Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte is vaak geen probleem. U moet er wel rekening mee houden dat u bij het afsluiten van de verzekering een gezondheidsverklaring in moet vullen. Aan de hand van uw gezondheidstoestand kan de verzekeraar een inschatting maken op het risico wat zij lopen. Als de uitvaartverzekeraar een verhoogd risico loopt dan kan er een hogere premie berekend worden om zo het risico te dekken.

Uitvaartverzekering zonder acceptatieplicht

Voor de verzekeraar geldt er geen acceptatieplicht dus zij mogen zelf bepalen of ze u wel of niet als klant accepteren. In bepaalde gevallen kan de verzekeraar besluiten u te weigeren als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten terwijl u een handicap heeft of ziek bent.

Reden
De reden hiervoor is dat de verzekeraar een hoger risico loopt doordat de kans dat u eerder overlijdt groter is en daardoor zou de verzekeraar eerder moeten uitkeren.

Voor de uitvaartverzekeraar is het namelijk het gunstigst als u zo lang mogelijk leeft en premie betaalt. Als u (chronisch) ziek bent dan is de kans op overlijden groter, waardoor de verzekeraar minder premie ontvangt dan dat een uitvaart hen kost.

Carenzjaren

In bepaalde gevallen is het ook zo dat u wel een uitvaartverzekering kunt afsluiten bij ziekte maar dat de uitvaartverzekeraar enkele wachtjaren hanteert ook wel aangeduid als carenzjaren. Als u in de periode van de wachtjaren komt te overlijden dan zal er geen of een beperkte uitkering plaatsvinden, de betaalde premie zal in dat geval worden terug gestort.

VerzekeraarPremieVerzekerd
Monuta uitvaartverzekering€ 9,67€ 8,000
DELA uitvaartverzekering€ 7,99€ 8,000
Ardanta uitvaartverzekering€ 9,73€ 8,000
Yarden uitvaartverzekering€ 9,10€ 8,000

De premie is per maand en voor een persoon van 18 jaar.

Uitvaartverzekering afsluiten zonder medische keuring

Er zijn gelukkig ook uitvaartverzekeraars waar geen medische keuring plaatsvindt als u bij hen een uitvaartverzekering wilt afsluiten, zij zijn van mening dat iedereen een uitvaartverzekering moet kunnen afsluiten ongeacht de gezondheid. Als u een uitvaartverzekering wil afsluiten bij ziekte dan is het raadzaam om op zoek te gaan naar een verzekeraar welke u deze mogelijkheid biedt.

Ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering bij ziekte of een handicap is het verstandig om de uitvaartverzekeringen te vergelijken voordat u deze gaat afsluiten. U zult zien dat u hiermee veel geld kunt besparen en dat u door te vergelijken ook een verzekeraar zult vinden welke aansluit bij de wensen welke u heeft ten aanzien van uw uitvaart.