.

Premieberekening
U wilt een waardig afscheid zoals u het wenst. Daarom wordt u ook als eerste om uw uitvaartwensen gevraagd. Pas als deze bekend zijn zal er een premieberekening worden gemaakt. Door dit bij meerdere uitvaartverzekeraars te doen zult u een vergelijking kunnen maken. Op deze manier sluit u niet alleen de goedkoopste uitvaartverzekering af maar ook een verzekering waar u een goed gevoel bij heeft en welke de kosten van uw uitvaart dekt.

Let op: bij het zoeken naar een goedkope uitvaartverzekering moet u met een aantal zaken rekening houden. Zo is de plaats waar uw uitvaart zal plaatsvinden mede bepalend voor de kosten van de uitvaart, per gemeente worden er namelijk andere prijzen gehanteerd.


5. Uitvaartverzekering vergelijken

uitvaartverzekering vergelijkenU wilt geen dure uitvaartverzekering maar u wilt er natuurlijk wel op kunnen rekenen dat de uitvaart helemaal naar wens zal verlopen. U zult wel eerst uitvaartverzekeringen moeten vergelijken, voordat u de uitvaartverzekering welke aan uw wensen voldoet zult vinden.

Kinderen meeverzekeren: Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen zult u indien u kinderen heeft kunnen kijken welke verzekeraar de kinderen gratis meeverzekerd. Bij de meeste uitvaartverzekeraars is het meeverzekeren van de kinderen namelijk gratis. Voor u als ouder is dit een factor die u mee zou kunnen laten wegen als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Bij het vergelijken moet u er voor zorgen dat u geen appels met peren gaat vergelijken. Niet iedere uitvaartverzekering is hetzelfde, er zijn meerdere soorten verzekeringen. Verzekeringen met verschillende voorwaarden en premies. Als u gaat vergelijken op premie in uw zoektocht naar de goedkoopste uitvaartverzekering dan moet u rekening houden met de verschillende verzekeringen welke er aangeboden worden. Hieronder kunt u lezen welke soorten er zijn.

Soorten uitvaartverzekeringen

Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeraars en de verzekeringen zijn er enkele punten waarmee u rekening dient te houden. Zo is de verzekeringsvorm een factor welke bepalend is voor de hoogte van de premie van uw uitvaartverzekering. We beschrijven hieronder in het kort de verschillen:

Natura verzekering: Bij de natura uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de producten en diensten voor uw uitvaart. Uw nabestaanden hebben bijna geen omkijken naar uw uitvaart als het op de organisatie aankomt. De natura verzekering is wel minder flexibel dan de kapitaal verzekering maar alles wordt geregeld zoals u dat wenst.

Kapitaal verzekering: Een uitvaartverzekering welke ook veel wordt afgesloten is de kapitaal verzekering. Hierbij bouwt u een kapitaal op welke zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden na overlijden. Uw nabestaanden zullen wel meer moeten regelen als u een kapitaal verzekering afsluit.

Naturasommen: Bij deze verzekering zullen uw nabestaanden de uitvaart regelen en de kosten zullen zij declareren bij de uitvaartverzekeraar. Er zal niet zoals bij de natura en kapitaal verzekering een vast bedrag worden uitgekeerd of producten en diensten worden verzorgd.

Combinatie verzekering: Als u een combinatie wilt van de kapitaal en natura verzekering dan kunt u een combinatie verzekering afsluiten. U verzekerd zich net als bij de natura verzekering voor de producten en diensten maar er is meer flexibiliteit om bijvoorbeeld een andere kist of rouwauto te regelen. Dit wordt gefinancierd met het uitgekeerde kapitaal.

Tip: het is aan te raden om voor de natura of de kapitaal verzekering te gaan als u een voordelige uitvaartverzekering wilt afsluiten. Deze twee verzekeringen worden het vaakst afgesloten, u betaald hier in veel gevallen een lage premie en de voorwaarden zijn gunstig.

Al deze bovenstaande verzekeringsvormen hebben een andere premieopbouw. De ene verzekeringsvorm zal dus goedkoper zijn dan de andere. U kunt de juiste en voordeligste uitvaartverzekering afsluiten door precies uit te zoeken wat u wenst en welke verzekeringsvorm uw voorkeur geniet. Verder is de uitvaartverzekeraar bepalend voor de premie welke u gaat betalen.


Vergelijk uitvaartverzekeringen

Online uitvaartverzekering

Door online uitvaartverzekeraars te vergelijken komt u er snel achter waar u een goedkope uitvaartverzekering kunt afsluiten. Maar let u er wel goed op dat u niet onderverzekerd bent want in dat geval blijven de nabestaanden met de overgebleven kosten zitten. En dat is het laatste wat u wilt. Door niet alleen naar de premie te kijken tijdens het vergelijken maar ook de voorwaarden goed tegen het licht te houden kunt u zich goed en goedkoop verzekeren.

Tip: het is verstandig om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. Deze verzekering zal automatisch worden aangepast aan de inflatie. De uitvaartkosten stijgen jaarlijks met enkele procenten. Door een indexatie uitvaartverzekering af te sluiten blijft de verzekering altijd dekkend. En dat is een fijn idee voor u maar ook voor uw nabestaanden.

Uitvaartverzekeraars

Bij de volgende verzekeraars kunt u online een uitvaartverzekering afsluiten. Monuta, DELA, Yarden, Nuvema en Ardanta.

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u voor uzelf maar ook voor uw nabestaanden. Het is dan ook belangrijk om voor dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten, de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Als u namelijk een uitvaartverzekering heeft afgesloten is het niet verstandig om over te stappen naar een andere uitvaartverzekeraar.

Morele plicht
Het afsluiten van een uitvaartverzekering is voor de meeste mensen een morele plicht om de nabestaanden niet met de uitvaart kosten achter te laten. Door op tijd een uitvaartverzekering af te sluiten kunt u ook uw wensen met betrekking tot de begrafenis of crematie kenbaar maken zodat alles naar uw eigen wens verloopt. Dit is voor uzelf een fijn idee maar u neemt ook uw nabestaanden een hoop werk uit handen. In uw zoektocht naar een goede uitvaartverzekering moet u dus een aantal punten niet uit het oog verliezen. En iets waar u zeker naar moet kijken is de dekking van de verzekering, want een verzekering kan nog zo voordelig zijn als de dekking minimaal is dan draaien uw nabestaanden later misschien voor de kosten op.