Uitvaartverzekeringen vergelijken en direct afsluiten!

Voor dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten zult u eerst de uitvaartverzekeringen vergelijken. Een uitvaartverzekering sluit u als het goed is maar één keer in uw leven af, het is dus verstandig om de uitvaartverzekeringen te vergelijken voordat u een keuze gaat maken. U wilt immers de beste uitvaartverzekering afsluiten en het liefst tegen een lage premie.

Monuta uitvaartverzekering
 • € 5,15 p/maand
 • Monuta Basis
  Kinderen Meeverzekerd: Ja
 • Verzekerd Bedrag: € 7000,-
 • Termijn: tot 85 jaar
DELA uitvaartverzekering
 • € 5,37 p/maand
 • DELA Flexibel
  Kinderen Meeverzekerd: Nee
 • Verzekerd Bedrag: € 7.000,-
 • Termijn: Levenslang
Yarden uitvaartverzekering
 • € 5,16 p/maand
 • Yarden 7000
  Kinderen Meeverzekerd: Ja
 • Verzekerd Bedrag: € 7000,-
 • Termijn: tot 85 jaar
Ardanta uitvaartverzekering
 • € 5,81 p/maand
 • Ardanta 7000
  Kinderen Meeverzekerd: Ja
 • Verzekerd Bedrag: € 7000,-
 • Termijn: tot 80 jaar
Nuvema uitvaartverzekering
 • € 5,41 p/maand
 • Nuvema 7000
  Kinderen Meeverzekerd: Ja
 • Verzekerd Bedrag: € 7.000,-
 • Termijn: tot 80 jaar
Laatste update: 17 maart 2017
Het verzekerd bedrag is €7000,-
De premie per maand is berekend voor de leeftijd van 18 jaar

Uitvaartverzekering vergelijken

Als u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken dan moet u er rekening mee houden dat er meerdere soorten uitvaartverzekeringen worden aangeboden, u moet deze verschillende soorten verzekeringen niet door elkaar halen. Wij hebben de volgende 5 uitvaart verzekeraars voor u vergeleken. Monuta, DELA, Yarden, Nuvema, Ardanta en AXENT.

Natura uitvaartverzekering
Bij de natura uitvaartverzekering zal alles worden betaald, dit is een volledig verzorgde uitvaart. U koopt dus eigenlijk een basispakket aan diensten en goederen voor de uitvaart. De uitvaartverzekeraar zal een uitvaartondernemer aanwijzen welke uw uitvaart zal verzorgen. U kunt er ook voor kiezen om uw uitvaart door een andere uitvaartondernemer te laten verzorgen, in dat geval zal de verzekeraar kapitaal uitkeren dat gelijk of lager is dan de waarde van uw natura uitvaartverzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering
Bij de kapitaal uitvaartverzekering bent u verzekerd voor een bepaald bedrag, zodra u overlijdt zal dit bedrag worden uitgekeerd aan de nabestaanden. De nabestaanden moeten zelf een uitvaartondernemer uitkiezen door wie ze de uitvaart laten verzorgen. Het is voor de nabestaanden niet verplicht om het uitgekeerde bedrag voor uw uitvaart te gebruiken.

Combinatie-uitvaartverzekering
Zoals de naam al doet vermoeden is de combinatie-uitvaartverzekering een combinatie van de natura en kapitaaluitvaartverzekering, u sluit hierbij een natura-uitvaartverzekering af maar er wordt ook nog extra verzekerd kapitaal meeverzekerd om de extra uitvaartwensen mee te betalen.

Natura-sommenverzekering
De natura-sommenverzekering is een uitvaartverzekering welke als variant op de kapitaalverzekering gezien kan worden. Er wordt na het overlijden een verzekerd bedrag uitgekeerd maar dit bedrag moet verplicht voor de betaling van de uitvaart worden gebruikt.

Vergelijking uitvaartverzekeringen

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering zult u een aantal dingen moeten meenemen, gaat u de kosten van de uitvaartverzekeringen vergelijken of gaat u vergelijken op de voorwaarden van de uitvaartverzekeringen?

De goedkoopste uitvaartverzekeringen vergelijken

Kosten en voorwaarden
Er zitten behoorlijke verschillen tussen de uitvaartverzekeringen in de kosten maar ook in voorwaarden van de begrafenisverzekeringen. U wilt waarschijnlijk de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten en om deze te vinden zult u wel even wat tijd moeten investeren, maar omdat u een uitvaartverzekering maar eenmalig zult afsluiten is het wel de moeite waard om even te vergelijken.

Premie uitvaartverzekering
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wilt u natuurlijk de premie voor de uitvaartverzekering weten, op de websites van de uitvaartverzekeraars hoeft u alleen uw geboortedatum en uitvaartwensen in te voeren en u krijgt meteen te zien wat de premie voor de uitvaartverzekering zal zijn. De premie is afhankelijk van uw leeftijd en uw uitvaartwensen, bij sommige uitvaartverzekeraars is het ook mogelijk om de premieduur te bepalen u kunt dan kiezen uit 10, 20 of 30 jaar of tot uw 65e of 85e jaar.

Als u een vergelijking van de uitvaartverzekeringen gaat maken moet u dit wel zo doen dat u uitvaartverzekeraars met dezelfde pakketten gaat vergelijken anders gaat u appels en peren met elkaar vergelijken. U moet dus wel ongeveer weten wat uw wensen zijn, wilt u begraven worden of gecremeerd? Wilt u een simpele uitvaart of wilt u liever een heel uitgebreide uitvaart? Dit zijn al twee vragen welke u een kant op kunnen sturen in de zoektocht naar de juiste uitvaartverzekering voor u.

Uitvaartwensen

Zodra u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken zult u ook moeten weten wat uw uitvaartwensen zijn. Als we het over de uitvaartwensen hebben dan moet u denken aan of u begraven of gecremeerd wilt worden, of u een eenvoudige, reguliere of luxe kist wilt, of u een rouwauto met volgauto’s wilt, of u een bloemen arrangement wilt mee verzekeren en of u wilt dat de gasten na afloop van de uitvaart een kop koffie met cake aangeboden krijgen. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk tijdens een uitvaart dat u zich ook kunt laten voorlichten als u specifieke wensen heeft voor uw uitvaart. Als u deze uitvaartwensen al weet dan is het vergelijken van een uitvaartverzekering al een heel stuk eenvoudiger.

Online vergelijken uitvaartverzekeringen

Als u een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten dan kunt u zich online oriënteren door de verschillende uitvaartverzekeraars te vergelijken. Als u enkele uitvaartverzekeraars heeft gevonden welke aan uw wensen voldoen dan kunt u bij deze verzekeraars een offerte aanvragen, zodra u deze heeft ontvangen en goed heeft doorgelezen dan kunt u bij één van deze uitvaartverzekeraars online een uitvaartverzekering afsluiten.

U ziet er komt best nog wel wat kijken bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen, of u nu de beste uitvaartverzekering of de goedkoopste uitvaartverzekering wilt afsluiten er gaat nu eenmaal even tijd inzitten maar als het goed is hoeft u dit maar één keer in uw leven te doen.