Begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering afsluiten… we denken er het liefst niet aan maar dat zou u nu juist wel moeten doen. Een begrafenisverzekering sluit u af om de kosten van uw begrafenis of crematie mee te dekken. U zou kunnen denken dat een begrafenisverzekering alleen is om de kosten van uw begrafenis te dekken maar de kosten voor een crematie worden ook gewoon gedekt daarom wordt tegenwoordig de term uitvaartverzekering vaker gebruikt.

Begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenisverzekering afsluiten is een verstandige keuze u voorkomt namelijk dat uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart zullen achterblijven. Als u een begrafenisverzekering wilt afsluiten dan heeft u de keuze uit meerdere soorten verzekeringen en allemaal zijn ze er om uw uitvaart mee te bekostigen alleen is de manier van uitkeren is verschillend.
Natura begrafenisverzekering
Als u wilt dat uw uitvaart in natura wordt uitgekeerd dan is de natura begrafenisverzekering iets voor u, bij de natura begrafenisverzekering verzekerd u zich tegen de kosten voor de producten en diensten welke nodig zijn voor uw uitvaart. Uw nabestaanden hebben met de natura verzekering dus bijna geen omkijken naar uw uitvaart, in overleg met de uitvaartverzorger zal uw begrafenis of crematie geregeld worden. Uw nabestaanden zullen ook niet met de financiële afwikkeling van uw uitvaart belast worden. Het is wel zo dat als de kosten van uw uitvaart hoger zijn dan het verzekerd bedrag uw nabestaanden het openstaande bedrag moeten bijbetalen.
Kapitaal begrafenisverzekering
De kapitaal begrafenisverzekering is weer een heel andere soort verzekering, met de kapitaalverzekering bouwt u een geldbedrag op waarmee uw nabestaanden na uw overlijden de uitvaart kunnen regelen en bekostigen. De nabestaanden huren hiervoor een uitvaartverzorger in en deze zal in overleg met uw nabestaanden zorgen dat uw uitvaart geregeld gaat worden. Voor de nabestaanden is het wel meer werk als u een kapitaalverzekering heeft afgesloten, daarentegen is er wel meer flexibiliteit en vrijheid met de kapitaal verzekering.
Combinatie begrafenisverzekering
Dan is er ook nog zoals de naam al doet vermoeden een combinatie van bovengenoemde begrafenisverzekeringen hierbij bent u dus voor de diensten en producten verzekerd zoals bij de natura verzekering en voor de overige kosten wordt het opgebouwde geldbedrag van de kapitaal verzekering aangesproken. Extra kosten kunnen ontstaan als u meer uitvaartwensen heeft dan dat u in eerste instantie verzekerd had, u moet hierbij denken aan meer volgauto”s, een grotere aula, een ander type kist en meer genodigden.

Begrafenisverzekering vergelijken

Een begrafenisverzekering vergelijken doet u voordat u een begrafenisverzekering gaat afsluiten, u kunt hier ten eerste veel geld mee besparen maar ook komt u er zo achter welke begrafenisverzekering het beste bij uw uitvaartwensen aansluit. U moet maar zo denken het afsluiten van een begrafenisverzekering doet u maar één keer in uw leven en dan is het wel zo fijn dat u meteen de juiste begrafenisverzekering afsluit. Bij het vergelijken van de begrafenisverzekeringen zult u op verschillende dingen moeten letten zo moet u kijken wat de looptijd is van de begrafenisverzekering dit is de periode waar over u premie moet betalen. Ook is het verstandig om te kijken of u de begrafenisverzekering kunt afkopen of premievrij kunt maken.
Als u op oudere leeftijd een begrafenisverzekering wilt afsluiten dan zult u er rekening mee moeten houden dat u boven uw 65e bij sommige verzekeraars niet meer in aanmerking zal komen een verzekering af te sluiten. Tevens kan het zo zijn dat u een gezondheidsverklaring moet overleggen voordat u als klant aangenomen wordt bij de uitvaartverzekeraar. Op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten betekent dat de maandelijks te betalen premie altijd hoger zal zijn dan dat u op jongere leeftijd een uitvaartverzekering had afgesloten.
[uncode_block id=”5351″] Premie
En dan is er ook nog de premie welke u maandelijks moet betalen ook hier zit verschil bij de verschillende verzekeraars dus hier kunt u veel geld mee besparen als u vooraf de begrafenisverzekeringen gaat vergelijken. Zoals we hierboven al aangaven is de looptijd hierin een doorslaggevende factor, de premie kan bij verzekeraar A lager zijn dan bij verzekeraar B maar als u bij verzekeraar A levenslang premie moet betalen dan zal deze verzekeraar vaak duurder zijn dan dat u een verzekeraar uitkiest waarbij de looptijd korter is.
Uitvaartwensen
Door vooraf uw uitvaartwensen op papier te zetten maakt u het uzelf makkelijker bij het afsluiten van een begrafenisverzekering aan de hand van deze wensen kunt u een kostenindicatie maken en dit bepaald de hoogte van het bedrag waarvoor u zich gaat verzekeren.
Wij helpen u graag om een prijsindicatie te maken voor de kosten van uw uitvaart u kunt met de uitvaartkosten-tool met 3 muisklikken berekenen wat uw uitvaart ongeveer gaat kosten.