Home»Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Wilt u op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten? Dat is mogelijk, u kunt bij de meeste verzekeraars een uitvaartverzekering afsluiten tot de leeftijd van 75 jaar.

U moet er rekening mee houden dat u bij het afsluiten van een uitvaartpolis op latere leeftijd met andere voorwaarden en een hogere premie te maken krijgt. Het beste is dan ook om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Ondanks de aangepaste voorwaarden en hogere premie sluiten veel ouderen nog een uitvaartverzekering af.

Wat de voor- en nadelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering op hoge leeftijd zijn, leggen wij in dit artikel aan u uit.

Uitvaartverzekering op hoge leeftijd

Monuta

8.7

Monuta uitvaartverzekeringen

Monuta

7,96 per maand

 • Bedenktijd: 30 dagen
 • Verzekerd bedrag: €9.000
 • Verzekering aanpasbaar: Ja
DELA

9.6

DELA uitvaartverzekeringen

DELA

9,58 per maand

 • Bedenktijd: 30 dagen
 • Verzekerd bedrag: €9.000
 • Verzekering aanpasbaar: Ja
Ardanta

7.1

Yarden uitvaartverzekeringen

Ardanta

13,32 per maand

 • Bedenktijd: 30 dagen
 • Verzekerd bedrag: €9.000
 • Verzekering aanpasbaar: Ja

Uitvaartverzekering op oudere leeftijd

Het afsluiten van een uitvaartverzekering voor ouderen is tot een bepaalde leeftijd mogelijk. Wel zult u met een hogere premie te maken krijgen. De reden hiervoor is dat de uitvaartverzekeraar een groter risico loopt om vervroegd te moeten uitkeren. Een jonger persoon zal een lagere premie betalen omdat hij of zij een langere periode premie betaalt.

Het is dus altijd aan te raden om u al op jonge leeftijd te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart.

Tot welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Als u op latere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan moet u er rekening mee houden dat de uitvaartverzekeraars een maximum leeftijd hanteren. Als u ouder bent dan deze leeftijd dan is het vaak nog wel mogelijk u te verzekeren door middel van een koopsompolis of uitvaartdeposito.

Hieronder ziet u bij welke verzekeraar u tot welke leeftijd terecht kunt:

 • Ardanta 76 jaar
 • DELA 75 jaar
 • Monuta 75 jaar
 • Klaverblad 70 jaar
 • Lifetri 75 jaar
 • PC Uitvaart 74 jaar

Voor- en nadelen van een uitvaartverzekering op hoge leeftijd

Voordelen:

 • De uitvaartverzekeraar betaalt uw uitvaart
 • De uitvaartverzekeraar of uitvaartverzorger regelt uw uitvaart
 • U ontzorgt uw nabestaanden

Nadelen:

 • De premie op latere leeftijd is hoog
 • Aanvullende voorwaarden
 • Minder keuzevrijheid voor een uitvaartverzekeraar

Een uitvaartverzekering voor ouderen

Een uitvaartverzekering voor ouderen kunt op u op onze website afsluiten tot uw 75ste jaar bij DELA en Monuta.

Wat de beste uitvaartverzekering voor u is, dat hangt van uw persoonlijke wensen af. Het is daarom verstandig voor u de uitvaartverzekering gaat afsluiten de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Zo zult u de verzekering vinden die aansluit bij uw wensen met de beste voorwaarden tegen de laagste premie.

Hogere premie bij afsluiten op latere leeftijd

Als u zich op hoge leeftijd nog wilt verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart dan moet u er rekening mee houden dat u meer premie gaat betalen. Door de hoge leeftijd loopt de verzekeraar meer risico eerder te moet uitkeren. Daardoor is er niet voldoende premie geïnt om de uitvaart te bekostigen.

Uitvaartverzekeraars hebben het recht u te weigeren vanwege uw leeftijd als klant. Het is daarom altijd verstandiger om u al op een zo jong mogelijke leeftijd te verzekeren.

Waarom op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten?

Als u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en u bent al wat ouder dan is het verstandig om dit alsnog zo snel mogelijk te doen. Als u namelijk geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en u komt te overlijden dan zullen uw nabestaanden voor de kosten van uw uitvaart opdraaien en dat is niet iets wat u zou willen.

De nabestaanden kunnen de kosten van uw uitvaart ook betalen met geld wat op uw spaarrekening staat, als dit er is. Maar een erfenis is nooit direct na het overlijden beschikbaar, dus moeten zij het voorschieten.

Bovendien zorgt u er met het afsluiten van een uitvaartverzekering voor dat uw uitvaart geheel naar uw wensen zal verlopen. U kunt samen met de verzekeraar uw uitvaartwensen vastleggen. Uw nabestaanden hoeven dan geen moeilijke beslissingen te nemen in de toch al emotionele periode.

Een uitvaartverzekering afsluiten op latere leeftijd heeft als nadeel dat de maandelijks te betalen premie hoger zal zijn. Hoe langer u wacht met het afsluiten van een uitvaartverzekering hoe hoger deze premie uiteindelijk zal worden. Het afsluiten van een uitvaartverzekering op jongere leeftijd is veel voordeliger.

Gezondheidsverklaring

Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering zult u een gezondheidsverklaring moeten invullen. Aan de hand van uw antwoorden zal de verzekeraar beoordelen wat het risico op overlijden is. In bepaalde gevallen als blijkt dat u bijvoorbeeld chronisch ziek bent kan de verzekeraar andere voorwaarden opstellen. Dit kan resulteren in:

 • Een hogere premie
 • U weigeren voor de verzekering
 • Een wachttijd oftewel carenzjaren instellen

Carenzjaren

Op latere leeftijd moet u er rekening mee houden dat de verzekeraar carenzjaren zal instellen. Dit is een periode van meestal 2 jaar waarin u wel al premie betaalt maar waarin er bij een eventueel overlijden nog niet uitgekeerd zal worden door de verzekeraar. Door carenzjaren in te stellen beperkt de uitvaartverzekeraar het risico en kan zo aan ouderen een lagere premie berekenen.

Door een uitvaartverzekering af te sluiten laat u uw nabestaande niet met hoge kosten en moeilijke keuzes achter. U kunt namelijk uw uitvaartwensen al vastleggen dit is vooral voor de nabestaanden wel zo fijn.

Uitvaartverzekering ouder dan 75 jaar: Koopsom uitvaartverzekering

Als u ouder dan 75 jaar bent dan is het niet meer mogelijk om u te verzekeren doormiddel van een uitvaartverzekering. De mogelijkheid die er dan nog is, is om een koopsom uitvaartverzekering af te sluiten.

Bij een koopsom uitvaartverzekering stort u eenmalig een bedrag waarmee uw uitvaart gefinancierd en verzorgd kan worden. U betaalt bij een koopsom geen maandelijkse premie. Voor een koopsom uitvaartverzekering kunt u na uw 74ste terecht bij de uitvaartverzekeraar:

 • DELA

Uitvaartverzekering voor 80-jarige

Als u 80 jaar of ouder bent dan zult u online geen uitvaartverzekering meer kunnen afsluiten. Door uw hoge leeftijd is het voor de verzekeraar te risicovol om u nog te verzekeren. Het is vrij aannemelijk dat de premie welke u nog gaat betalen niet voldoende zal zijn om uw uitvaart mee te bekostigen.

U kunt nog wel contact opnemen met een uitvaartverzekeraar om te informeren wat de mogelijkheden nog zijn. Enkele mogelijkheden die er voor u als 80 jarige nog zijn is om zelf te sparen voor de kosten van uw uitvaart of het openen van een uitvaartdeposito.

Sparen voor uw uitvaart

Als de premie voor een uitvaartverzekering voor u te hoog wordt dan is een andere optie om te sparen voor uw uitvaart. U moet dan wel consequent een bedrag opzij zetten zodat u weet dat er voldoende kapitaal beschikbaar is als u komt te overlijden zodat uw uitvaart hiermee verzorgd kan worden. Ouderen sluiten hiervoor een uitvaartdeposito of uitvaartfonds af.

Bereken uw uitvaartkosten

Als u zelf spaart om de kosten van uw begrafenis of crematie te dekken dan is het verstandig om uit te rekenen wat uw uitvaart ongeveer gaat kosten. Op onze website kunt u de kosten voor uw uitvaart berekenen. Zo weet u dat u voldoende geld hebt gespaard en dat uw nabestaanden niet met de kosten achter zullen blijven.

Uitvaartdeposito of uitvaartfonds

Bij een uitvaartdeposito of uitvaartfonds kunt u eenmalig of in termijnen een bedrag storten waarover u een hogere rente zult ontvangen als via een spaarrekening. Na uw overlijden zal het opgebouwde kapitaal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden die met dit bedrag alleen uw uitvaart mogen regelen. Het bedrag wat na alle kosten eventueel overblijft zal worden verdeeld onder de nabestaanden (Lees hiervoor wel de voorwaarden).

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Voordat u op latere leeftijd een uitvaartverzekering af gaat sluiten is het verstandig eerst de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Door te vergelijken zult u merken dat u op de premie kunt besparen en bovendien een verzekering afsluit welke aan uw wensen voldoet. Let vooral op de aanvullende voorwaarden van de uitvaartverzekering waar u op hoge leeftijd mee te maken zult krijgen.

Conclusie

Als u op hoge leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten zult u de afweging moeten maken of dit zinvol is. Voor ouderen zal de premie voor de verzekering hoog zijn. U moet zich op latere leeftijd afvragen of het verstandiger is om u op een andere manier tegen de kosten van uw uitvaart in te dekken. Dit kan door:

 • zelf te sparen
 • een koopsompolis
 • een uitvaartdeposito of uitvaartfonds

Wat uw keuze ook is, zorg er wel voor dat u verzekert bent tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. Zonder u te verzekeren zullen uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven.

Uitvaartverzekering op hoge leeftijd afsluiten

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

25 jarige

7,96 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

25 jarige

7,65 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

25 jarige

13,23 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

25 jarige

13,32 p/m