Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte is vaak geen probleem al kan het wel gebeuren dat de uitvaartverzekeraar u bij ziekte een hogere premie in rekening brengt. En u zult zich ook niet bij iedere verzekeraar kunnen verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart, er zijn dus wel enkele punten waar u rekening mee dient te houden als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten bij ziekte.

Uitvaartverzekering zonder acceptatieplicht

Voor de verzekeraar geldt er geen acceptatieplicht dus zij mogen zelf bepalen of ze u wel of niet als klant aannemen, het kan dus gebeuren dat u geweigerd wordt als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten terwijl u een handicap heeft of ziek bent. De reden hiervoor is dat de verzekeraar een hoger risico loopt doordat de kans dat u eerder overlijdt groter is en daardoor zou de verzekeraar eerder moeten uitkeren.

Voor de uitvaartverzekeraar is het namelijk het gunstigst als u op een zo hoog mogelijke leeftijd komt te overlijden, u betaald dan namelijk langer premie. Daarom zijn er uitvaartverzekeraars die bij ziekte u als klant zullen weigeren.

Carenzjaren

In bepaalde gevallen is het ook zo dat u wel een uitvaartverzekering kunt afsluiten bij ziekte maar dat de uitvaartverzekeraar enkele wachtjaren hanteert ook wel aangeduid als carenzjaren. Als u in de periode van de wachtjaren komt te overlijden dan zal er geen of een beperkte uitkering plaatsvinden, de betaalde premie zal in dat geval worden terug gestort.

Verzekeraar Premie Verzekerd
Monuta uitvaartverzekering € 5,15 € 7,000
Yarden uitvaartverzekering € 5,24 € 7,000
DELA uitvaartverzekering € 5,37 € 7,000
Nuvema uitvaartverzekering € 5,41 € 7,000
Ardanta uitvaartverzekering € 5,81 € 7,000
PC Uitvaart uitvaartverzekering € 5,82 € 7,000

 De premie is per maand en voor een persoon van 18 jaar.

Uitvaartverzekering afsluiten zonder medische keuring

Er zijn gelukkig ook uitvaartverzekeraars waar geen medische keuring plaatsvindt als u bij hen een uitvaartverzekering wilt afsluiten, zij zijn van mening dat iedereen een uitvaartverzekering moet kunnen afsluiten ongeacht de gezondheid. Als u een uitvaartverzekering wil afsluiten bij ziekte dan is het raadzaam om op zoek te gaan naar een verzekeraar welke u deze mogelijkheid biedt.

Ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering bij ziekte of een handicap is het verstandig om de uitvaartverzekeringen te vergelijken voordat u deze gaat afsluiten. U zult zien dat u hiermee veel geld kunt besparen en dat u door te vergelijken ook een verzekeraar zult vinden welke aansluit bij de wensen welke u heeft ten aanzien van uw uitvaart.

Ook interessant

Flexibele uitvaartverzekering Flexibele uitvaartverzekering Er zijn vele verschillende uitvaartverzekeringen. Een uitvaartverzekering die steeds meer mensen afsluiten, is de flexi...
Wanneer een begrafenisverzekering afsluiten? Wanneer een begrafenisverzekering afsluiten? De meeste mensen weten wel dat ze een begrafenisverzekering moeten afsluiten om ervoor te zorgen dat hun...
Wat is de afkoopwaarde van een uitvaartverzekering... Wat is de afkoopwaarde Heeft u een kapitaalverzekering en wilt u deze opzeggen? Dan kunt u in bepaalde gevallen de uitvaartverzekering afkopen. U bet...