Begrafenisverzekering afsluiten?

Binnen 3 min. geregeld

 • Ontzorgt uw nabestaanden
 • De begrafenisverzekering is altijd aanpasbaar
 • Keuze uit de beste en voordeligste uitvaartverzekeraars

Begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

Binnen 3 minuten geregeld

 • Ontzorg uw nabestaanden
 • Keuze uit de beste verzekeraars
 • De begrafenisverzekering is flexibel

Begrafenisverzekeringen vergelijken en direct afsluiten

 • Geldbedrag + Uitvaartverzorger
 • Complete uitvaart
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €2.500 + €7.000 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

7,36
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Altijd aanpasbaar
 • Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €6.750 + €2.750 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

9,22
Premie per maand

a.s.r.
 • Geldverzekering
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Vrije keuze uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 10,88
Premie per maand

Twenthe
 • Natura sommen
 • Vrije keuze uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 12,44
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Geld verzekering

Verzekerd bedrag

€9.500,-
9.500 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

12,48
Premie per maand

DLE
 • Geldverzekering
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Termijn: Levenslang

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 14,92
Premie per maand

Vergelijking gecontroleerd op: maandag 13 mei 2024
De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 28 jaar (01-01-1996)

Begrafenisverzekering

Wilt u een begrafenisverzekering afsluiten? U denkt er vast niet iedere dag over na, maar er komt een moment dat uw uitvaart moet worden geregeld. Wilt u uw nabestaanden niet opzadelen met de kosten dan is het belangrijk een goede begrafenisverzekering te regelen.

Het is belangrijk dat u dit al op jonge leeftijd doet, de premie is dan namelijk veel lager dan wanneer u pas op latere leeftijd start met een dergelijke verzekering. Dat is natuurlijk logisch, want hoe ouder u wordt, hoe groter de kans dat u overlijdt. U kunt online begrafenisverzekeringen vergelijken en direct afsluiten.

Inhoud toon

Wat is een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering is een verzekering die uitkeert als u bent overleden. Het is precies dezelfde verzekering als de uitvaartverzekering. Het is dus nadrukkelijk geen levensverzekering.

De begrafenisverzekering is dan ook expliciet bedoeld voor het dekken van de kosten van uw uitvaart. Er zijn verschillende vormen van deze verzekering. Zo zijn er verzekeraars die de uitvaart voor u regelen en betalen en er zijn verzekeringen die een bedrag uitkeren waarna uw nabestaanden dit naar eigen inzicht kunnen besteden aan de uitvaart.

Hoe werkt een begrafenisverzekering?

Veel mensen weten niet precies hoe een begrafenisverzekering werkt. In principe is het heel simpel. Zodra u een begrafenispolis afsluit dan zijn de kosten voor uw uitvaart gedekt. Uw nabestaanden blijven niet met de kosten voor uw uitvaart achter.

Door het betalen van premie kan de uitvaartverzekeraar de kosten van uw uitvaart dekken. U kunt zich verzekeren voor een dienstenpakket of u kunt een geldbedrag opbouwen wat zal worden uitgekeerd na uw overlijden.

Heeft u een begrafenisverzekering echt nodig?

Of u een begrafenisverzekering echt nodig heeft dat ligt aan uw eigen financiële situatie. Als u genoeg geld op uw spaarrekening heeft staan dan is een begrafenisverzekering vaak niet nodig omdat u de uitvaart hiermee kunt financieren.

Voor de meeste mensen is het ondanks dat ze genoeg kapitaal hebben toch een veilig idee om zich te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart.

Wat kost een begrafenis verzekering?

De kosten van een begrafenisverzekering liggen tussen de 5 en 10 euro per maand. Deze kosten variëren vanwege enkele persoonlijke factoren. De looptijd, de leeftijd en de hoogte van het te verzekeren bedrag bepalen voor het grootste gedeelte de kosten.

Uitvaartkosten
De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw uitvaartwensen. Gemiddeld liggen de kosten voor een begrafenis of crematie tussen de €8.500 en €11.000. Hoe uitgebreider u de uitvaart wilt hoe hoger de premie van de begrafenisverzekering zal worden. Als u begraven wenst te worden zal dit duurder zijn dan dat u kiest voor een crematie en dit zult u terug zien in de hoogte van de premie.

Wat is de goedkoopste begrafenisverzekering?

De goedkoopste begrafenisverzekering is voor iedereen een andere. De premie is van enkele persoonlijke factoren afhankelijk.

 • Uw leeftijd
 • De dekking
 • Type verzekering
 • De looptijd

Voordat u op zoek gaat naar een goedkope begrafenisverzekering doet u er goed aan om naar de voorwaarden van de verzekering te kijken. Om alleen op basis van de premie een verzekering af te sluiten is niet verstandig.

Wat kost een uitvaart?

Voordat u zich gaat verzekeren is het belangrijk te weten wat een uitvaart kost. De kosten kunnen sterk uiteen lopen. Als u kiest voor een begrafenis moet u bijvoorbeeld rekening houden met grafrechten. Deze kosten bepaalt de gemeente waar u begraven wilt worden. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen een eigen graf of een algemeen graf dat na bijvoorbeeld 10 jaar wordt geruimd. Een eigen graf huurt u voor een langere periode, meestal 30 jaar, met de mogelijkheid om dit te verlengen.

Basiskosten

Onderdeel Kosten
Diensten van de uitvaartverzorger €1.500
De kist €500
Verzorging van de overledene €150
Thuis opbaren €400
Overledene overbrengen naar uitvaartcentrum €400
Crematorium kosten €1.500
Condoleance kosten €500
Uitstrooien as €90
Totale kosten: €5.040

Crematie goedkoper

Een crematie is vaak goedkoper dan een begrafenis omdat er dan geen kosten voor grafrechten zijn en er ook geen grafmonument hoeft te worden geplaatst. De kosten kunnen ongeacht uw keuze oplopen tot rond de 8.000 euro.

Wat is de beste begrafenis verzekering?

Wat de beste begrafenisverzekering voor u is hangt af van uw persoonlijke situatie. Wat zijn uw uitvaartwensen en wat bent u bereid aan premie per maand te betalen? Natuurlijk hoeft u niet per se een uitvaartverzekering af te sluiten, u kunt ook zelf sparen voor uw uitvaart.

Als u zeker wilt zijn dat er geld beschikbaar is voor een mooie uitvaartplechtigheid dan is een begrafenisverzekering zeker aan te raden. Voordat u deze afsluit kunt u online de begrafenisverzekeringen vergelijken van diverse aanbieders en dan beslissen wat het beste bij u past.

Indexatie

De uitvaartkosten stijgen ieder jaar met ongeveer 3.5% tot 4.5%, de begrafenisverzekering welke u nu dus afsluit is over 30 jaar niet meer dekkend als de premie voor de verzekering niet zal worden aangepast. U moet dus een verzekering afsluiten welke met de inflatie mee groeit om zo altijd een dekkende verzekering te houden. Als de verzekering namelijk uw uitvaart niet dekt dan zullen uw nabestaanden voor de kosten die overblijven moeten opdraaien en dat is niet iets wat u wilt.

Premievrij maken

Hebt u ooit een begrafenisverzekering afgesloten maar hebt u het geld daarvan nu eigenlijk niet meer nodig dan kunt u besluiten de verzekering tussentijds te stoppen. U kunt daarbij kiezen uit twee opties. U kunt besluiten uw verzekering premievrij te maken. Het uit te betalen bedrag wordt dan niet meer verhoogd, en u verliest het deel opgebouwde winstdeling.

Het basisbedrag blijft echter wel staan als u lang genoeg premie hebt betaald. Soms kunt u het gespaarde bedrag laten uitkeren, maar hier worden dan wel flinke kosten van afgetrokken. Dit is dan ook alleen een optie als u het geld echt dringend nodig hebt en als u zeker weet dat u op het moment van overlijden genoeg geld hebt voor uw uitvaart, bijvoorbeeld uit een lijfrente of uit de overwaarde van uw eigen woning.

Waarom afsluiten?

De vraag waarom u een begrafenisverzekering zou afsluiten is natuurlijk niet zo moeilijk te beantwoorden. Als u zo’n verzekering hebt dan is er een bedrag beschikbaar waarmee uw nabestaanden uw uitvaart kunnen bekostigen. Als dat geld er niet is dan hangt het ervan af of u genoeg spaargeld hebt voor een uitvaart. Als ook dat er niet is dan zullen de nabestaanden uw uitvaart moeten bekostigen.

 • Uw nabestaanden blijven niet achter met de kosten van uw uitvaart
 • U kunt uw uitvaart laten verlopen zoals u dat wenst
 • Uw nabestaanden hebben veel minder te regelen als u een verzekering heeft afgesloten

Uitvaart op kosten van gemeente
In het uiterste geval zal de gemeente de kosten op zich nemen. Uiteraard wordt het dan een sobere plechtigheid waar uw familie in principe niet bij aanwezig is. Deze manier van begraven wordt doorgaans alleen gedaan voor onbekende vreemdelingen of vereenzaamde daklozen.

Waar moet u op letten bij het afsluiten

Als u een begrafenisverzekering gaat afsluiten zijn er een paar zaken waar u op moet letten. Allereerst is het belangrijk om een begrafenisverzekering niet zonder vergelijken af te sluiten. Er zijn diverse aanbieders en het zou zonde zijn als u te veel premie zou betalen of als u een verzekering afsluit die niet aansluit bij uw wensen.

Premievrij maken
Let er ook op of de mogelijkheid er is om een verzekering na verloop van tijd premievrij te maken of om het bedrag dat u in de loop der jaren aan premie hebt betaald te laten uitkeren.

Als dat laatste bijvoorbeeld niet is meeverzekerd dan kan dit niet en zal u het geld moeten laten staan tot het moment dat het nodig is voor de bekostiging van uw uitvaart.

De begrafenisverzekering is een verzekering waarvan u vooraf weet dat u er ooit gebruik van zult maken. Neem dus de tijd om de juiste verzekering af te sluiten.

Type begrafenisverzekering (kapitaal- natura en combinatie)

Er zijn grofweg vier soorten begrafenisverzekeringen. De meeste verzekeringen keren een bedrag uit aan de nabestaanden. U hoeft hiervoor geen facturen te overleggen, wel is het noodzakelijk dat er een akte van overlijden wordt overlegd, deze regelt de uitvaartondernemer doorgaans, omdat hij of zij meestal degene is die aangifte van het overlijden doet. Deze akte hebt u soms ook nodig voor andere zaken om de nalatenschap af te wikkelen.

Daarnaast zijn er verzekeringen die ‘in natura’ uitkeren. Zo’n verzekering verzorgt en betaalt de kosten van de uitvaart, uiteraard binnen de grenzen die mogelijk zijn op basis van het verzekerde bedrag. Als u graag zelf uw uitvaart regelt dan kunt u hier overigens ook voor kiezen, want de uitvaart zal uiteraard altijd in overleg plaatsvinden, hetzij met de familie, hetzij met de verzekerde als deze zelf in de gelegenheid is om de uitvaartwensen kenbaar te maken, bijvoorbeeld bij ernstige ziekte.

Een combinatie van natura- en kapitaalverzekering is ook mogelijk. De uitvaart wordt geregeld door de uitvaartverzekeraar, maar er is ook een apart bedrag beschikbaar voor het invullen van persoonlijke wensen.

Soorten verzekeringen

Er zijn verschillende typen verzekeringen met allen hun eigen voorwaarden.

 • Natura begrafenisverzekering
 • Kapitaal begrafenisverzekering
 • Natura sommen begrafenisverzekering
 • Combinatie begrafenisverzekering

Kapitaal verzekering
De kapitaal uitvaartverzekering is een verzekering waarbij zoals de naam al doet vermoeden alleen kapitaal zal worden uitgekeerd aan de nabestaanden nadat u bent overleden. Met dit geldbedrag kunnen de nabestaanden uw uitvaart financieren, dit is overigens niet verplicht. Doordat u een vast bedrag verzekerd bestaat de kans dat u onderverzekerd raakt doordat de kosten voor een uitvaart jaarlijks stijgen. U kunt dit oplossen door een kapitaalverzekering met indexatie af te sluiten.

Natura begrafenisverzekering
Bij de natura uitvaartverzekering zijn alle producten en diensten gedekt doordat deze verzekering waardevast is en alle kosten vooraf bekend zijn. Bovendien hebben de nabestaanden bijna geen omkijken bij het regelen van uw uitvaart en zij krijgen ook geen facturen te zien. De natura verzekering is erg populair in Nederland.

Natura sommen begrafenisverzekering
De natura sommenverzekering is vergelijkbaar met de kapitaalverzekering. Bij de natura sommenverzekering is het wel verplicht om het uitgekeerde bedrag aan uw uitvaart te besteden. Dit type verzekering is erg flexibel.

Combinatie begrafenisverzekering
De combinatie begrafenisverzekering is een combinatie van de kapitaal en de natura begrafenisverzekering. U bent hiermee gedekt voor de kosten van producten en diensten en daarbij zal een geldbedrag worden uitgekeerd. Met dit geldbedrag kunnen extra uitvaartwensen worden vervuld.

De keuze voor een begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering afsluiten is iets waar u het beste al op jonge leeftijd over na kunt denken. Sommige ouders sluiten een dergelijke verzekering voor hun kinderen af. Als u volwassen bent geworden kunt u zo’n verzekering dan oversluiten op uw eigen naam, waarbij de ingelegde premie wordt meegenomen in de nieuwe verzekering.

U kunt de begrafenisverzekeringen online vergelijken, dat maakt de keuze misschien lastiger omdat u een groot aanbod krijgt voorgeschoteld. Anderzijds kunt u op deze manier wel een weloverwogen keuze maken uit meerdere begrafenisverzekeringen. Lees ook reviews van mensen die ervaring hebben met deze verzekering. Bekijk wat de premie is en wat u daarvoor terugkrijgt. Is er winstdeling? Is er de mogelijkheid de verzekering te zijner tijd premievrij te maken? Kunt u de verzekering tussentijds beëindigen en krijgt u dan het tot dan gespaarde bedrag uitgekeerd?

Monuta begrafenisverzekering afsluiten

Monuta is één van de grootste en beste verzekeraars om een begrafenisverzekering bij af te sluiten. Recent zijn de begrafenisverzekeringen van Monuta gewijzigd waardoor u nu nog beter een op maat samengestelde verzekering kunt afsluiten.

Bij Monuta sluit u een verzekering af tegen een scherpe premie. Buiten dat de uitvaart geheel verzorgd wordt zoals u wenst zullen ook de nabestaanden voor- tijdens en na de uitvaart alle aandacht krijgen. Doordat Monuta streeft naar perfectie heeft de verzekeraar al enkele jaren de prijs voor beste uitvaartverzekeraar gewonnen.

Monuta verzorgd de uitvaart geheel naar wens en levert een goede nazorg en dit ziet u terug in de goede reviews die de verzekeraar ontvangt.

Voordelen Monuta

 • Bij Monuta weet u vrijwel direct of u geaccepteerd bent.
 • De verzekering van Monuta is op ieder moment aanpasbaar.
 • Monuta biedt de nabestaanden zowel voor- tijdens en na de uitvaart de zorg die zij wensen.

DELA begrafenisverzekering afsluiten

DELA is wel het meest bekend als het om uitvaartverzekeringen gaat. Het behoort dan ook tot de grote drie uitvaartverzekeraars en heeft vestigingen door heel het land.

DELA Uitvaartplan

Als u bij DELA een begrafenisverzekering afsluit dan heeft u de keuze uit verschillende pakketten. U kunt zelf een keuze maken en het Uitvaartplan afsluiten welke het beste bij uw uitvaartwensen aansluit.

Voordelen DELA

 • De dienstverlening staat hoog aangeschreven bij DELA en dit vertaald zich terug in de positieve reviews.
 • U kunt nooit onderverzekerd raken omdat het DELA Uitvaartplan meegroeit met de inflatie.
 • DELA verzorgd de uitvaart tot in de puntjes en biedt daarbij uw nabestaanden de zorg die men verdient in de moeilijke periode voor- tijdens en na een uitvaart.

Yarden begrafenisverzekering afsluiten

Bij Yarden staat flexibiliteit voorop als het aankomt op de begrafenisverzekeringen van deze verzekeraar. Bij Yarden kunt u de Mijn Laatste Wensen begrafenis verzekering afsluiten welke helemaal zelf is samen te stellen.

Bij Yarden betaald u een scherpe premie en kinderen zijn tot hun 21ste levensjaar gratis meeverzekerd op de uitvaartpolis van één van de ouders.

Voordelen Yarden

 • Lage premie voor een complete verzekering.
 • Yarden is soepel als het aankomt op de acceptatie om u te verzekeren.
 • Kinderen tot 21 jaar zijn gratis mee te verzekeren.

Begrafenisverzekering voor kinderen

Het afsluiten van een begrafenisverzekering voor uw kind(eren) is een verstandige keuze. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u de kinderen al vanaf het moment dat u of uw partner zwanger is meeverzekeren. U betaalt dan niets extra’s maar bent wel verzekerd voor het geval er iets mis gaat. Uw kind is tot het 18e of 21ste jaar gratis meeverzekerd op uw of de uitvaartpolis van uw partner.

Door na het 18e of 21ste jaar de verzekering over te schrijven op naam van uw zoon of dochter betaald hij of zij een zeer lage premie.

Uitvaartverzekeraars

Er zijn in Nederland verschillende uitvaartverzekeraars. De vijf grootste en bekendste verzekeraars zijn DELA, Yarden, Monuta, Ardanta en Nuvema. Maar daarnaast is er ook nog een aantal kleinere uitvaartverzekeraars. Het hangt uiteraard van uw persoonlijke voorkeur af bij welke daarvan u zich het beste thuis voelt. Soms stellen uitvaartverzekeraars voorwaarden voor de uitvaart. Zo kan het gebeuren dat u de uitvaart verplicht op een bepaalde locatie moet laten plaatsvinden.

Natuurlijk is die wel bij u in de buurt of in de buurt van een crematorium. Maar het kan dus gebeuren dat u de uitvaart niet kunt houden op de door u gewenste locatie omdat de uitvaartverzekeraar hier voorwaarden aan stelt. Dit komt vooral voor bij naturaverzekeringen, waarbij dus geen geld wordt uitgekeerd maar waar de verzekering de kosten van de uitvaart betaalt.

Is een begrafenisverzekering verplicht in Nederland?

De vraag of een begrafenisverzekering verplicht is in Nederland wordt veel gesteld. Het antwoord is nee de begrafenisverzekering is niet verplicht in Nederland.

Het is wel raadzaam om u te verzekeren tegen de kosten die een begrafenis of crematie met zich mee brengt. De meeste mensen hebben dan ook een verzekering afgesloten die de kosten van de uitvaart zal dekken.

In Nederland heeft ruim 70 procent van de volwassenen een begrafenisverzekering. De belangrijkste reden om deze af te sluiten is de zekerheid te hebben dat er een mooie uitvaart komt als diegene overlijdt. Het is voor nabestaanden altijd erg pijnlijk als blijkt dat er geen geld is voor een passend afscheid.

Bedenk daarbij ook dat u onverwacht kunt overlijden aan bijvoorbeeld een ongeval of een aandoening die direct of snel tot de dood leidt. Dan is er dus geen gelegenheid meer om nog financiële middelen te regelen voor een mooie uitvaart.

Is een begrafenisverzekering aftrekbaar van de belasting?

Tot 1 januari 2009 was de premie voor de begrafenisverzekering aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Tegenwoordig is de premie voor de begrafenisverzekering niet meer aftrekbaar van de belasting.

Uizondering bij een koopsom
Er is nog wel een uitzondering als u namelijk een koopsom begrafenis verzekering of een uitvaartdeposito afsluit. U hoeft dan tot een bepaald bedrag geen vermogensbelasting te betalen. Het bedrag wijzigt jaarlijks voor meer informatie kunt u terecht op de site van de Belastingdienst.

Leg uw uitvaartwensen vooraf vast

Een goede uitvaartverzekering afsluiten is 1 ding, uw uitvaartwensen kenbaar maken is een tweede. Natuurlijk is dit niet het leukste onderwerp om over na te denken, maar het is wel belangrijk. Als uw nabestaanden weten wat uw wensen zijn dan maakt dit het voor hen gemakkelijker om u een mooie uitvaart te geven. Sommige uitvaartondernemers bieden de mogelijkheid om online een document in te vullen waarin u uw uitvaartwensen aangeeft.

Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u wel of geen bloemen? Wie wilt u dat er spreken op uw uitvaart? Komt er wel of geen kerkelijke uitvaart? Als u dit soort wensen vastlegt en met één of meerdere dierbaren deelt waar deze informatie beschikbaar is. Dan kunnen uw nabestaanden uw uitvaart regelen zoals u dat had gewild, ook als uw overlijden plotseling komt en er dus geen mogelijkheid meer is om te overleggen.

Begrafenisverzekering vergelijken

Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering vergelijkt u de verschillende verzekeringen om zo de juiste te vinden. Door de begrafenisverzekeringen te vergelijken komt u niet alleen achter de kosten maar ook wat de voorwaarden van de desbetreffende verzekeraar en verzekering zijn. Er zit een behoorlijk verschil tussen de verschillende uitvaartverzekeraars op het gebied van bijvoorbeeld:

1. Verzekeringsvorm

U kunt er voor kiezen om een natura verzekering af te sluiten waarbij de producten en diensten voor de uitvaart worden vergoedt. De nabestaanden zullen geen facturen te zien krijgen en uw uitvaart zal geheel naar uw wensen worden georganiseerd. Een andere mogelijkheid is om een kapitaalverzekering af te sluiten zodat u een geldbedrag opbouwt. Dit bedrag zal na overlijden worden uitgekeerd, hiermee kunnen de nabestaanden uw uitvaart bekostigen. Het is overigens niet verplicht om het kapitaal aan uw begrafenis of crematie te besteden.

2. Hoogte kapitaal

Dit is het bedrag wat uitgekeerd zal worden na het overlijden. U kunt een kapitaalverzekering met indexatie afsluiten waardoor de verzekering altijd meegroeit met de inflatie. U bent zo nooit onderverzekerd.

3. Premie

De premie zult u maandelijks, per kwartaal of per jaar betalen aan de uitvaartverzekeraar.

4. Looptijd van de verzekering

De looptijd bepaald voor een groot gedeelte de premie van de begrafenisverzekering. Bij een looptijd van 30 jaar zult u minder premie per maand betalen dan dat u een looptijd van 20 jaar heeft.

5. Voorwaarden

De voorwaarden van een begrafenisverzekering zijn erg belangrijk en deze verdienen ook extra aandacht. Lees deze ook altijd goed door, er kunnen bijvoorbeeld beperkingen optreden zodra u een ziekte onder de leden heeft tijdens het afsluiten.

6. Leeftijd

Een bepalende factor bij de opbouw van de te betalen premie is de leeftijd waarop u de begrafenisverzekering afsluit. Hoe langer u wacht en hoe ouder u wordt hoe meer premie u gaat betalen. Dit heeft alles te maken dat iemand op hogere leeftijd meer risico loopt eerder te overlijden. Voor de verzekeraar betekent dit een hoger risico omdat ze dan eerder moeten uitkeren.

Speciale uitvaartwensen? Zorg dat de begrafenisverzekering voldoende dekking heeft

Als u specifieke uitvaartwensen hebt, bereken dan of het uit te keren bedrag van uw begrafenisverzekering voldoende is. Natuurlijk is het fijn als u in een mooie koets naar uw laatste rustplaats wordt gereden als dat uw uitdrukkelijke wens is. Datzelfde geldt voor een lunch of een borrel na afloop als u wilt dat uw nabestaanden uw leven vieren in plaats van te rouwen. Maar daar moet dan wel geld voor zijn. Een goede begrafenisverzekering afsluiten kan ervoor zorgen dat uw wensen uitkomen.

Kan ik de begrafenisverzekering afkopen?

Ja, als u de begrafenisverzekering wilt opzeggen dan kunt u deze afkopen. Het is niet verstandig omdat uw uitvaart niet meer gedekt zal zijn. Bovendien zal u een lager bedrag terug ontvangen dan de betaalde premie. De uitvaartverzekeraar zal de gemaakte kosten namelijk in rekening brengen.

Hoe weet ik of de overledene een begrafenisverzekering had?

De uitvaartondernemer kan uitzoeken of de overledene verzekerd was maar u kunt dit ook zelf doen. Op internet zijn verschillende registers beschikbaar. Sommige daarvan moet u als verzekerde zelf invullen, maar er zijn ook registers waar de begrafenisverzekering door de verzekeraar wordt gemeld. Het is immers als nabestaande handig om te weten of er een verzekering is en hoeveel deze verzekering zal uitkeren.

Op de gok de uitvaart regelen is een risico, want als er dan geen verzekering is of de uitkering is veel te laag dan draait u als nabestaande op voor de kosten die niet gedekt zijn.

Regel uw begrafenisverzekering goed, ontzorg uw nabestaanden

Een begrafenisverzekering afsluiten is niet het leukste klusje om te doen. Maar toch is het belangrijk om dit goed te regelen. Neem als u alleenstaand bent een naaste in vertrouwen waar de informatie te vinden is over uw begrafenisverzekering en uw uitvaartwensen. Zo zorgt u ervoor dat uw uitvaart niet extra verdrietig wordt voor uw nabestaanden.

Begrafenisverzekering vergelijken

 • Geldbedrag + Uitvaartverzorger
 • Complete uitvaart
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €2.500 + €7.000 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

7,36
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Altijd aanpasbaar
 • Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €6.750 + €2.750 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

9,22
Premie per maand

a.s.r.
 • Geldverzekering
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Vrije keuze uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 10,88
Premie per maand

Twenthe
 • Natura sommen
 • Vrije keuze uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 12,44
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Geld verzekering

Verzekerd bedrag

€9.500,-
9.500 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

12,48
Premie per maand

DLE
 • Geldverzekering
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Termijn: Levenslang

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 14,92
Premie per maand

Vergelijking gecontroleerd op: maandag 13 mei 2024
De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 28 jaar (01-01-1996)