Monuta

€5,15 /mnd


Verzekerd bedrag: €7000,-


Voordelen

✅ Kinderen gratis meeverzekerd


✅ Als u de uitvaart door Monuta laat verzorgen dan krijgt u maximaal 5% korting op de nota


✅ U kunt binnen 30 dagen kosteloos annuleren


✅ U krijgt een extra pakket van 4.000 euro dat vrij te besteden is. Dit bedrag mag besteed worden aan extra uitvaart producten


✅ De diensten welke geleverd worden zijn waardevast, ook bij een stijging in de kosten


✅ U kunt al uw gegevens online inzien, u kunt hiervoor inloggen op uw persoonlijke pagina


Nadelen

 • De klantenservice is in het weekend niet bereikbaar


Contactgegevens Monuta:

Adres:
Schumanpark 11
7336 AM Apeldoorn
Telefoonnummer:
0800 – 022 22 92

www.monuta.nl

Monuta uitvaartverzekering

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is één van de grootste verzekeraars op het gebied van uitvaartverzekeringen en is opgericht in 1932. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn maar de organisatie heeft vele vestigingen verspreid over het hele land. Monuta neemt de nabestaanden veel werk uit handen, het begeleiden van uw nabestaanden staat dan ook centraal in de toch al zware periode na het overlijden van een dierbare. Een uitvaartverzekering afsluiten bij Monuta doet u tegen een scherpe premie en u kunt er van op aan dat uw uitvaart geregeld wordt zoals u wenst.

Bij Monuta kunt u voor een scherpe premie een zeer uitgebreide uitvaartverzekering afsluiten. Monuta maakt iedere uitvaart persoonlijk en is daarom de steun bij ieder afscheid.

Bereken uw premie

Veelgestelde vragen

Hoe sluit ik de uitvaartverzekering af welke bij mij past?
Met de uitvaartkostenmeter kunt u aan de hand van uw uitvaartwensen de hoogte van het verzekerd bedrag berekenen. Op deze manier sluit u de verzekering af welke aan uw wensen voldoet.

Heb ik bedenktijd als ik een uitvaartverzekering afsluit?
Ja. U heeft 30 dagen bedenktijd na het afsluiten van de uitvaartverzekering. In deze 30 dagen kunt u dus nog kosteloos van de verzekering afzien.

Ben ik verplicht de uitvaart door Monuta te laten verzorgen?
Nee. U bent niet verplicht uw uitvaart door Monuta te laten verzorgen. U kunt echter wel financieel voordeel hebben door de uitvaart wel door Monuta te laten verzorgen.

Tot welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?
U kunt tot uw 75ste jaar een uitvaartverzekering afsluiten. Na deze leeftijd is het ook nog mogelijk om uw uitvaart te laten financieren.

Hoe lang moet ik premie betalen?
Het kan zijn dat u premie betaald tot uw 65ste of 85ste levensjaar, maar u kunt er ook voor kiezen om 20 of 30 jaar premie te betalen. Als u klaar bent met betalen bent u uiteraard nog wel gewoon verzekerd.

Monuta uitvaartverzekering

MonutaMonuta uitvaartverzekeringen is niet voor niets één van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Monuta zorgt ervoor dat uw nabestaanden een goed gevoel overhouden aan uw uitvaart. Daarnaast zullen zij er alles aan doen om het voor de nabestaanden zo draaglijk mogelijk te maken en hen ondersteunen waar het mogelijk is. Monuta ondersteunt uw nabestaanden zowel voor, tijdens en na uw uitvaart.

Nazorgservice
De verzorging begint al met uw uitvaart, deze zal zorgvuldig met uw nabestaanden besproken worden waarna alles tot in de puntjes geregeld zal zijn.
Voor de zorg na de uitvaart is er zelfs de Nazorgservice welke altijd bereikbaar is en waar uw nabestaanden met al hun vragen terecht kunnen. Uw uitvaart zal geregeld worden zoals u wenst.

Uitvaartverzekeringspakket

Wat uw wensen ook zijn Monuta kan het realiseren voor u. Met een uitvaartverzekering van Monuta zullen uw nabestaanden niet achterblijven met onverwachte kosten. U heeft de mogelijkheid om u te verzekeren door middel van één van de vijf verzekeringspakketten.

Kwaliteitseisen

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u bij een verzekeraar welke voldoet aan alle kwaliteitseisen. Zo heeft Monuta zowel het Keurmerk Uitvaartzorg voor betrouwbare uitvaartondernemers als het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Monuta voldoet tevens aan alle kwaliteitseisen van de Stichting toetsing verzekeraars. Mocht u ooit klachten hebben dan kunt u terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Indexering

De uitvaartverzekeringspakketten bestaan uit diensten en producten en daarnaast een vrij te besteden geldbedrag. Monuta zal de verzorging van uw uitvaart regelen en de nabestaanden ontvangen het vrij te besteden geldbedrag om aanvullende kosten mee te betalen. De kosten van een uitvaart stijgen jaarlijks Monuta bekijkt dan ook ieder jaar of uw uitvaartverzekering nog wel dekkend is. Uw premie zal hierdoor jaarlijks worden aangepast dit wordt ook wel ‘indexering’ genoemd.


Monuta kapitaalverzekering

Bij Monuta heeft u de mogelijkheid om verschillende kapitaalverzekeringen af te sluiten. U kunt kiezen voor de kapitaalverzekering waarbij uw nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd krijgen waarmee zij uw uitvaart kunnen bekostigen. U kunt ook kiezen voor het Monuta Depositofonds.

Monuta Depositofonds
Met het Depositofonds zet u eenmalig of meerdere keren een geldbedrag opzij. Met dit geldbedrag kan uw uitvaart bekostigd worden. We hebben het hier niet over een verzekering maar een andere manier om uw uitvaart te financieren. Het depositofonds kan ook op latere leeftijd afgesloten worden of u kunt het gebruiken als aanvulling op uw bestaande uitvaartverzekering.

Uitvaart wensen vastleggen

Als u een uitvaartverzekering afsluit bij Monuta dan kunt u vooraf al uw uitvaartwensen vastleggen op de website. Zo kunt u foto’s, tekst en muziek opslaan en heeft u de beschikking over een uitvaartontwerper. U kunt deze wensen altijd nog aanpassen, maar op deze manier maakt u het voor de nabestaanden wel een stuk makkelijker en overzichtelijker en zullen zij niet met lastige keuzes te maken krijgen.

Meerdere soorten uitvaartverzekeringen

U heeft de keuze om een uitvaartverzekering in geld oftewel een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten maar u kunt zich ook verzekeren tegen de kosten voor de producten en diensten ook wel een natura uitvaartverzekering genoemd. Ook heeft u de mogelijkheid voor een multiculturele uitvaart, geldverzekering en een depositofonds. In alle gevallen kunt u er van op aan dat alles tot in de puntjes geregeld zal worden.

Kinderen gratis meeverzekerd
U kunt uw kinderen gratis meeverzekeren op uw polis. U kunt er ook voor kiezen om voor uw kind een aparte uitvaartverzekering af te sluiten. Dit heeft als voordeel dat u een lage premie betaald en ook uw kind nadat hij of zij 18 jaar is geworden profiteert van deze lage premie.

Uitvaartkosten berekenen
Op de website kunt u berekenen wat uw uitvaart ongeveer zal gaan kosten, aan de hand van deze kostencalculatie zal de premie voor uw uitvaartverzekering bekend worden.

Uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering van Monuta zijn de onderstaande producten en diensten voor uw begrafenis of crematie gedekt.

 • De kosten voor de uitvaartverzorger voor begeleiding voor en na een overlijden
 • De laatste verzorging van de overledene
 • De kist
 • Het vervoer vanuit de hele wereld naar het mortuarium van de overledene
 • Vervoer van de afscheidsplaats naar het uitvaartcentrum
 • De opbaring van de overledene
 • De volgauto
 • Condoleanceboek en het bewijs van overlijden
 • De dragers van de kist
 • 75 luxe rouwkaarten en bedankjes inclusief postzegels
 • Een ongevallenverzekering en rechtsbijstandverzekering voor tijdens en na de uitvaart

Team Bijzondere Uitvaarten Monuta

Door de expertise welke Monuta in de loop der jaren heeft opgedaan is er nu ook een Team Bijzondere Uitvaarten in het leven geroepen. Dit team is er om bijzondere uitvaarten te verzorgen. U moet hierbij denken aan grote vaak complexe diensten. Team Bijzondere Uitvaarten Monuta kan u ook begeleiden met het organiseren van een herdenkingsdienst of een stille tocht. Mocht het nodig zijn dan kan het team binnen een half uur beschikbaar zijn.

Het Team Bijzondere Uitvaarten (TBU) is ontstaan vanuit de ervaring met Staatsuitvaarten. Het TBU is het enige team dat hierin is gespecialiseerd.


Naar Monuta

Bron: Monuta.nl