Twenthe uitvaartverzekeringen

Twenthe biedt verschillende natura uitvaartverzekeringen aan. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u zelf aangeven voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Uw nabestaanden hebben geen omkijken naar de kosten van uw uitvaart doordat alle kosten die de uitvaartverzorger maakt voor uw uitvaart worden gedekt door Twenthe.

De 3 verschillende uitvaartverzekeringen

Bij Twenthe heeft u de keuze uit 3 verschillende uitvaartverzekeringen. De af te sluiten verzekeringen zijn:

1. Individuele uitvaartverzekering
Bij de individuele uitvaartverzekering bepaald u voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Uw nabestaanden zullen dit bedrag niet krijgen uitgekeerd, maar de kosten die de uitvaartverzorger maakt kunnen gedeclareerd worden bij Twenthe. Als de uitvaart goedkoper is dan het opgebouwde geldbedrag dan zullen de nabestaanden dit uitgekeerd krijgen.

2. Gezinsverzekering
Een uitvaartverzekering afsluiten voor het hele gezin is ook mogelijk bij Twenthe. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Na het 18e jaar kunnen de kinderen overstappen naar een individuele uitvaartverzekering. Goed om te weten is dat deze verzekering ook is af te sluiten voor een eenoudergezin.

3. Uitvaartverzekering op 2 levens
Als u zich wilt verzekeren voor een dubbel graf dan is het bij Twenthe mogelijk om een uitvaartverzekering op twee levens af te sluiten. Het voordeel hierbij is dat één persoon premie betaalt en er twee personen zijn verzekerd. De verzekering zal worden uitgekeerd na het overlijden van de eerste persoon.

Grafmonumentenverzekering
Als u een uitvaartverzekering afsluit dan kunt u een aanvullende grafmonumentenverzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd tegen de kosten van een grafmonument of steen. Deze aanvullende verzekering kunt u ook afsluiten als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten bij een andere uitvaartverzekeraar dan Twenthe.

Indexatie uitvaartverzekering

De uitvaartkosten stijgen jaarlijks met enkele procenten. Om te voorkomen dat u onderverzekerd raakt worden alle uitvaartverzekeringen van Twenthe jaarlijks geïndexeerd. Het verzekerde bedrag zal worden aangepast aan de prijsstijging. Hiermee wordt voorkomen dat uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven.

Premie Twenthe

Leeftijd Premie per maand Verzekerd bedrag
18 jaar € 9,03 € 9.000,-
25 jaar € 10,86 € 9.000,-
35 jaar € 14,69 € 9.000,-
45 jaar € 20,96 € 9.000,-

Premiebetaling

U kunt bij Twenthe zelf bepalen over welke periode u premie betaalt. U heeft de keuze uit 10, 20 of 40 jaar. Als u de premiebetaling over een langere periode uitsmeert, zal de maandelijkse premie lager zijn dan dat u kiest voor een kortere periode.

U kunt ook kiezen of u maandelijks, per kwartaal of per jaar uw premie betaald. U heeft ook de mogelijkheid om een eenmalig bedrag te storten om de kosten van uw uitvaart te financieren door middel van een koopsompolis.

Gezondheidsverklaring

Zodra u besluit een uitvaartverzekering af te sluiten bij Twenthe dient u eerst een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit is een vragenlijst waarop enkele vragen staan over uw gezondheid. Deze verklaring dient naar waarheid ingevuld te worden.

Met uw antwoorden zal de verzekeraar besluiten om u te accepteren of te weigeren als klant. U kunt ook met aangepaste polisvoorwaarden geaccepteerd worden. Dit kan als u ziek bent en een uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Uitvaartverzekering afkopen of opzeggen

Indien u de uitvaartverzekering wilt afkopen lees dan eerst de polisvoorwaarden goed door. Het afkopen of opzeggen van een uitvaartverzekering is in de meeste gevallen ongunstig voor de verzekerde. Bij het afkopen zal de uitvaartverzekeraar extra kosten in rekening brengen waardoor het uit te keren bedrag vaak lager is dan de betaalde premie.

Nadat u de uitvaartverzekering heeft afgekocht of opgezegd zult u weer een nieuwe uitvaartverzekering moeten afsluiten. Deze verzekering is vaak duurder dan uw huidige verzekering omdat u ouder bent geworden en dus meer premie moet gaan betalen.

De voordelen van een uitvaartverzekering bij Twenthe

Met het afsluiten van een uitvaartverzekering bij Twenthe geniet u van de volgende voordelen:

 • Uw nabestaanden hebben de volledige vrijheid bij de invulling van uw uitvaart
 • Er is persoonlijke begeleiding voor uw nabestaanden
 • Volledige keuzevrijheid voor een uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd
 • Het verzekerde bedrag zal jaarlijks worden geïndexeerd
 • Er wordt niet met vaste pakketten gewerkt

Waarom zou u kiezen voor Twenthe uitvaartverzekering?

Met het afsluiten van een uitvaartverzekering bij Twenthe weet u dat het geldbedrag geheel aan uw uitvaart zal worden besteed. Bovendien hebben uw nabestaanden de volledige vrijheid als het aankomt op de invulling van uw uitvaart.

Twenthe werkt niet zoals de meeste uitvaartverzekeraars met vaste natura pakketten. De nabestaanden kunnen kiezen voor een uitvaartverzorger die de kosten voor uw uitvaart tot het verzekerde bedrag kan declareren bij Twenthe.

Over uitvaartverzekeraar Twenthe

Twenthe is een uitvaartverzekeraar die gespecialiseerd is in het aanbieden van uitvaartverzekeringen en -diensten. Ze begrijpen het belang van een waardig afscheid en streven ernaar om klanten gemoedsrust te bieden door financiële zorgen bij een overlijden weg te nemen.

Twenthe biedt verschillende uitvaartverzekeringsproducten om aan de uiteenlopende behoeften van hun klanten te voldoen en ze combineren hun expertise met een persoonlijke aanpak om ervoor te zorgen dat de uitvaartwensen van klanten worden gerespecteerd en uitgevoerd.

Met Twenthe kunnen klanten rekenen op professionele ondersteuning en zorg tijdens moeilijke tijden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als u op zoek bent naar een alternatief voor Twenthe dan zou u eerst de uitvaartverzekeringen moeten vergelijken. Bij het vergelijken is het belangrijk om de polisvoorwaarden goed te lezen. Als u enkele uitvaartverzekeraars gevonden heeft die voldoen aan uw wensen dan pas is het verstandig om ook op premie te vergelijken.

Hieronder hebben wij enkele uitvaartverzekeraars geselecteerd waar u naast het afsluiten van een uitvaartverzekering ook terecht kunt voor het regelen van de uitvaart.

Contact Twenthe

Als u een wijziging door wilt geven of uw uitvaartverzekering wilt afkopen of opzeggen dan kunt u hiervoor contact opnemen met Twenthe.

Hoofdkantoor
Straat: Getfertsingel 91
Postcode: 7513 GB
Plaats: Enschede
Website: www.Twenthe.nl

Telefoonnummers
Algemeen: 053-4312732
Meldnummer overlijden: 053–4803543

Postadres
Adres: Postbus 191
Postcode: 7500 AD
Plaats: Enschede

Uitvaartverzekeraars

 • Geldbedrag + Uitvaartverzorger
 • Complete uitvaart
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €2.500 + €7.000 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

7,36
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Altijd aanpasbaar
 • Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €6.750 + €2.750 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

9,22
Premie per maand

a.s.r.
 • Geldverzekering
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Vrije keuze uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 10,88
Premie per maand

Twenthe
 • Natura sommen
 • Vrije keuze uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 12,44
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Geld verzekering

Verzekerd bedrag

€9.500,-
9.500 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

12,48
Premie per maand

DLE
 • Geldverzekering
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Termijn: Levenslang

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 14,92
Premie per maand

Vergelijking gecontroleerd op: dinsdag 18 juni 2024
De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 28 jaar (01-01-1996)