18 jaar en een uitvaartverzekering

18 jaar en meteen een uitvaartverzekering afsluiten? We snappen dat het niet het meest vrolijke onderwerp is, maar het is de moeite waard om wat onderzoek te doen naar de kosten van uw uitvaart. Zoals de naam al doet vermoeden, is een uitvaartverzekering ontworpen om de kosten van uw uitvaart te dekken. Als u 18 jaar bent, kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Hoe jonger u een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager uw premie. Als u net 18 bent en nadenkt over het afsluiten van een uitvaartverzekering dan is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:
U kunt uiteindelijk meer betalen in premies dan de waarde van de begrafenisdekking.
Premies kunnen sterk stijgen als u ouder wordt en dan pas een uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Uitvaartverzekering

Als u deze route aflegt, levert u gewoonlijk een reguliere bijdrage tot de leeftijd van 80 jaar, waarna de dekking gratis wordt voortgezet. Een leeftijdsgrens tussen 18 en 79 jaar is normaal van toepassing. Hoe ouder u bent, hoe hoger de premie.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een soort kleine levensverzekering ( 5.000 – 20.000 euro) die is ontworpen om de kosten van uw definitieve uitgaven zoals uitvaartproducten en -diensten te dekken.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen:

Naturaverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering betaalt de verzekeraar van tevoren afgesproken diensten en geen geld uit. U kiest een pakket uit de diensten die u wilt hebben. Achteraf hoeft u familie dus geen rekeningen te betalen. Vaak heeft u een selecte keuze van begrafenisondernemers die aangesloten zijn bij de verzekeraar. Wilt u een andere ondernemer, dan moet u vaak meer betalen.

Kapitaalverzekering

In het geval van een kapitaaluitvaartpolis wordt een vast geld bedrag afgesproken dat na overlijden aan de nabestaanden wordt uitgekeerd. Zij mogen de uitvaart invullen zoals zij dat wensen. Ook mag u zelf bepalen welke uitvaartondernemer u wilt hebben.

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Het belangrijkste voordeel van uitvaartverzekeringen is de financiële zekerheid voor uw nabestaanden. Een traditionele begrafenis kost gemakkelijk 8.000 euro of meer als je de begraafkosten in rekening brengt. Het dekken van begrafeniskosten is een zware financiële last voor de meeste mensen, vooral als het onverwacht en op een stressvol moment komt. Het hebben van een uitvaartverzekering beschermt uw nabestaanden tegen deze financiële ontberingen en vermijdt de extra stress bij het betalen van uw definitieve kosten bij het verwerken van hun verlies.

Tegen welke waarde moet ik mij verzekeren?

De waarde van uw verzekering is afhankelijk van het type begrafenisdienst en begrafenis die u wilt hebben. De meeste uitvaartverzekeringen variëren van 5.000 tot 20.000 euro. Een kleine, eenvoudige dienst of crematie kost minder dan een grotere dienst, dus u zult niet zo’n grote verzekering nodig hebben. Sommige kopers sluiten een bescheiden verzekering af en hebben een kleine, eenvoudige dienst. De beste manier om een ​​schatting te krijgen van hoeveel geld u beschikbaar moet hebben voor begrafeniskosten, is door vooraf te plannen. Er zijn verschillende gratis online hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het bepalen van de kosten van het type uitvaartdienst dat u in gedachten heeft. Daarom hebben wij onder dit artikel de uitvaartverzekering vergelijker online gezet.

Hoe een uitvaartverzekering aanvragen?

U kunt meestal een uitvaartverzekering aanvragen via de telefoon of online bij de meeste uitvaartverzekeraars. In de meeste gevallen hoeft u geen medische informatie te verstrekken.
Leeftijdseisen variëren van aanbieder tot aanbieder. Als u echter tussen de 18 en 75 jaar bent en in Nederland woont, moet u in staat zijn om een ​​uitvaartverzekeraar te vinden die u zal dekken.
Kies welke begrafenisverzekering u wilt. Bedenk hoeveel uw gezin nodig zou hebben om uw begrafeniskosten en andere directe onkosten te dekken als u zou overlijden.

Hoe u uw uitvaartverzekering kunt verlengen?

Veel uitvaartverzekeringen hebben een stapsgewijs premiebedrag, waardoor uw premies elk jaar met uw leeftijd kunnen stijgen.
Sommige uitvaartverzekeringen bieden ook de mogelijkheid om uw dekkingsbedrag jaarlijks met de inflatie te verhogen. Uiteraard betekent dit ook een lichte verhoging van de kosten van uw premies.