Uitvaartverzekering afsluiten op hogere leeftijd

Kunt u op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten? U kunt ook als u ouder bent een uitvaartverzekering afsluiten, wij leggen hier de voor- en nadelen hiervan even uit. Een uitvaartverzekering afsluiten is niet verplicht in Nederland maar het is wel verstandig om er één af te sluiten. De meeste mensen hebben op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afgesloten maar er zijn ook veel mensen van hogere leeftijd die niet verzekerd zijn tegen de kosten van hun uitvaart. Als u op jongere leeftijd een verzekering afsluit dan kunt u vaak uw kinderen ook nog kosteloos meeverzekeren.

Op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten

Als u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en u bent al wat ouder dan is het verstandig om dit alsnog zo snel mogelijk te doen. Als u namelijk geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zullen uw nabestaande voor de kosten van uw uitvaart opdraaien en dat is niet iets wat u zou willen. Een uitvaartverzekering afsluiten op hogere leeftijd heeft als nadeel dat de maandelijks te betalen premie hoger zal zijn. Hoe langer u wacht met het afsluiten van een uitvaartverzekering hoe hoger deze premie uiteindelijk zal worden. Het afsluiten van een uitvaartverzekering op jongere leeftijd is veel voordeliger.

Door een uitvaartverzekering af te sluiten laat u uw nabestaande niet met hoge kosten en moeilijke keuzes achter. U kunt namelijk uw uitvaartwensen al vastleggen dit is vooral voor de nabestaande wel zo fijn.

Als u op hoge leeftijd een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan is de premie hoger omdat de verzekeraar voldoende kapitaal moet opbouwen om voor u een waardige uitvaart te kunnen verzorgen. Het is daarom verstandig om de verzekering zo vroeg mogelijk af te sluiten. De premie is op deze manier een stuk lager maar u loopt op hogere leeftijd ook het risico dat u niet meer geaccepteerd wordt bij de uitvaartverzekeraars. Na een bepaalde leeftijd vormt u een te groot risico voor de verzekeraar.

Op oudere leeftijd gaat de verzekeraar ervan uit dat u eerder komt te overlijden, waardoor deze het risico niet wil nemen dat u maar en klein kapitaal heeft opgebouwd.

Sparen voor uw uitvaart

Als de premie voor een uitvaartverzekering voor u te hoog wordt dan is een andere optie om te sparen voor uw uitvaart. U moet dan wel consequent een bedrag opzij zetten zodat u weet dat er voldoende kapitaal beschikbaar is als u komt te overlijden zodat uw uitvaart hiermee verzorgd kan worden.

VerzekeraarPremieVerzekerd
Monuta uitvaartverzekering€ 9,67€ 8,000
DELA uitvaartverzekering€ 7,99€ 8,000
Ardanta uitvaartverzekering€ 9,73€ 8,000
Yarden uitvaartverzekering€ 9,10€ 8,000

De premie is per maand en voor een persoon van 18 jaar.