Waarom een uitvaartverzekering?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering zou altijd gepaard moeten gaan met het vergelijken van de uitvaartverzekeraars. Een uitvaartverzekering is een investering in de toekomst en het is belangrijk dat u een goede investering doet. Wat is een uitvaartverzekering eigenlijk? Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat u na het overlijden de uitvaart krijgt welke u wenst. De nabestaanden krijgen na uw overlijden het verzekerde bedrag uitgekeerd en kunnen dit goed gebruiken om de uitvaart te bekostigen en deze te organiseren geheel naar uw wensen.

Nabestaanden
Het is belangrijk om uw nabestaanden niet achter te laten met geldproblemen ontstaan door uw uitvaart te kunnen bekostigen. Een uitvaartverzekering is dus altijd nuttig om af te sluiten, een echte investering in de toekomst. Maar u kunt niet zomaar bij de eerste de beste verzekeraar een verzekering afsluiten omdat het een persoonlijke verzekering is. Daarnaast is overstappen bij een uitvaartverzekering niet makkelijk en is het belangrijk om eerst te bepalen welke verzekering er bij u past.

Een uitvaartverzekering is persoonlijk

Ieder persoon is uniek en ook een uitvaart is daarom uniek. Een uitvaartverzekering bekostigt uiteindelijk uw uitvaart. Het is daarom belangrijk dat u verschillende uitvaartverzekeringen vergelijkt om er zo achter te komen welke verzekering bij u past. Daarin is het belangrijk dat u goed nadenkt over uw uitvaart en wat u daarbij allemaal wilt.

Simpele of luxe uitvaart
U kunt kiezen voor een simpele sobere uitvaart, de premie die u dan betaald is ook niet hoog. Maar misschien wilt u liever een luxe uitgebreide uitvaart, dan kunt u misschien beter bij een andere verzekeraar terecht. Daarom is het belangrijk om de misse en visie van verschillende verzekeraars naast elkaar te leggen. Welke past bij u en bij de kenmerken die u belangrijk vindt? Het is een verzekering die niet makkelijk opgezegd kan worden zonder kapitaalverlies en daarom is het belangrijk om eerst een goede keuze te maken voordat u een uitvaartverzekering afsluit.

Overstappen is niet gemakkelijk

Bij veel verzekeringen is het gemakkelijk om over te stappen en zo bent u één dag later meteen weer verzekert maar dan bij een andere verzekeraar. Helaas werkt dit bij een uitvaartverzekering niet zo gemakkelijk. Daarom is het nog belangrijker om eerst verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken voordat u een verzekering afsluit.

In de meeste gevallen kunt u namelijk niet kiezen voor overstappen en is het een kwestie van opzeggen en een nieuwe verzekering afsluiten. Dit betekent dat u vaak opnieuw moet beginnen met opbouwen van het verzekerde bedrag. De premie die u daarna zult betalen is altijd hoger dan de premie die u eerst betaalde omdat het bedrag natuurlijk nog 0% betaalt is uit uw premie.

Afkopen is de enige optie bij een slechte keus

Veel verzekeraars geven als enige optie om uw verzekering af te kopen, mocht u een andere verzekering willen afsluiten. Het afkopen van een uitvaartverzekering houdt in dat u de verzekering opzegt en dan een deel van het verzekerde bedrag meteen krijgt uitgekeerd. Dit is nooit het verzekerde bedrag zoals aan het begin afgesproken omdat u niet de gehele periode betaald heeft.

Het afkopen van een uitvaartverzekering is de enige optie die u heeft om een slechte keus te wijzigen. Afkopen klinkt ideaal maar vaak krijgt u helemaal geen afkoopwaarde terug. Mocht u minder dan 10 jaar premie hebben betaald dan is er een grote kans dat u helemaal niets terug krijgt bij het afkopen van een uitvaartverzekering. Het is daarom echt cruciaal om voordat u een uitvaartverzekering afsluit alle verzekeringen en verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Uitvaartverzekering of spaargeld

Zoals we al schreven is het niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt ook zelf een bedrag opzij zetten om daarmee de kosten van uw uitvaart mee te dekken. U kunt dit alleen doen als u weet dat u dit bedrag niet echt voor iets anders nodig denkt te hebben. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is eigenlijk wel de meest veilige manier om uw uitvaartkosten te dekken. U betaalt iedere maand een klein bedrag aan premie op deze manier hoeft u nergens meer naar om te kijken. Doordat u maandelijks de premie voor de uitvaartverzekering betaalt kan de verzekeraar een kapitaal opbouwen om hiermee uw uitvaart te bekostigen.

Welke twee soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Daarnaast is het belangrijk om van tevoren goed te kijken naar de verschillende soorten uitvaartverzekeringen. U kunt kiezen tussen twee verzekeringen: een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering. Een natura uitvaartverzekering keert in geval van overlijden uit in producten en diensten. Denkt u hierbij aan een uitvaartverzorger, een begrafeniskist of een rouwauto. Dit zorgt ervoor dat u nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over het organiseren van de uitvaart en het kiezen van uw stijl.

Kapitaal uitvaartverzekering
De andere optie is een kapitaal uitvaartverzekering oftewel de geldverzekering, in dit geval wordt er alleen geld uitgekeerd. Dit zorgt ervoor dat er veel taken op uw nabestaanden komen te liggen. Het geld is er maar alle producten en diensten voor de uitvaart moeten nog geregeld worden. Natuurlijk beslist u zelf voor welke uitvaartverzekering u wilt gaan maar in veel gevallen is het relevant om dit met nabestaanden te bespreken. Mochten er meerdere familieleden zijn die aangeven met respect uw uitvaart te willen organiseren, dan kunt u makkelijk voor een kapitaal uitvaartverzekering gaan.

Indexatie van een uitvaartverzekering of niet?

Mocht u kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering dan kunt u ervoor kiezen om een indexatie kapitaalverzekering af te sluiten. In de huidige tijd zijn er prijsstijgingen gaande die ook duidelijk merkbaar zijn in de uitvaartsector. Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit kan €8.000,- genoeg zijn voor al uw wensen, maar in geval van overlijden kan dit misschien niet meer genoeg zijn voor alle kosten. De prijsstijgingen zijn merkbaar en zorgen ervoor dat er vaak niet alles gedaan kan worden tijdens een uitvaart.

Als u een indexatie op uw uitvaartverzekering neemt zorgt dit ervoor dat uw premie jaarlijks een klein beetje verhoogd wordt. De hoogte van de stijging wordt bepaald door de prijsstijgingen die dat jaar plaats vinden. Uiteindelijk zal er in geval van overlijden dus voldoende kapitaal zijn om alle wensen uit te laten komen.

Een goede investering in de toekomst

Wanneer u meerdere uitvaartverzekeringen met elkaar vergeleken hebt, dan kunt u een keuze gaan maken. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat gepaard met een aantal vragen op gebied van medische klachten en uw wensen voor uw uitvaart. Als u uiteindelijk een uitvaartverzekering heeft afgesloten die goed bij u past, dan is het een goede investering in de toekomst. Iedereen verdient een waardig einde en een mooie uitvaart en dat kunt u bereiken door een uitvaartverzekering af te sluiten. Met een uitvaartverzekering zorgt u voor een waardig afscheid, zonder enige problemen voor de nabestaanden.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m