Distributiekosten

Zodra u een uitvaartverzekering gaat afsluiten zal de verzekeraar distributiekosten in rekening brengen. Deze kosten zijn er om uw aanvraag te beoordelen en af te handelen. Distributiekosten bestaan uit administratiekosten, reclamekosten, salariskosten van het personeel en andere bijkomende kosten.

Sinds 2013 worden de distributiekosten vooraf duidelijk aangegeven zodat u weet welk bedrag u gaat betalen. Vroeger werden deze kosten niet duidelijk aangegeven en verwerkt in de premie waardoor het niet geheel duidelijk was hoe hoog deze kosten waren.

Distributiekosten

De hoogte van de distributiekosten worden bepaald door de manier waarop de begrafenisverzekering wordt afgesloten: online, telefonisch of via een tussenpersoon. In dit artikel leest u meer over de distributiekosten.

Distributiekosten, wat zijn dat?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering worden er distributiekosten in rekening gebracht. Dit zijn de kosten die worden gemaakt om u te informeren over de uitvaartverzekering die u wilt aanvragen, uw aanvraag te beoordelen en de uitvaartverzekering af te ronden.

Voor elke uitvaartverzekering krijgt u duidelijk te zien wat de distributiekosten zijn als u de polis afsluit. Voor sommige uitvaartverzekeringen betaalt u de distributiekosten tegelijk met de premie.

Echter zijn er ook een aantal uitvaartverzekeringen waarbij u de distributiekosten volgens een aparte specificatie betaald. Uiteraard wordt u hier volledig over geïnformeerd tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering.

Verschillende distributiekosten per verzekeraar

Uiteraard is niet elke uitvaartverzekeraar hetzelfde. Zo verschillen de prijzen en betalingswijze per uitvaartverzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal verzekeraars die u kunnen adviseren over het afsluiten van een uitvaartverzekering op maat.

Hierbij wordt u voor extra kosten geadviseerd over het afsluiten van een uitvaartverzekering dat voldoet aan uw wensen en welke distributiekosten hierbij horen.

Lees voordat u een verzekering afsluit altijd eerst zelf goed de voorwaarden door. Op deze manier kunt u voor uzelf een goede overweging maken welke uitvaartverzekering bij u past.

Uitvaartverzekeraar Distributiekosten * Betalen **
Ardanta € 50,- Verwerkt in de premie
DELA € 11,50 In 10 jaar betalen
DLE € 16,- Bij eerste premie
GUV Geen kosten n.v.t.
Klaverblad € 17,50 Bij eerste premie
Lifetri € 137,- Verwerkt in de premie
Monuta € 64,- Verwerkt in de premie
PC Uitvaart € 89,- Verwerkt in de premie
TAF Afhankelijk van tussenpersoon Niet bekend
Twenthe € 24,- Verwerkt in de premie

* De meeste uitvaartverzekeraars verwerken de distributiekosten in de premie. Er wordt uitgegaan van het online afsluiten. De kosten kunnen verschillen als u kiest voor het telefonisch of persoonlijk afsluiten van de verzekering.

** Hoe de kosten betaald worden, verschilt per verzekeraar.