PC Uitvaart

PC Uitvaart is een uitvaartspecialist die al sinds 1931 actief is in de uitvaartbranche. Vroeger heette deze organisatie PC Hooft en is alleen actief in de regio Noordwest-Nederland en sinds 2018 is het niet meer mogelijk er een uitvaartverzekering af te sluiten.

De verzekeringstak is overgedragen aan Ardanta. Het is wel mogelijk om een bedrag te sparen om de kosten van uw uitvaart te dekken met het PC AfscheidSparen plan. Ook kunt u het PC UitvaartCompact pakket afsluiten.

Bij PC Uitvaart kunt u terecht voor het verzorgen van een persoonlijke uitvaart. In Noordwest-Nederland heeft de uitvaartspecialist verschillende begraafplaatsen, crematoria en uitvaartcentra verdeeld over de plaatsen Almere, Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Hoorn, Nieuw-Vennep, Purmerend en Zaandam.

PC Uitvaart

Contact PC Uitvaart

Hoofdkantoor:
Ookmeerweg 273
1067 SP Amsterdam

Telefoonnummer:
Overlijden melden:
0800 – 5080

Postadres:
Ookmeerweg 273
1067 SP Amsterdam
Email: info@pc.nl

Welke uitvaart pakketten heeft PC Uitvaart?

Bij PC Uitvaart kunt u terecht voor verschillende soorten UitvaartCompact
pakketten voor het verzorgen van een persoonlijke uitvaart. U kunt uw uitvaart laten verzorgen met de onderstaande basispakketten.

UitvaartCompact

Als u een eenvoudige waardevolle uitvaart wenst zonder extra’s dan zijn de UitvaartCompact pakketten voor u een goede optie. Bij een UitvaartCompact pakket zal er een crematie of begrafenis worden verzorgd van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs.

Bij de standaardpakketten heeft u geen zeggenschap over de tijd en plaats van de uitvaart.

PC UitvaartCompact Basis

PC UitvaartCompact Basis is een standaard uitvaart pakket waarbij er een eenvoudige uitvaart verzorgd zal worden. Een uitvaart zonder opbaring en afscheidsmoment.

PC UitvaartCompact Basis+

PC UitvaartCompact Basis+ is een uitvaart pakket die uitgebreider is dan het Basis pakket. Hierbij zal er ook een eenvoudige crematie of begrafenis verzorgd worden, maar hierbij is er wel gelegenheid tot afscheid nemen in een uitvaartcentrum, of een opbaring in huis.

Er zal voor een bloemversiering op de kist gezorgd worden en bij een begrafenis is er de mogelijkheid om de kist te begeleiden naar het graf.

Net als bij het PC UitvaartCompact Basis pakket heeft u geen keuze over de plaats en tijdstip van de uitvaart.

PC AfscheidSparen

In plaats van het afsluiten van een uitvaartverzekering is het bij PC Uitvaart mogelijk om een depositorekening te openen. De depositorekening is een vervanging voor de spaarregeling die u vroeger kon afsluiten.

Met PC AfscheidSparen spaart u om de kosten van uw uitvaart te financieren. Het is ook mogelijk om PC AfscheidSparen naast uw lopende uitvaartverzekering af te sluiten. U spaart dan om eventuele extra wensen voor uw uitvaart te financieren.

PC AfscheidSparen drie pakketten

Als u een PC AfscheidSparen plan wilt afsluiten dan heeft u de mogelijkheid uit drie opties:

 • PC AfscheidSparen Basis
 • PC AfscheidSparen Doel
 • PC AfscheidSparen Hoog

PC AfscheidSparen Basis

Bij PC AfscheidSparen Basis stort u de eerste termijn van minimaal €100,- en daarna bepaald u zelf hoe hoog het periodiek te storten bedrag is. Als u een bedrag van €2.500 opzij heeft gezet dan stroomt u automatisch door naar PC AfscheidSparen Doel waarbij u een rente van 1,5% ontvangt.

PC AfscheidSparen Doel

Als u al weet tot welk bedrag u wilt sparen om de kosten van uw uitvaart te bekostigen dan is het verstandig om voor PC AfscheidSparen Doel te kiezen. U spaart hierbij door tot u uw doel heeft bereikt. De eerste inleg moet minimaal € 2.500,- zijn. Over het gespaarde bedrag zal u een rente van 1.5% ontvangen.

PC AfscheidSparen Hoog

Wilt u liever direct een groot bedrag opzij zetten (minimaal € 6.000,-) en daarna periodiek doorsparen? Dan is PC AfscheidSparen Hoog de beste keuze. U ontvangt over het gespaarde bedrag een rente van 2%.

Wat zijn de voor- en nadelen van PC AfscheidSparen?

Voordelen van PC AfscheidSparen

Het voordeel van PC AfscheidSparen is dat er geen leeftijdsgrens aan verbonden is, iedereen kan er aan deelnemen.

Er is geen medische acceptatie waardoor het ook bij ziekte is af te sluiten zonder dat u met aangepaste voorwaarden te maken krijgt.

De rente die u ontvangt, is hoger dan dat u zelf het geld opzij zou zetten op een spaarrekening.

Het opgebouwde kapitaal zal altijd worden uitgekeerd aan uw nabestaanden zodat zij hiermee uw uitvaart kunnen verzorgen.

Nadelen van PC AfscheidSparen

Het nadeel van PC AfscheidSparen is dat als u voordat u de totale kosten van uw uitvaart bij elkaar hebt gespaard komt te overlijden er niet genoeg kapitaal beschikbaar is om uw uitvaart te financieren. Bij PC AfscheidSparen Doel kunt u bijvoorbeeld een bedrag van €9.000 instellen om te sparen. Als u bij uw overlijden €5.000 heeft gespaard dan blijft er een financieel gat over.

Het is daarom ook verstandig om PC AfscheidSparen naast een bestaande uitvaartverzekering af te sluiten om hiermee de extra kosten voor uw uitvaart te financieren.

Het gespaarde bedrag kan niet worden uitgekeerd voor een ander doel dan het financieren van uw uitvaart.

PC Uitvaart voor een afscheid op maat

PC Uitvaart staat er om bekend een uitvaart te verzorgen die geheel voldoet aan uw wensen. De professionele uitvaartbegeleiders zullen er alles aan doen om uw nabestaanden zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. PC Uitvaart regelt allerlei soorten begrafenissen en crematies zoals een Chinese uitvaart, Katholieke uitvaart, Surinaamse uitvaart en Hindoestaanse uitvaart.

Duurzame uitvaart

Duurzaamheid is ook in de uitvaartbranche een steeds belangrijker aspect. Bij PC Uitvaart kunt u ook op het gebied van een duurzame uitvaart terecht. Bij het verzorgen van een duurzame uitvaart moet u denken aan elektrische rouwauto’s, rouwkaarten van gerecycled papier en een biologische catering.

Ook een duurzame grafkist en een biologisch afbreekbare urn behoren tot de mogelijkheden. De uitvaartbegeleiders van PC Uitvaart kunnen u geheel bijstaan in het verzorgen van een duurzame uitvaart.

Locaties

PC Uitvaart heeft diverse uitvaartlocaties verdeeld over Noordwest-Nederland.

 • Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam-Osdorp
 • Begraafplaats Vredenhof in Amsterdam
 • Crematorium Alphen aan den Rijn
 • Crematorium Zaanstad
 • Crematorium Hoorn
 • Crematorium Haarlemmermeer
 • Begraafplaatsen en Crematorium Almere
 • Uitvaarthuis Purmerend
 • Crematorium & Uitvaartcentrum Alkmaar

Uitvaartverzekering afsluiten