Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken en direct de beste en goedkoopste afsluiten! Vergelijk de onderstaande uitvaartverzekeraars op premie, voorwaarden en het verzekerde bedrag en sluit de uitvaartverzekering af welke het beste bij u past.

Goede voorwaarden!
Verzekerd bedrag
€7.000
Kinderen gratis
tot 18 jaar
Premielooptijd
tot 85 jaar
€5,15
Verzekerd bedrag
€7.000
Kinderen gratis
tot 21 jaar
Premielooptijd
tot 85 jaar
€5,24
Verzekerd bedrag
€7.000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
levenslang
€5,37
Verzekerd bedrag
€7.000
Kinderen gratis
tot 18 jaar
Premielooptijd
tot 80 jaar
€5,81
Verzekerd bedrag
€7.000
Kinderen gratis
tot 18 jaar
Premielooptijd
tot 80 jaar
€5,82

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Bij het afsluiten van een verzekering kunt u veel geld besparen. Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten zult u eerst de uitvaartverzekering vergelijken. Een uitvaartverzekering sluit u als het goed is maar één keer in uw leven af, het is dus verstandig om eerst te vergelijken voordat u een keuze gaat maken. U wilt immers de beste verzekering en het liefst tegen een lage premie en de beste voorwaarden. Maar waar moet u op letten bij het afsluiten? Wij leggen het u uit.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

uitvaartverzekering vergelijkenWanneer u een vergelijking gaat maken, dan begint dat bij het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeraars. U kunt dit gewoon online doen. U doet dat zelf, of u doet dat met behulp van onze vergelijkings-module. Op onze website bieden wij u een compleet overzicht zodat u de uitvaartverzekering kunt afsluiten welke aan uw wensen voldoet. Met onderstaande stappen zult u al een heel eind op weg komen in uw zoektocht naar de juiste verzekering.

1. Type verzekering: Allereerst zult u een keuze moeten maken voor het type uitvaartverzekering welke u gaat afsluiten. Wilt u een geldbedrag laten uitkeren waarmee uw nabestaanden uw uitvaart kunnen regelen? Of wilt u zich verzekeren tegen de kosten voor de producten en diensten welke geleverd worden voor uw uitvaart? Oftewel gaat u voor de kapitaal verzekering of liever voor de natura verzekering?

2. De dekking van de verzekering: Nadat u de keuze voor een bepaald type verzekering heeft gemaakt, moet u gaan kijken hoe hoog de dekking van de verzekering moet worden. Hiervoor moet u ongeveer weten wat u zoal verzekerd zou willen hebben. U moet er rekening mee houden dat door de inflatie de verzekering in de loop van de tijd minder waard gaat worden. Een uitvaart kost tegenwoordig ongeveer 8.000,- euro.

Als uw voorkeur uitgaat naar een natura verzekering dan hoeft u geen berekening van de kosten voor uw uitvaart te maken. Bij dit type verzekering zijn namelijk de producten en diensten verzekerd.

3. Indexatie: U moet er rekening mee houden dat de verzekering door de inflatie in waarde zal verminderen. U kunt dit voorkomen door een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. U voorkomt zo dat u ooit onderverzekerd raakt. Uiteraard zal de premie jaarlijks wel iets stijgen.

4. Looptijd: Bij het vergelijken van de uitvaartverzekering zult u zien dat de looptijd van de verzekering niet overal hetzelfde is. Let er dus op dat u de looptijd meeneemt in uw vergelijking. Bij de ene uitvaartverzekeraar is de looptijd 20 of 30 jaar en er zijn ook verzekeraars waar u levenslang betaald.

Door de verschillende looptijden zult u merken dat de premie per maand verschilt. Als u namelijk 30 jaar premie betaald dan doet u er langer over om het bedrag van 8.000 euro bij elkaar te sparen dan dat u dit in 20 jaar moet doen. In het laatste geval betaald u een hogere premie per maand.

5. De voorwaarden: Zoals bij iedere verzekering zijn de voorwaarden eigenlijk wel het belangrijkst. Lees deze dan ook goed door, zijn de kinderen gratis meeverzekerd of hoe zit het als u wilt overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar? Is de uitvaartverzekering af te kopen? Allemaal punten waar u op moet letten als u de vergelijking gaat maken.

uitvaartverzekering vergelijken

Soorten verzekeringen

Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen moet u niet de fout maken om appels met peren te gaan vergelijken. Hiermee bedoelen we dat u niet de verschillende soorten verzekeringen met elkaar vergelijkt. De twee belangrijkste soorten uitvaartverzekeringen zijn de natura verzekering en de kapitaal verzekering. Beide hebben ze voor en nadelen en zijn ze totaal verschillend. Deze verzekeringen zijn niet bij iedere uitvaartverzekeraar af te sluiten.

Natura verzekering

Bij de natura verzekering bent u verzekert voor de producten en diensten voor uw uitvaart. Nadat u bent overleden worden deze producten en diensten geleverd ongeacht wat de waarde van het pakket is op dat moment. U koopt dus eigenlijk een basispakket aan diensten en goederen voor de uitvaart. De uitvaartverzekeraar zal een uitvaartondernemer aanwijzen welke uw uitvaart zal verzorgen. U kunt er ook voor kiezen om uw uitvaart door een andere uitvaartondernemer te laten verzorgen, in dat geval zal de verzekeraar kapitaal uitkeren dat gelijk of lager is dan de waarde van uw natura verzekering.

Als u een natura verzekering afsluit zullen uw nabestaanden weinig te regelen hebben na uw overlijden. Dit is wel zo fijn aangezien zij toch al in een emotionele periode terecht komen.

VoordelenNadelen
Het voordeel van de verzekering in natura is dat u vooraf kunt aangeven welke producten en diensten er verzekerd moeten worden.Het nadeel van deze verzekering is dat deze vaak minder flexibel is.
Door de grootschalige inkoop van de uitvaartverzekeraar is de premie vaak lager.Er is vaak geen keuze uit meerdere uitvaartondernemingen.

Kapitaal verzekering

Bij de kapitaal verzekering bent u verzekerd voor een bepaald bedrag, zodra u overlijdt zal dit bedrag worden uitgekeerd aan de nabestaanden. De nabestaanden moeten zelf een uitvaartondernemer uitkiezen door wie ze de uitvaart laten verzorgen. Het is voor de nabestaanden niet verplicht om het uitgekeerde bedrag voor uw uitvaart te gebruiken.

Als u een kapitaal verzekering wilt afsluiten is het verstandig dit eerst met uw naasten te overleggen. Zij zijn het die uw uitvaart dienen te regelen.

VoordelenNadelen
Het voordeel van de kapitaal verzekering is de vrijheid welke de nabestaanden hebben omtrent het verzorgen van uw uitvaart.Het nadeel van deze verzekering is dat er meer geregeld moet worden door de nabestaanden.
Er kan vaak bij ziekte een voorschot op het kapitaal worden uitgekeerd.De kans op onderverzekering vanwege de inflatie is aanwezig als u geen verzekering met indexatie afsluit.

Natura sommenverzekering

De natura sommenverzekering is een uitvaartverzekering welke als variant op de kapitaalverzekering gezien kan worden. Er wordt na het overlijden een verzekerd bedrag uitgekeerd maar dit bedrag moet verplicht aan de producten en diensten voor de uitvaart worden gebruikt.

De natura sommenverzekering is één van de meest flexibele uitvaartverzekeringen. Uw nabestaanden kunnen met het uit te keren bedrag uw uitvaart geheel naar wens organiseren.

VoordelenNadelen
Het voordeel van de natura sommenverzekering is dat het geldbedrag verplicht aan de uitvaart besteed moet worden.Het nadeel van deze verzekering is dat de nabestaanden alles zelf moeten regelen.
De uitvaart kan geheel naar uw wensen georganiseerd worden door de enorme flexibiliteit van deze verzekering.De verzekering zal in waarde dalen door de inflatie als er geen indexatie bij wordt afgesloten.

Combinatie uitvaartverzekering

Zoals de naam al doet vermoeden is de combinatie uitvaartverzekering een combinatie van de natura- en kapitaal verzekering, u sluit hierbij een natura verzekering af maar er wordt ook nog extra kapitaal meeverzekerd om de extra uitvaartwensen mee te financieren.

Deze uitvaartverzekering biedt veel mogelijkheden en is ook erg flexibel. De premie is doorgaans wel iets hoger dan bij de natura- en kapitaal verzekering.

VoordelenNadelen
Het voordeel van de combinatie verzekering is buiten dat bijna alles geregeld zal worden, de nabestaanden extra kapitaal krijgen uitgekeerd om uw uitvaart geheel naar uw wens te laten verlopen.De premie is vaak iets hoger dan bij andere soorten verzekeringen.
Bij deze verzekering heeft u de voordelen van de natura- en kapitaal verzekering.De nabestaanden moeten het extra bedrag eerst voorschieten voordat zij het kunnen declareren.

De goedkoopste uitvaartverzekering

premie uitvaartverzekeringKosten en voorwaarden
Er zitten behoorlijke verschillen tussen de uitvaartverzekeringen in de kosten maar ook in voorwaarden van de begrafenisverzekeringen. U wilt waarschijnlijk de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten en om deze te vinden zult u wel even wat tijd moeten investeren, maar omdat u een uitvaartverzekering maar eenmalig zult afsluiten is het wel de moeite waard om even te vergelijken.

De 5 grootste verzekeraars van Nederland zijn: Monuta, DELA, Yarden, Nuvema en Ardanta.

Premie uitvaartverzekering
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wilt u natuurlijk de premie welke u gaat betalen weten, op de websites van de uitvaartverzekeraars hoeft u alleen uw geboortedatum en uitvaartwensen in te voeren en u krijgt meteen te zien wat de premie voor de uitvaartverzekering zal zijn. De premie is afhankelijk van uw leeftijd en uw uitvaartwensen. Het is ook mogelijk om de looptijd te bepalen u kunt dan kiezen uit 10, 20 of 30 jaar of tot uw 65e of 85e jaar.

De prijs

Het is aanlokkelijk om uitvaartverzekeringen op de prijs te vergelijken. Het vergelijken van een product doet u namelijk over het algemeen op de kosten ervan. Toch is er in het geval van de verzekering wel een kleine mits of maar in het verhaal. Het is namelijk zo dat de prijs ook deels afhangt van de wensen die u heeft. De omvang van het pakket aan diensten dat u wenst bij uw uitvaart bijvoorbeeld. Wanneer er speciale dingen geregeld moeten worden, dan moet dit worden meeverzekerd. Daardoor wordt het bedrag hoger en stijgt dus ook de premie. Weeg dit ook mee als u uw vergelijking doet.

Tip: als u een uitvaartverzekering vergelijken gaat moet u dit wel zo doen dat u uitvaartverzekeraars met dezelfde pakketten gaat vergelijken anders gaat u appels en peren met elkaar vergelijken. U moet dus wel ongeveer weten wat uw wensen zijn, wilt u begraven worden of gecremeerd? Wilt u een simpele uitvaart of wilt u liever een heel uitgebreide uitvaart? Dit zijn al twee vragen welke u een kant op kunnen sturen in de zoektocht naar de juiste uitvaartverzekering voor u.

Extra’s
U kunt de verschillende verzekeringen en verzekeraars ook vergelijken aan de hand van wat zij in het pakket bieden. Wanneer u kiest voor een uitvaartverzekering waarbij uit het geld dat u heeft opgebouwd een vaste vorm van uitvaart wordt bekostigd, dan is dit natuurlijk anders dan wanneer u een verzekering heeft waarbij het geld wordt uitgekeerd zodat uw nabestaanden zelf een uitvaart kunnen verzorgen en bekostigen. Bovendien is het belangrijk om te weten wie en wat er allemaal verzekerd is. Zijn uw minderjarige kinderen bijvoorbeeld ook meeverzekerd op uw polis? Dit soort punten zijn allemaal belangrijk om mee te nemen in uw vergelijking.

Op jonge leeftijd afsluiten
Het is aan te raden om niet te lang te wachten met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Het is immers zo dat uw premie gemiddeld minder hoog is wanneer u uw verzekering op jonge leeftijd afsluit. Wanneer u als twintiger of als dertiger een verzekering afsluit dan is dat natuurlijk voordeliger dan wanneer u na uw pensioen een uitvaartverzekering afsluit. Daarom kunt u het vergelijken van de verzekeraars het best niet te lang uitstellen en zo vroeg mogelijk beginnen met het betalen van premie. Dit voorkomt dat u later tegen hoge kosten aanloopt.

Uitvaartwensen

uitvaartwensenZodra u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken zult u ook moeten weten wat ongeveer uw uitvaartwensen zijn. Als we het over de uitvaartwensen hebben dan moet u er aan denken of u begraven of gecremeerd wilt worden, of u een eenvoudige, reguliere of luxe kist wilt, of u een rouwauto met volgauto’s wilt, of u een bloemen arrangement wilt mee verzekeren en of u wilt dat de gasten na afloop van de uitvaart een kop koffie met cake aangeboden krijgen. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk tijdens een uitvaart dat u zich ook kunt laten voorlichten als u specifieke wensen heeft voor uw uitvaart. Als u deze uitvaartwensen al weet dan is het vergelijken van een uitvaartverzekering al een heel stuk eenvoudiger.

Online vergelijken uitvaartverzekeringen

Als u een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten dan kunt u zich online oriënteren door de verschillende uitvaartverzekeraars te vergelijken. Als u enkele uitvaartverzekeraars heeft gevonden welke aan uw wensen voldoen dan kunt u bij deze verzekeraars een offerte opvragen. Zodra u deze heeft ontvangen en goed heeft doorgelezen dan kunt u bij één van deze uitvaartverzekeraars een uitvaartverzekering afsluiten.

U ziet er komt best nog wel wat kijken als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Of u nu de beste uitvaartverzekering of de goedkoopste uitvaartverzekering wilt afsluiten. Er gaat nu eenmaal even tijd inzitten maar als het goed is hoeft u dit maar één keer in uw leven te doen.