a.s.r. uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering van a.s.r. bent u goed verzekerd tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. a.s.r. is een grote verzekeraar in Nederland die als doel heeft mensen te helpen.

a.s.r. heeft in 2023 uitvaartverzekeraar Ardanta overgenomen en daarmee zijn de verzekeringen ondergebracht bij a.s.r.

Welke uitvaartverzekering u kunt afsluiten en wat de voor- en nadelen van deze verzekeringsmaatschappij zijn dat leest u op deze pagina.

a.s.r. uitvaartverzekering

Contactgegevens

Hoofdkantoor:

 • Archimedeslaan 10
 • 3584 BA Utrecht

Telefoonnummer:

 • Algemeen: 030 257 9111
 • Bij overlijden: 0800 33 33 000

Postadres:

 • Postbus 2072
 • 3500 HB Utrecht

Welke uitvaartverzekering biedt a.s.r. aan?

Als u een uitvaartverzekering bij a.s.r. wilt afsluiten dan is dat de kapitaal uitvaartverzekering ook wel een geldverzekering genoemd. Doordat u maandelijks premie betaald bouwt u een kapitaal op wat gegarandeerd zal worden uitgekeerd na uw overlijden aan de nabestaanden. Met dit geld kunnen zij uw begrafenis of crematie verzorgen en financieren.

a.s.r. uitvaartverzekeringen
 • Verzekerd bedrag: € 9.500,-

 • Altijd aanpasbaar

 • Kinderen tot 21 jaar meeverzekerd

11,52 per maand

Premie 30-jarige

Waarom een uitvaartverzekering bij a.s.r. afsluiten?

Met de uitvaartverzekering van a.s.r. hebben u en uw nabestaanden een grote keuzevrijheid. U bepaalt hoelang u premie betaald, hoe hoog het uit te keren bedrag moet zijn en wie de begunstigde is van het geldbedrag.

Voordelen

 • Met de uitvaartverzekering van a.s.r. bepaalt u zelf hoe uw uitvaart verzorgd zal worden
 • Uw nabestaanden krijgen een gegarandeerde uitkering na overlijden
 • U bepaalt zelf de hoogte van het uit te keren kapitaal
 • U kunt zelf bepalen hoelang u premie gaat betalen
 • De verzekering is op ieder moment aan te passen. U kunt de verzekering ook premievrij maken of afkopen
 • Uw kinderen tot 21 jaar zijn gratis meeverzekerd op uw uitvaartpolis

Nadelen

 • De premie bij a.s.r. is hoger dan bij uitvaartverzekeraars Monuta en DELA
 • U kunt alleen de kapitaal uitvaartverzekering afsluiten
 • Als de uitvaartkosten door de inflatie hoger worden moet u zelf in de gaten houden of u niet bent onderverzekerd
 • Uw nabestaanden hebben met de kapitaal uitvaartverzekering veel meer te regelen dan bij een combinatie- of natura uitvaartverzekering

Premie uitvaartverzekeringen

Hieronder ziet u de premies per leeftijd, met een verzekerd bedrag van € 9.500,-

* Leeftijd Premie Verzekerd bedrag
20 jaar € 8,73 € 9.500,-
30 jaar € 11,46 € 9.500,-
40 jaar € 15,59 € 9.500,-
50 jaar € 22,29 € 9.500,-

* De premies zijn berekend voor personen die geboren zijn op: 01-01-2004 (20 jaar) 01-01-1994 (30 jaar) 01-01-1984 (40 jaar) 01-01-1974 (50 jaar)

Uitvaartverzekering afsluiten bij a.s.r.

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten bij a.s.r. dan kunt u dit online regelen. De procedure voor het afsluiten is hetzelfde als bij Monuta, DELA en voorheen Ardanta.

Overname Ardanta door a.s.r.

Ardanta behoorde al tot de a.s.r. groep, maar de bedrijfsnaam ging op 25 september 2023 over in a.s.r.. In hetzelfde jaar gebeurde dit ook met de merken Ditzo en de Europeesche Verzekeringen.

Uitvaartverzekeraar Ardanta bestaat sinds 1965 en had 3,8 miljoen verzekerden. Dit is mede tot stand gekomen door overnames van Axent, Nivo, Generali & PC Uitvaart.

Na de overname door a.s.r. is er voor de klanten van Ardanta niets veranderd. De lopende uitvaartverzekeringen zullen gewoon worden uitgekeerd, alleen de naam is gewijzigd.

Ardanta inloggen

Als klant van Ardanta kunt u ook via de vertrouwde pagina van Ardanta inloggen, u kunt hier uw wijzigingen aan de uitvaartpolis aanbrengen.

a.s.r. is duurzaam

Naast het leveren van kwalitatieve verzekeringsproducten, hecht a.s.r. ook veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf streeft ernaar om bij te dragen aan een betere wereld door milieuvriendelijke praktijken te omarmen en actief betrokken te zijn bij sociale projecten.

Klanten die kiezen voor a.s.r. kunnen dus niet alleen rekenen op een uitstekende service, maar ook op een bedrijf dat zich inzet voor een duurzamere toekomst.

Over a.s.r.

a.s.r. is een toonaangevende verzekeringsmaatschappij in Nederland, met een lange geschiedenis. Het bedrijf staat bekend om zijn brede scala aan verzekeringen, waaronder auto-, zorg- en uitvaartverzekeringen. U kunt er ook terecht voor het afsluiten van een hypotheek en een levensverzekering.

Met een focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft a.s.r. een sterke reputatie opgebouwd in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Het bedrijf streeft ernaar om voor elke klant een passende oplossing te bieden, met flexibiliteit, keuzevrijheid en aandacht voor duurzaamheid als kernwaarden.

Met hoogwaardige verzekeringsproducten en een focus op klanttevredenheid blijft a.s.r. een betrouwbare partner voor mensen die op zoek zijn naar zekerheid en gemoedsrust in moeilijke tijden.

a.s.r. inloggen

Als u al een lopende uitvaartverzekering heeft bij a.s.r. en u wilt iets aanpassen dan kunt u hier bij a.s.r. inloggen.

Uitvaartverzekeringen vergelijken en direct afsluiten (2024)