Wat kost een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren.

De leeftijd van u als u de uitvaartverzekering afsluit is van grote invloed, hoe jonger u bent hoe lager de premie die u moet betalen zal zijn.

Tegenwoordig is er bij een standaard uitvaartverzekering een bedrag van € 9.000,- verzekerd. Bij een dekking van € 9.000,- zal de premie per maand voor een 18-jarige ongeveer 7 euro zijn. Deze kosten per maand lopen op als u op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit.

Kosten uitvaartverzekering

Uw leeftijd en de kosten uitvaartverzekering

Voordat u een uitvaartverzekering afsluit zult u zich goed moeten oriënteren. Er zijn meerdere soorten uitvaartverzekeringen waarvan de kosten en eigenschappen verschillen.

Het is verstandig om u zo snel mogelijk te verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart. Hoe jonger u bent, hoe minder premie u maandelijks zult betalen aan de uitvaartverzekeraar. De hoogte van de premie wordt onder andere bepaald door uw leeftijd.

De premie kan altijd nog stijgen door de inflatie. Bij een kapitaal uitvaartverzekering is het belangrijk dat de verzekering gekoppeld is aan de inflatie omdat u zo nooit onderverzekerd kunt raken. Dit wordt een uitvaartverzekering met indexatie genoemd.

Als een 18-jarige een uitvaartverzekering afsluit met een dekking van € 9.000,- dan zal de premie ongeveer 7 euro per maand zijn. Door de uitvaartverzekeringen te vergelijken kunt u misschien een goedkopere uitvaartverzekering afsluiten.

Al is de besparing 1 euro per maand dan nog is het rendabel omdat u ervan uit moet gaan dat u de premie voor de uitvaartverzekering betaald tot uw 80ste. Als u op latere leeftijd een uitvaartverzekering af gaat sluiten zal de premie snel oplopen.

Voor een persoon van 30 jaar lopen de kosten voor de uitvaartverzekering op tot 12 euro per maand. Voor iemand van 45 jaar is de premie 18 euro per maand. Door op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten kunt u dus veel geld besparen.

Wat kost een uitvaartverzekering per maand?

De kosten van een uitvaartverzekering per maand verschillen per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. De hoogte van de premie voor een 18-jarige met een dekking van  €9.000,- is 7 euro per maand. Als dezelfde uitvaartverzekering door een 60-jarige zal worden afgesloten dan is de premie per maand 26 euro.

De kosten per maand zijn dus niet voor iedereen hetzelfde.

Type uitvaartverzekering

Er zijn verschillende type uitvaartverzekeringen waarvan de kapitaalverzekering en de naturaverzekering de meest bekende zijn.

Er is geen verschil in kosten tussen beide verzekeringen. De premie wordt bepaald door de hoogte van het verzekerde bedrag en uw leeftijd op het moment van afsluiten.

U heeft de keuze om de diensten en producten te laten verzorgen of u bouwt een kapitaal op wat zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Indien u een uitgebreide uitvaart wenst, zal dit van invloed zijn op de premie.

De uitvaartverzekeraars bieden meerdere pakketten aan die aansluiten bij de uitvaart die u wenst. De kosten van een uitvaart worden onder andere beïnvloed als u meerdere volgauto’s wenst, een luxe grafkist, een uitgebreide catering en veel mensen wilt uitnodigen bij de uitvaartdienst.

Kosten uitvaartverzekering gezin

De kosten voor het afsluiten van een uitvaartverzekering als gezin zijn in verhouding goedkoper. Bij de meeste uitvaartverzekeraars heeft u de mogelijkheid om de kinderen gratis mee te verzekeren.

Bovendien kan het zo zijn dat als u een gezinspolis afsluit u een korting op de premie krijgt. Lees hiervoor aandachtig de uitvaartpolis door, de voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen.

Kosten uitvaartverzekering bij Monuta

Leeftijd Premie
18 jaar € 5,43
25 jaar € 6,50
35 jaar € 9,21
45 jaar € 13,54

Wat kost een uitvaartverzekering bij DELA?

Leeftijd Premie
18 jaar € 6,56
25 jaar € 7,65
35 jaar € 9,92
45 jaar € 13,55

Veelgestelde vragen

Wat kost een uitvaartverzekering gemiddeld?

De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van uw leeftijd en de dekking van de verzekering. Iemand van 30 jaar zal ongeveer 11 euro per maand betalen, de dekking is € 9.000,-.

Welke uitvaartverzekering moet ik nemen?

U moet de uitvaartverzekeringen vergelijken op premie, dekking en voorwaarden. Daarna sluit u de verzekering af die het beste aansluit bij uw wensen. De beste uitvaartverzekering, voor u is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Bereken de kosten van een uitvaartverzekering

Op de website van onderstaande uitvaartverzekeraars kunt u direct de kosten van de uitvaartverzekering berekenen.