Uitvaartverzekering afsluiten

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

 • U dekt de kosten voor uw uitvaart
 • Uw uitvaart is goed geregeld
 • De uitvaartverzorger verzorgd uw uitvaart
Monuta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
DELA

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Nee

Premielooptijd

Levenslang

€7,99

Bekijken
Yarden

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 21 jaar

Premielooptijd

Tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
Ardanta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,73

Niet beschikbaar
PC Uitvaart

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,79

Niet beschikbaar

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Door een uitvaartverzekering af te sluiten voorkomt u dat uw nabestaanden met de kosten van uw begrafenis of crematie achter blijven indien er geen spaargeld is. Bovendien kunnen zij zich richten op het verwerken van het verlies doordat zij zijn ontlast voor het regelen van de uitvaart.

 • U kunt zelf bepalen hoe uw begrafenis of crematie eruit komt te zien.
 • Uw nabestaanden hoeven zich geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling van uw uitvaart.
 • De uitvaartverzorger regelt uw uitvaart waardoor de nabestaanden zijn ontlast.
 • Een uitvaartverzekering afsluiten kost u minder dan dat u zelf zou sparen om uw uitvaart te bekostigen.
 • Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u de kinderen gratis meeverzekeren tot een bepaalde leeftijd.

Hoe werkt het afsluiten?

Wensen
U moet eerst bepalen welk type uitvaartverzekering u wilt afsluiten. Wilt u na overlijden een bedrag laten uitkeren door de verzekeraar aan uw nabestaanden waarmee zij de uitvaart kunnen regelen? Dan is de kapitaalverzekering de juiste keuze.

Wilt u dat de producten en diensten verzorgd en gedekt worden? Dan is de naturaverzekering voor u de beste keuze. U kunt ook de combinatieverzekering afsluiten, deze heeft de kenmerken van de kapitaal- en naturaverzekering.

Kosten bepalen
Voor u een uitvaartverzekering gaat afsluiten moet u bepalen voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Door een kostenberekening te maken weet u wat een begrafenis of crematie u gaat kosten.

Vergelijken

U weet nu welk type uitvaartverzekering u wilt afsluiten en tegen welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Nu kunt u de uitvaartverzekeraars vergelijken en kijken welke de beste voorwaarden tegen de laagste premie in uw situatie aanbiedt. Verzekeraars met jarenlange ervaring zijn: Monuta, DELA, Yarden of Ardanta.

Bezoek de websites van de verzekeraars en vergelijk enkele belangrijke punten:

 • Premie
 • Dekking
 • Looptijd
 • Voorwaarden
 • Kinderen meeverzekerd?

Mocht u uw keuze nog niet kunnen maken dan kunt u reviews gaan lezen van bestaande klanten. Vaak vindt u zo nuttige informatie.

Afsluiten

Nadat u alles goed hebt vergeleken kunt u de verzekering afsluiten. Het afsluiten kunt u doen via de website van de verzekeraar. U dient op de site enkele persoonlijke gegevens in te vullen:

 • NAW gegevens
 • Bankgegevens
 • Frequentie van betalen

Buiten deze informatie zult u ook nog een medische acceptatie procedure moeten doorlopen. Hierbij zult u een gezondheidsverklaring moeten invullen. Zodra alles is ingevuld controleert u het nog een keer en daarna kan de aanvraag verzonden worden.

Acceptatie

Als de aanvraag is verzonden dan zal u een aantal dagen moeten wachten voor u bericht ontvangt van de uitvaartverzekeraar. De verzekeraar gaat uw aanvraag beoordelen en als u zal worden geaccepteerd dan ontvangt u hier bericht van. Na de acceptatie zal u een polisblad ontvangen deze dient u goed te bewaren.

Het kan gebeuren dat u geaccepteerd wordt onder bepaalde voorwaarden. De verzekeraar kan u dan een aantal carenzjaren opleggen. In deze periode betaald u wel premie maar bent u nog niet volledig gedekt. Deze carenzjaren kunnen ingesteld worden aan de hand van de gegevens welke u in de gezondheidsverklaring heeft gezet. Mocht u tijdens de carenzjaren overlijden dan ontvangen de nabestaanden wel u al betaalde premie terug.

Bedenktijd

Tot slot maken wij u er nog op attent dat u na het afsluiten van de uitvaartverzekering nog een bedenktijd heeft. Deze bedenktijd kan 15 of 30 dagen zijn. Dit is afhankelijk van de verzekeraar. Als u om wat voor reden toch af wilt zien van de verzekering dan kunt u de aanvraag kosteloos annuleren.