Uitvaartverzekering met indexatie

Een uitvaartverzekering met indexatie wat is dat precies? Als u een uitvaartverzekering afsluit dan doet u dat om de kosten van uw uitvaart mee te financieren. Een uitvaartverzekering met indexatie is dan de beste optie om uw nabestaanden niet met extra kosten achter te laten.

Stijgende uitvaartkosten

De kosten voor een uitvaart in Nederland stijgen jaarlijks met enkele procenten. Als u dus ooit een uitvaartverzekering heeft afgesloten waarbij u verzekert bent voor een bedrag van bijvoorbeeld €6000,- dan zult u nu onderverzekerd zijn. Doordat de kosten van een uitvaart jaarlijks stijgen zijn de kosten tegenwoordig voor een gemiddelde uitvaart €8000,-. In dit voorbeeld bent u dus voor een bedrag van €2000,- onderverzekerd. En dit zal dan wel betaald moeten worden door uw nabestaanden.

Door de stijgende kosten voor een uitvaart is het verstandig om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. Bij de meeste uitvaartverzekeraars heeft u de mogelijkheid om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten.

Bij een dergelijke uitvaartverzekering zal het bedrag waarvoor u bent verzekert dus jaarlijks meestijgen met de kosten. Dit betekent ook dat de premie jaarlijks zal meestijgen. U gaat dus ieder jaar iets meer premie betalen voor uw uitvaartverzekering. Daarentegen zullen uw nabestaanden niet voor bijkomende kosten komen te staan en dit is natuurlijk wel zo een fijn idee.

Welk soort uitvaartverzekering

Welk soort uitvaartverzekering kunt u afsluiten met indexatie? Alleen bij de kapitaal verzekering is dit mogelijk. Dit omdat u hierbij een kapitaal laat uitkeren na het overlijden. Bij de natura verzekering verzekert u zich voor de producten en diensten voor uw uitvaart. Deze zullen altijd geleverd worden ongeacht de waarde van dat moment.

Een uitvaartverzekering met indexatie is niet bij alle uitvaartverzekeraars af te sluiten. U zult hier dus even op moeten letten als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Mits u natuurlijk een kapitaal uitvaartverzekering af gaat sluiten.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

12,44 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m