Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte is vaak geen probleem al kan het wel gebeuren dat de uitvaartverzekeraar u bij ziekte een hogere premie in rekening brengt. En u zult zich ook niet bij iedere verzekeraar kunnen verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart, er zijn dus wel enkele punten waar u rekening mee dient te houden als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten bij ziekte.

Uitvaartverzekering zonder acceptatieplicht

Voor de verzekeraar geldt er geen acceptatieplicht dus zij mogen zelf bepalen of ze u wel of niet als klant aannemen, het kan dus gebeuren dat u geweigerd wordt als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten terwijl u een handicap heeft of ziek bent. De reden hiervoor is dat de verzekeraar een hoger risico loopt doordat de kans dat u eerder overlijdt groter is en daardoor zou de verzekeraar eerder moeten uitkeren.

Voor de uitvaartverzekeraar is het namelijk het gunstigst als u op een zo hoog mogelijke leeftijd komt te overlijden, u betaald dan namelijk langer premie. Daarom zijn er uitvaartverzekeraars die bij ziekte u als klant zullen weigeren. Een verzekeraar wil winst maken en dat is dan ook de reden dat het voor de uitvaartverzekeraar het gunstigst is als u als klant op een zo hoog mogelijke leeftijd komt te overlijden. U heeft dan in de meeste gevallen de kosten van de uitvaart aan premie betaald waardoor de verzekeraar geen verlies zal maken.

Carenzjaren

In bepaalde gevallen is het ook zo dat u wel een uitvaartverzekering kunt afsluiten bij ziekte maar dat de uitvaartverzekeraar enkele wachtjaren hanteert ook wel aangeduid als carenzjaren. Als u in de periode van de wachtjaren komt te overlijden dan zal er geen of een beperkte uitkering plaatsvinden, de betaalde premie zal in dat geval worden terug gestort.

VerzekeraarPremieVerzekerd
Monuta uitvaartverzekering€ 9,67€ 8,000
DELA uitvaartverzekering€ 7,99€ 8,000
Ardanta uitvaartverzekering€ 9,73€ 8,000
Yarden uitvaartverzekering€ 9,10€ 8,000

De premie is per maand en voor een persoon van 18 jaar.

Uitvaartverzekering afsluiten zonder medische keuring

Er zijn gelukkig ook uitvaartverzekeraars waar geen medische keuring plaatsvindt als u bij hen een uitvaartverzekering wilt afsluiten, zij zijn van mening dat iedereen een uitvaartverzekering moet kunnen afsluiten ongeacht de gezondheid. Als u een uitvaartverzekering wil afsluiten bij ziekte dan is het raadzaam om op zoek te gaan naar een verzekeraar welke u deze mogelijkheid biedt.

Ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering bij ziekte of een handicap is het verstandig om de uitvaartverzekeringen te vergelijken voordat u deze gaat afsluiten. U zult zien dat u hiermee veel geld kunt besparen en dat u door te vergelijken ook een verzekeraar zult vinden welke aansluit bij de wensen welke u heeft ten aanzien van uw uitvaart.