Wat is een koopsom uitvaartverzekering?

Als u een koopsom uitvaartverzekering gaat afsluiten dan is het de bedoeling om in één keer een flink geldbedrag te storten waarmee uw uitvaart bekostigd zal worden. Met de koopsom uitvaartverzekering hoeft u geen maandelijkse premie te betalen het bedrag welke u heeft gestort zal gaan renderen. De naam koopsom uitvaartverzekering is afgeleid van het “kopen’ van een uitvaartverzekering”.

Voor 2008 was dit een fiscaal aantrekkelijke uitvaartverzekering, maar de regering heeft de regels gewijzigd waardoor er minder voordeel valt te halen met de koopsom uitvaartverzekering, maar evengoed is het afsluiten van deze uitvaartverzekering nog steeds aan te raden.
Een koopsom uitvaartverzekering kunt u afsluiten bij Monuta of DELA.

Wat is het voordeel van een koopsom uitvaartverzekering?

Het voordeel van de koopsom uitvaartverzekering is dat u geen periodieke premie hoeft te betalen. Als u eenmalig een flink bedrag stort doordat u bijvoorbeeld een erfenis heeft ontvangen dan heeft u in één keer de kosten van uw uitvaart betaald, voor de uitvaartverzekeraar is de koopsom uitvaartverzekering ook gunstig, deze ontvangt in één keer een flink geldbedrag en daardoor kan deze u een korting geven op de uitvaartkosten.

Medisch onderzoek
Als u een koopsom uitvaartverzekering gaat afsluiten hoeft u ook geen medisch onderzoek te ondergaan, dit komt omdat er voor de verzekeraar geen risico verbonden is aan deze vorm van verzekeren. De maatschappij ontvangt in één keer het geldbedrag daarom is het voor ouderen ook nog mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten in de de vorm van de koopsom polis.

Nadeel koopsom uitvaartverzekering
Het nadeel van de koopsom uitvaartverzekering hebben we eigenlijk al beschreven, het nadeel is namelijk dat u moet beschikken over het grote bedrag welke in één keer gestort dient te worden.

Koopsom uitvaartverzekering goedkoper

De koopsom uitvaartverzekering is in veel gevallen goedkoper dan de uitvaartverzekering waar u maandelijks of jaarlijks een premie moet betalen. U moet echter wel de mogelijkheid hebben om even het benodigde bedrag in één keer op te hoesten. U kunt online een premieberekening maken, u zult zien dat u met de koopsom uitvaartverzekering goedkoper uit bent dan dat u maandelijks premie moet betalen.

Fiscaal voordeel koopsom uitvaartverzekering

Voor 2008 was er een fiscaal voordeel te behalen als u een koopsom uitvaartverzekering zou hebben afgesloten, deze uitvaartverzekering was dan ook behoorlijk populair. Inmiddels mogen de kosten voor de koopsom polis niet meer worden afgetrokken van de inkomstenbelasting waardoor het voordeel wel is weggevallen.

Tegenwoordig is het nog steeds zo dat u de waarde van uw uitvaartverzekering en/of de waarde van een geblokkeerde bankspaarrekening vrij kunt houden van de vermogensbelasting in box 3. Uw financieel adviseur kan u hier alles over vertellen als u meer informatie wilt over het afsluiten van een koopsom uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeraars vergelijken
Ook met de koopsom uitvaartverzekering is het verstandig om vooraf de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken, het afsluiten van een uitvaartverzekering is immers iets wat u meestal maar eenmaal in uw leven zult doen en dan wilt u wel een verzekering afsluiten waarbij al uw uitvaart wensen bekostigd zullen worden.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m