Uitvaartverzekering met indexatie

Een uitvaartverzekering met indexatie wat is dat precies? Als u een uitvaartverzekering afsluit dan doet u dat om de kosten van uw uitvaart mee te financieren.

Een uitvaartverzekering met indexatie is dan de beste optie om uw nabestaanden niet met extra kosten achter te laten.

Uitvaartverzekering indexatie

Waarom een uitvaartverzekering met indexatie afsluiten?

De kosten voor een uitvaart in Nederland stijgen jaarlijks met enkele procenten. Als u dus ooit een uitvaartverzekering heeft afgesloten waarbij u verzekert bent voor een bedrag van bijvoorbeeld €6000,- dan zult u nu onderverzekerd zijn.

Doordat de kosten van een uitvaart jaarlijks stijgen zijn de kosten tegenwoordig voor een gemiddelde uitvaart €8000,-. In dit voorbeeld bent u dus voor een bedrag van €2000,- onderverzekerd. En dit zal dan wel betaald moeten worden door uw nabestaanden.

Door de stijgende kosten voor een uitvaart is het verstandig om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. Bij alle uitvaartverzekeraars heeft u de mogelijkheid om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten.

Bij een dergelijke uitvaartverzekering zal het bedrag waarvoor u bent verzekerd dus jaarlijks meestijgen met de kosten. Dit betekent ook dat de premie jaarlijks zal meestijgen. U gaat dus ieder jaar iets meer premie betalen voor uw uitvaartverzekering. Daarentegen zullen uw nabestaanden niet voor bijkomende kosten komen te staan en dit is natuurlijk wel zo een fijn idee.

Automatische indexatie

Welk soort uitvaartverzekering kunt u afsluiten met indexatie? Alleen bij de kapitaal verzekering is dit mogelijk. Dit omdat u hierbij een kapitaal laat uitkeren na het overlijden. Bij de natura verzekering verzekert u zich voor de producten en diensten voor uw uitvaart. Deze zullen altijd geleverd worden ongeacht de waarde van dat moment.

Een uitvaartverzekering met indexatie kunt u bij alle uitvaartverzekeraars afsluiten. U zult wel even moeten aangeven of u de uitvaartverzekering automatisch wilt laten indexeren. U kunt ook tijdens de looptijd (periode waarin u premie afdraagt) de automatische indexatie aan- of uitzetten.

Mits u natuurlijk een kapitaal uitvaartverzekering af gaat sluiten.

Indexatie niet mogelijk

In bepaalde gevallen kunt u geen gebruik maken van de indexatieservice:

  • Als u de uitvaartpolis premievrij heeft gemaakt
  • Indien u de premie in één keer betaald (of het restant)
  • Zodra u alle premie heeft betaald (de looptijd is verstreken, maar u bent wel verzekerd)
  • Indien u het maximum bedrag voor de uitvaartverzekering heeft bereikt (meestal €20.000,-)
Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m