Goedkope uitvaartverzekering

Vind de goedkoopste uitvaartverzekering

 • Keuze uit alle verzekeraars
 • Lage premies en gunstige voorwaarden
 • Sluit direct de voordeligste uitvaartverzekering af

Bent u op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering? Wij hebben de goedkoopste uitvaartverzekeraars voor u geselecteerd.

Goedkope uitvaartverzekering

Goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Yarden

review Yarden

7.1 uit 776 stemmen

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

5,79 per maand

Bekijken
 • Goedkoopste verzekering
Monuta

review Monuta

8.1 uit 1276 stemmen

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,42 per maand

Bekijken
 • Best beoordeeld
DELA

review DELA

8.0 uit 978 stemmen

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,81 per maand

Bekijken

Goedkope uitvaartverzekering

Bent u op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Deze zal voor iedereen anders zijn. De premie is afhankelijk van enkele specifieke factoren welke niet voor iedereen hetzelfde zijn.

U moet hierbij denken aan:

 • uw leeftijd
 • de looptijd
 • verzekerd bedrag
 • voorwaarden
 • soort verzekering

Hoe een goedkope uitvaartverzekering afsluiten?

Om een goedkope uitvaartverzekering af te sluiten zult u een aantal stappen moeten doorlopen. Zo houdt u de kosten laag en sluit u een uitvaartverzekering af met de juiste voorwaarden.

1. Leeftijd

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zal uw leeftijd een grote rol spelen. Als u ouder wordt zal ook de kans op overlijden toenemen, u vormt dus een groter risico voor de verzekeraar. Het is aan te raden om al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is dan mogelijk om over een langere periode premie te betalen waardoor het maandbedrag laag gehouden kan worden.

De leeftijdscategorie waarin de meeste mensen een uitvaartverzekering afsluiten ligt tussen de 25 en 35 jaar, de premie voor deze leeftijdscategorie zal onder de 10 euro per maand uitkomen.

De meeste uitvaartverzekeraars hanteren een maximale leeftijd van 70 a 75 jaar om nog een uitvaartverzekering te kunnen afsluiten. Boven deze leeftijd kunt u altijd nog een koopsompolis of een uitvaartdeposito afsluiten.

2. Looptijd

Wat is de looptijd van een uitvaartverzekering? Bij het afsluiten van de verzekering zult u ook moeten kijken hoe veel jaar u verplicht bent om de premie te betalen. Het kan zijn dat u 10, 20 of 30 jaar premie moet betalen maar er zijn ook verzekeraars met een levenslange looptijd. De looptijd bepaald dus mede het bedrag wat u per maand kwijt bent aan premie.

Hoe langer de periode is waarover u premie betaald (looptijd) hoe lager de maandpremie zal zijn.

3. Verzekerd bedrag

Een factor welke ook een grote rol speelt bij de hoogte van de premie is het verzekerd bedrag. Vanzelfsprekend zal een hoger verzekerd bedrag resulteren dat u meer premie gaat betalen.

De kosten voor een gemiddelde uitvaart zijn tegenwoordig ongeveer €8.500,-. Het ligt er ook aan wat uw uitvaartwensen zijn, een crematie is over het algemeen voordeliger dan een begrafenis.

Op zoek naar die voordelige begrafenisverzekering staat natuurlijk maar één ding centraal en dat is de dekking van de verzekering. De premie van de uitvaartverzekering kan nog zo laag zijn maar als de verzekering uw gewenste uitvaart niet dekt dan is het niet verstandig deze voordelige uitvaartverzekering af te sluiten.

 • Kostendekkend: U kunt bij het afsluiten natuurlijk aangeven dat u een heel laag bedrag verzekerd wilt hebben en dan zult u zien dat de premie hiermee op een gunstige wijze beïnvloed wordt. Maar het verzekerde bedrag moet ook kostendekkend zijn anders loopt u het risico dat uw nabestaanden voor de extra kosten opdraaien. Let u dus eerst op het verzekerde bedrag en kijk daarna of u een voordelige verzekering kunt afsluiten.
 • Premieberekening: U wilt een waardig afscheid zoals u het wenst. Daarom wordt u ook als eerste om uw uitvaartwensen gevraagd. Pas als deze bekend zijn zal er een premieberekening worden gemaakt. Door dit bij meerdere uitvaartverzekeraars te doen zult u een vergelijking kunnen maken. Op deze manier sluit u niet alleen de goedkoopste uitvaartverzekering af maar ook een verzekering waar u een goed gevoel bij heeft en welke de kosten van uw uitvaart dekt.

Let op: bij het zoeken naar een goedkope uitvaartverzekering moet u met een aantal zaken rekening houden. Zo is de plaats waar uw uitvaart zal plaatsvinden mede bepalend voor de kosten van de uitvaart, per gemeente worden er namelijk andere prijzen gehanteerd.

4. Voorwaarden

De voorwaarden van de uitvaartverzekering spelen ook een grote rol bij het tot stand komen van de premie.

 • Uitvaartverzekering met indexatie: Als u een uitvaartverzekering afsluit welke is gekoppeld aan de inflatie dan zult u ieder jaar meer premie betalen. Een uitvaartverzekering met indexatie groeit mee met de stijgende uitvaartkosten. Het voordeel hiervan is dat u nooit bent onderverzekerd.
 • Kinderen meeverzekeren: Indien u kinderen heeft is het verstandig om te kijken bij welke verzekeraar de kinderen gratis meeverzekerd zijn. Bij de meeste uitvaartverzekeraars is het meeverzekeren van de kinderen namelijk gratis. Voor u als ouder is dit een factor die u mee zou kunnen laten wegen als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten.
 • En-bloc clausule: Als u een verzekering afsluit waar een en-bloc clausule in is opgenomen dan mag de verzekeraar poliswijzigingen doorvoeren. Deze wijzigingen mogen doorgevoerd worden zonder dat de verzekeraar u dat moet melden. De premie mag dus tussentijds verhoogd worden. Als u een verzekering met indexatie afsluit zal er altijd een en-bloc clausule in zijn opgenomen.

5. Uitvaartverzekering vergelijken

U wilt geen dure uitvaartverzekering maar u wilt er natuurlijk wel op kunnen rekenen dat de uitvaart helemaal naar wens zal verlopen. U zult wel eerst uitvaartverzekeringen moeten vergelijken, voordat u de uitvaartverzekering welke aan uw wensen voldoet zult vinden.

Bij het vergelijken moet u er voor zorgen dat u geen appels met peren gaat vergelijken. Niet iedere uitvaartverzekering is hetzelfde, er zijn meerdere soorten verzekeringen. Verzekeringen met verschillende voorwaarden en premies. Als u gaat vergelijken op premie in uw zoektocht naar de goedkoopste uitvaartverzekering dan moet u rekening houden met de verschillende verzekeringen welke er aangeboden worden. Hieronder kunt u lezen welke soorten er zijn.

6. Soorten uitvaartverzekeringen

Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeraars en de verzekeringen zijn er enkele punten waarmee u rekening dient te houden. Zo is de verzekeringsvorm een factor welke bepalend is voor de hoogte van de premie van uw uitvaartverzekering.

Bij de volgende verzekeraars kunt u online een uitvaartverzekering afsluiten. Monuta, DELA, Yarden, en Ardanta.
We beschrijven hieronder in het kort de verschillen:

 • Natura verzekering: Bij de natura uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de producten en diensten voor uw uitvaart. Uw nabestaanden hebben bijna geen omkijken naar uw uitvaart als het op de organisatie aankomt. De natura verzekering is wel minder flexibel dan de kapitaal verzekering maar alles wordt geregeld zoals u dat wenst.
 • Kapitaal verzekering: Een uitvaartverzekering welke ook veel wordt afgesloten is de kapitaal verzekering. Hierbij bouwt u een kapitaal op welke zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden na overlijden. Uw nabestaanden zullen wel meer moeten regelen als u een kapitaal verzekering afsluit.
 • Naturasommen: Bij deze verzekering zullen uw nabestaanden de uitvaart regelen en de kosten zullen zij declareren bij de uitvaartverzekeraar. Er zal niet zoals bij de natura en kapitaal verzekering een vast bedrag worden uitgekeerd of producten en diensten worden verzorgd.
 • Combinatie verzekering: Als u een combinatie wilt van de kapitaal en natura verzekering dan kunt u een combinatie verzekering afsluiten. U verzekerd zich net als bij de natura verzekering voor de producten en diensten maar er is meer flexibiliteit om bijvoorbeeld een andere kist of rouwauto te regelen. Dit wordt gefinancierd met het uitgekeerde kapitaal.

Tip: het is aan te raden om voor de natura of de kapitaal verzekering te gaan als u een voordelige uitvaartverzekering wilt afsluiten. Deze twee verzekeringen worden het vaakst afgesloten, u betaald hier in veel gevallen een lage premie en de voorwaarden zijn gunstig.

Al deze bovenstaande verzekeringsvormen hebben een andere premieopbouw. De ene verzekeringsvorm zal dus goedkoper zijn dan de andere. U kunt de juiste en voordeligste uitvaartverzekering afsluiten door precies uit te zoeken wat u wenst en welke verzekeringsvorm uw voorkeur geniet. Verder is de uitvaartverzekeraar bepalend voor de premie welke u gaat betalen.

6. Kosten voor een uitvaart in 2019

In uw zoektocht naar de goedkoopste uitvaartverzekering zult u met bepaalde basiskosten rekening moeten houden.

In het voorbeeld hieronder hebben we de kosten van een crematie aangehouden aangezien een crematie nu eenmaal goedkoper is dan een begrafenis.

Onderdeel Kosten
Totale kosten €5.040
Diensten van de uitvaartverzorger €1.500
De kist €500
Verzorging van de overledene €150
Thuis opbaren €400
Overledene overbrengen naar uitvaartcentrum €400
Crematorium kosten €1.500
Condoleance kosten €500
Uitstrooien as €90

7. Goedkope uitvaartverzekeraars

Hieronder vind u vier goedkope uitvaartverzekeraars:

Monuta: Bij Monuta kunt u terecht voor een goedkope uitvaartverzekering en deze verzekeraar is tevens uitvaartverzorger. U kunt bij Monuta een kapitaal- en combinatieverzekering afsluiten. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis meeverzekerd worden.

DELA: Bij DELA kunt u terecht voor de kapitaal- en combinatieverzekering. Deze verzekeraar is in 1937 opgericht en staat nog altijd bekend om zijn klantvriendelijkheid.

Yarden: Met meer dan 100 jaar ervaring is Yarden een zeer bekende uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger. Kinderen kunnen bij Yarden tot hun 21ste jaar gratis bijgeschreven worden op de polis van één van de ouders.

Ardanta: Ardanta bestaat meer dan 50 jaar en is onderdeel van de ASR groep. Het is tevens de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis meeverzekerd worden.

Bij uw zoektocht naar de goedkoopste begrafenisverzekering zult u op enkele punten moeten letten:
 • Kijk niet alleen naar de lage premie maar ook naar de voorwaarden van de verzekering
 • Als u de verzekeringen gaat vergelijken zorg er dan voor dat u de verzekeraars en dezelfde typen uitvaartverzekeringen goed langs elkaar legt
 • Probeer een uitvaartverzekering te vinden met een lage premie en een zo hoog mogelijk verzekerd bedrag
 • Op deze pagina kunt u bij de grootste uitvaartverzekeraars de goedkoopste uitvaartverzekeringen afsluiten

8. Conclusie

Bij uw zoektocht naar een goedkope begrafenisverzekering krijgt u met verschillende factoren te maken. Hierbij is de leeftijd een factor die voor een groot gedeelte de hoogte van de premie bepaald. Op andere factoren heeft uzelf invloed, zoals de looptijd, de keuze voor een verzekeraar met bepaalde voorwaarden, de hoogte van het verzekerde bedrag en het soort uitvaartverzekering.

Door bovenstaand stappenplan te doorlopen komt u er snel achter wat voor u de voordeligste uitvaartverzekering is met de beste voorwaarden.

Goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken

Monuta

review Monuta

8.1/10

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,42 p/m

Bekijken
DELA

review DELA

8.0/10

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,81 p/m

Bekijken
Yarden

review Yarden

7.1/10

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

5,79 p/m

Bekijken