Uitvaartverzekering afsluiten

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

 • U dekt de kosten voor uw uitvaart
 • Uw uitvaart is goed geregeld
 • De uitvaartverzorger verzorgd uw uitvaart

Uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering afsluiten Top 3

Monuta

review Monuta

8.1 uit 1276 stemmen

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,42 per maand

Bekijken
 • Best beoordeeld
DELA

review DELA

8.0 uit 978 stemmen

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,81 per maand

Bekijken
 • Meest gekozen verzekering
Yarden

review Yarden

7.1 uit 776 stemmen

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

5,79 per maand

Bekijken

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Door een uitvaartverzekering af te sluiten voorkomt u dat uw nabestaanden met de kosten van uw begrafenis of crematie achter blijven indien er geen spaargeld is. Bovendien kunnen zij zich richten op het verwerken van het verlies doordat zij zijn ontlast voor het regelen van de uitvaart.

 • U kunt zelf bepalen hoe uw begrafenis of crematie eruit komt te zien.
 • Uw nabestaanden hoeven zich geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling van uw uitvaart.
 • De uitvaartverzorger regelt uw uitvaart waardoor de nabestaanden zijn ontlast.
 • Een uitvaartverzekering afsluiten kost u minder dan dat u zelf zou sparen om uw uitvaart te bekostigen.
 • Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u de kinderen gratis meeverzekeren tot een bepaalde leeftijd.

Hoe sluit u een uitvaartverzekering af?

Wensen
1. U moet eerst bepalen welk type uitvaartverzekering u wilt afsluiten. Wilt u na overlijden een bedrag laten uitkeren door de verzekeraar aan uw nabestaanden waarmee zij de uitvaart kunnen regelen? Dan is de kapitaalverzekering de juiste keuze.

2. Wilt u dat de producten en diensten verzorgd en gedekt worden? Dan is de natura verzekering voor u de beste keuze. U kunt ook de combinatieverzekering afsluiten, deze heeft de kenmerken van de kapitaal- en natura verzekering.

Kosten bepalen
3. Voor u een uitvaartverzekering gaat afsluiten moet u bepalen voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Door een kostenberekening te maken weet u wat een begrafenis of crematie u gaat kosten.

Vergelijken

U weet nu welk type uitvaartverzekering u wilt afsluiten en tegen welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Nu kunt u de uitvaartverzekeraars vergelijken en kijken welke de beste voorwaarden tegen de laagste premie in uw situatie aanbiedt. Verzekeraars met jarenlange ervaring zijn: Monuta, DELA, Yarden of Ardanta.

Bezoek de websites van de verzekeraars en vergelijk enkele belangrijke punten:

 • Premie
 • Dekking
 • Looptijd
 • Voorwaarden
 • Kinderen meeverzekerd?

Mocht u uw keuze nog niet kunnen maken dan kunt u reviews gaan lezen van bestaande klanten. Vaak vindt u zo nuttige informatie.

Afsluiten van de uitvaartverzekering

Nadat u alles goed hebt vergeleken kunt u de verzekering afsluiten. Het afsluiten kunt u doen via de website van de verzekeraar. U dient op de site enkele persoonlijke gegevens in te vullen:

 • NAW gegevens
 • Bankgegevens
 • Frequentie van betalen

Buiten deze informatie zult u ook nog een medische acceptatie procedure moeten doorlopen. Hierbij zult u een gezondheidsverklaring moeten invullen. Zodra alles is ingevuld controleert u het nog een keer en daarna kan de aanvraag verzonden worden.

Acceptatie

Als de aanvraag is verzonden dan zal u een aantal dagen moeten wachten voor u bericht ontvangt van de uitvaartverzekeraar. De verzekeraar gaat uw aanvraag beoordelen en als u zal worden geaccepteerd dan ontvangt u hier bericht van. Na de acceptatie zal u een polisblad ontvangen deze dient u goed te bewaren.

Het kan gebeuren dat u geaccepteerd wordt onder bepaalde voorwaarden. De verzekeraar kan u dan een aantal carenzjaren opleggen. In deze periode betaald u wel premie maar bent u nog niet volledig gedekt. Deze carenzjaren kunnen ingesteld worden aan de hand van de gegevens welke u in de gezondheidsverklaring heeft gezet. Mocht u tijdens de carenzjaren overlijden dan ontvangen de nabestaanden wel u al betaalde premie terug.

Bedenktijd

Tot slot maken wij u er nog op attent dat u na het afsluiten van de uitvaartverzekering nog een bedenktijd heeft. Deze bedenktijd kan 15 of 30 dagen zijn. Dit is afhankelijk van de verzekeraar. Als u om wat voor reden toch af wilt zien van de verzekering dan kunt u de aanvraag kosteloos annuleren.

Veel gestelde vragen over het afsluiten van een uitvaartverzekering

Nee, het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. U moet zich wel bedenken dat de gemiddelde kosten voor een uitvaart €8.000 euro zijn. Zonder u te verzekeren zullen de nabestaanden met deze kosten achter blijven.

Iedere uitvaartverzekering is voor senioren af te sluiten. Als u op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit zult u wel een hogere premie betalen en de verzekeraars hanteren een leeftijdsgrens om een verzekering af te kunnen sluiten. In de meeste gevallen is de leeftijdsgrens 85 jaar. Door de uitvaartverzekeringen te vergelijken kunt u de voor u beste en goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten. Ook op latere leeftijd.

Ja, u kunt overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar alleen is dit vaak niet voordelig. De verzekeraar zal de betaalde premie niet in zijn geheel terug betalen omdat er kosten zijn gemaakt. Als u wilt overtappen dan kunt u de uitvaartverzekering afkopen of premievrij maken en daarna een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten.

De kosten zijn voor iedereen verschillend, dit heeft alles te maken met enkele persoonlijke factoren.

 • Uw leeftijd
 • Welk soort verzekering u afsluit
 • De looptijd van de verzekering
 • Uw gezondheidstoestand

Uitvaartverzekering afsluiten voor kinderen

Als u een kindje verwacht of u heeft al kinderen dan is het verstandig om deze ook te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart. Bij de meeste uitvaartverzekeraars is het mogelijk om al voordat de baby is geboren hem of haar gratis op de uitvaartpolis van één van de ouders bij te schrijven.

Als u de uitvaartverzekeraar laat weten dat u of uw partner zwanger is dan bent u vanaf 20 weken zwangerschap of de hele zwangerschap tot 30 dagen nadat het kind geboren is verzekerd. Zodra het kindje geboren is moet u dit laten weten aan de verzekeraar. Hij of zij zal tot het 18e of 21ste jaar gratis meeverzekerd zijn. Lees voor de exacte voorwaarden even uw polis goed door.

Eigen uitvaartverzekering
U kunt er ook voor kiezen om voor uw kind een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. U betaald dan een premie van een paar euro per maand en bent hiervoor compleet verzekerd. Het voordeel van een eigen uitvaartverzekering is dat deze niet na het 18e of 21ste jaar nog overgedragen moet worden.

Ontzorg uw nabestaanden met het afsluiten van een uitvaartverzekering

Door een uitvaartverzekering af te sluiten voorkomt u dat uw nabestaanden voor de kosten van uw begrafenis of crematie opdraaien. Bovendien kunt u nadat u bent verzekerd zelf aangeven hoe u uw uitvaart geregeld wilt hebben. Door uw wensen met betrekking tot uw uitvaart op papier te zetten en de uitvaartverzekeringen te vergelijken sluit u de voor u best passende uitvaartverzekering af.

Monuta

review Monuta

8.1/10

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,42 p/m

Bekijken
DELA

review DELA

8.0/10

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,81 p/m

Bekijken
Yarden

review Yarden

7.1/10

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

5,79 p/m

Bekijken