De keuze voor een uitvaartverzorger

Of u een vrij keuze heeft voor het kiezen van een uitvaartverzorger is geheel afhankelijk welke uitvaartverzekering u heeft afgesloten, niet bij iedere uitvaartverzekering heeft u de vrije keuze voor een uitvaartondernemer. Het ligt er dus maar net aan welke uitvaartverzekering u heeft afgesloten en wat de voorwaarden van deze verzekering zijn.

Wanneer kunt u kiezen welke uitvaartverzorger u wilt?

Bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden een kapitaal uitgekeerd met dit kapitaal zal de uitvaart betaald moeten worden, de nabestaanden huren voor dit bedrag dus ook de uitvaartverzorger in. Bij deze uitvaartverzekering hebben de nabestaanden dus ook de vrije keuze welke uitvaartondernemer zij inhuren. Bij sommige uitvaartverzekeraars krijgt u een korting als u een uitvaartverzorger kiest welke door de verzekeraar wordt voorgesteld, deze uitvaartverzekeraars krijgen ook weer een korting als u gebruik maakt van deze uitvaartondernemers.

Als er een natura uitvaartverzekering is afgesloten dan is er geen vrije keuze als het gaat om de uitvaartverzorger, het is zelfs zo dat als u een andere uitvaartondernemer wilt dan de uitvaartondernemer welke er standaard in het pakket zit, de verzekeraar deze meestal niet zal vergoeden. U bent dus eigenlijk gebonden aan de uitvaartondernemers waar de verzekeraar mee samen werkt. Er zijn ook uitvaartverzekeraars welke hier een uitzondering op zijn, bij deze verzekeraars kunt u een andere uitvaartondernemer inhuren dan dat er in het verzekerde pakket zit, wel is het zo dat ze 10 procent meer uitkeren als u gebruik maakt van de uitvaartverzorger waar de verzekeraar een afspraak mee heeft.

Uitvaartverzorger kiezen

Er zijn in Nederland veel uitvaartondernemers actief, het is dus ook niet zo moeilijk om een geschikte verzorger bij u in de buurt te vinden. Maar ook hier is het weer belangrijk dat u voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten eerst de voorwaarden goed door leest en te kijken welke keuze u heeft wat betreft de uitvaartverzorger voor uw uitvaart. Verder zult u moeten kijken of de uitvaartverzorger waar u uw uitvaart door wilt laten verzorgen ook meeverzekerd is in de uitvaartverzekering welke u afsluit, zo voorkomt u dat de nabestaanden met kosten achterblijven.