Wat is een combinatie uitvaartverzekering?

Een combinatie uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering welke is opgebouwd uit twee uitvaartverzekeringsvormen. Namelijk de kapitaalverzekering en de natura uitvaartverzekering deze uitvaartverzekering wordt ook wel de natura sommen verzekering genoemd. Met de combinatie uitvaartverzekering verzekerd u zich voor de producten en diensten welke geleverd worden via de natura verzekering. En voor de extra kosten wordt het kapitaal van de kapitaalverzekering gebruikt.

De combinatie uitvaartverzekering afsluiten

De meeste mensen kiezen als ze een uitvaartverzekering afsluiten voor de natura of de kapitaalverzekering. Maar u kunt ook kiezen voor een combinatie van deze twee uitvaartverzekeringen. U bent als u een combinatie uitvaartverzekering gaat afsluiten verzekerd voor zowel de producten en diensten voor uw uitvaart. Maar mochten er extra kosten zijn doordat u meer uitvaartwensen heeft dan zullen deze bekostigd worden met het opgebouwde geldbedrag van de kapitaalverzekering.

Geldbedrag
Het geldbedrag wat wordt uitgekeerd aan de nabestaanden is vrij te besteden als het maar aan uw uitvaart besteed wordt. Een combinatie uitvaartverzekering is er dus voor mensen die een natura verzekering willen afsluiten maar wel extra wensen hebben waarvoor een extra geldbedrag nodig is. Met een combinatieverzekering zullen de nabestaanden doorgaans niet met de extra kosten van uw begrafenis of crematie achterblijven omdat u goed verzekerd bent voor uw uitvaart.

Tip: een combinatie uitvaartverzekering is ideaal voor mensen waarvan de uitvaartwensen geregeld veranderen. U bent goed verzekerd via de natura uitvaartverzekering en voor de extra wensen kan het geldbedrag van de kapitaal verzekering worden aangesproken.

Combinatie uitvaartverzekering vergelijken

Als u een combinatie uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u allereerst de verschillende verzekeraars met elkaar moeten vergelijken. U zult zien dat de voorwaarden en de premies zullen verschillen. Als u de combinatie uitvaartverzekeringen heeft vergeleken dan kunt u een offerte aanvragen bij de desbetreffende uitvaartverzekeraar. Nadat u de offerte heeft ontvangen dan kunt u besluiten om deze uitvaartverzekering af te sluiten.

Bedenktijd
Als u een combinatie uitvaartverzekering heeft afgesloten dan heeft u altijd nog 14 dagen en soms zelfs 30 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren. Tijdens deze bedenktijd kunt u dus nog afzien van de afgesloten uitvaartverzekering. Als u al premie heeft betaald dan zal deze door de verzekeraar aan u worden terug betaald.