Premie uitvaartverzekering berekenen

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan heeft u misschien al bepaalde wensen. Om deze wensen met betrekking tot uw uitvaart uit te laten voeren zult u allereerst deze wensen moeten vastleggen.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u dit online doen. Aan de hand van uw uitvaartwensen is het makkelijker om de kosten voor uw uitvaartverzekering te berekenen.

Premie uitvaartverzekering berekenen

Uitvaartverzekering berekenen

Een uitvaart kost geld en de kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig al snel 8.000 euro. U kunt ervoor kiezen om zelf te sparen en hiermee de kosten voor uw uitvaart te betalen.

Maar de meeste mensen sluiten toch een uitvaartverzekering af. Op deze manier zijn ze er zeker van dat de uitvaart geheel naar hun wensen zal worden uitgevoerd. Bovendien nemen ze zo de nabestaanden veel werk uit handen.

Een begrafenis is vaak duurder dan een crematie. Dit heeft onder andere te maken met de grafrechten en de duurdere kist. Wilt u veel mensen uitnodigen of weinig? Wilt u meerdere volgauto’s? Allemaal dingen om over na te denken.

Op deze manier kunt u de kosten van uw uitvaartverzekering berekenen. U zult begrijpen dat hoe meer wensen u heeft, hoe meer premie u maandelijks zult moeten betalen.

Premie natuur uitvaartverzekering berekenen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u kiezen voor de naturaverzekering. Bij deze verzekering kunt u vooraf al bepalen welke producten en diensten u verzekerd wilt hebben. Bij de naturaverzekering zijn de basisproducten standaard verzekerd en kunt u indien u dit wenst extra producten en diensten verzekeren.

U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een luxere grafkist of urn, meer volgauto’s een uitgebreide koffietafel en zo zijn er genoeg diensten waarmee u uw uitvaart kunt uitbreiden.

De kosten van een natura uitvaartverzekering berekenen is vrij eenvoudig. De kosten zijn afhankelijk van uw leeftijd als u de verzekering afsluit, de looptijd en de wensen die u heeft.

Bij een uitvaartverzekering met indexatie zal deze jaarlijks geïndexeerd worden waardoor u nooit onderverzekerd kunt zijn. Uiteraard zal de premie hierbij ook verhoogd worden.

Premie kapitaal uitvaartverzekering berekenen

Als u een kapitaal uitvaartverzekering wilt afsluiten dan betaald u premie waarmee een geldbedrag zal worden opgebouwd. U kunt van tevoren bepalen voor welk bedrag u zicht wilt verzekeren. De hoogte van het verzekerde bedrag bepaald samen met uw leeftijd en de looptijd de hoogte van de premie die u gaat betalen.

Bij de kapitaal verzekering moet u wel goed in de gaten houden of uw uitvaartpolis nog wel voldoet aan de huidige uitvaartkosten. Als u zich nu voor 9.000 euro verzekerd dan zal dit bedrag over 30 jaar niet meer genoeg zijn om de kosten te dekken.

Uitvaartverzekering berekenen en vergelijken

Als u weet wat uw uitvaartwensen zijn dan kunt u globaal de uitvaartkosten berekenen. Het is dan ook belangrijk om de uitvaartverzekeringen te vergelijken. De voorwaarden en de premie verschilt namelijk bij iedere uitvaartverzekeraar. Verder zal niet iedere uitvaartverzekeraar een kapitaalverzekering aanbieden, maar ook niet iedere verzekeraar biedt een naturaverzekering aan.

Door de verzekeringen te vergelijken zult u de beste uitvaartverzekering afsluiten die aansluit bij uw wensen.

Kijkt u eens bij de volgende uitvaartverzekeraars: Monuta, DELA en Ardanta.
U ziet als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u even de tijd moeten nemen. U sluit deze verzekering waarschijnlijk, maar eenmaal in uw leven af!

Premie uitvaartverzekering berekenen