Welke uitvaartverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering doet u hopelijk maar één keer in uw leven, tenminste als u de juiste uitvaartverzekering afsluit. Het is dus belangrijk om vooraf de uitvaartverzekeringen te vergelijken en te zien welke verzekeraar u de beste voorwaarden kan bieden en het liefst tegen een redelijke premie. U zult dus eerst moeten weten wat u wilt en wat voor uitvaartverzekering u gaat afsluiten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen zult u eerst moeten bepalen wat uw uitvaartwensen zijn, aan de hand van de kosten kunt u een keuze maken voor het soort uitvaartverzekering.

Bij het bepalen van uw uitvaartwensen moet u denken aan of u begraven of gecremeerd wilt worden, of u een sobere of uitgebreide uitvaart wilt, hoeveel mensen u ongeveer verwacht, dit bepaald namelijk ook weer hoeveel rouw en bedank kaarten er verstuurd moeten worden en de catering na de plechtigheid kan hier dan ook op worden aangepast.

Verder kunt u beslissen een duurder type grafkist te willen, een bepaalde grafsteen en zo zijn er vele producten en diensten welke de kosten van uw uitvaart kunnen bepalen. Pas als u dit weet kunt u een uitvaartverzekering afsluiten.

Natura uitvaartverzekering
Als u eenmaal weet wat uw uitvaartwensen zijn dan kunt u kijken welke uitvaartverzekering daar het beste bij aansluit. Wilt u bijvoorbeeld een verzekering waar de nabestaanden bijna niets hoeven te regelen en waar u betaald voor de producten en diensten dan is de natura uitvaartverzekering een ideale optie.

Kapitaalverzekering
U kunt er ook voor kiezen om na uw overlijden een kapitaal uit te laten keren aan uw nabestaanden welke op hun beurt uw uitvaart met dit kapitaal kunnen verzorgen. Zij kunnen zelf een uitvaartverzorger inhuren en in overleg uw uitvaart regelen. Deze vorm van verzekeren wordt de kapitaalverzekering genoemd.

Combinatie verzekering
Verder is er ook een mogelijkheid om een natura verzekering in combinatie met een kapitaalverzekering af te sluiten, u heeft dan de voordelen van dat alles verzorgd wordt via de natura verzekering, maar om de extra uitvaartwensen te bekostigen zal het kapitaal van de kapitaalverzekering gebruikt worden. Deze uitvaartverzekering wordt dan ook de combinatie verzekering genoemd.

Andere factoren welke de keuze voor een uitvaartverzekering kunnen beïnvloeden zijn:
Uw leeftijd, als u namelijk wat ouder bent, dan kan het zo zijn dat er andere voorwaarden gelden om een uitvaartverzekering af te sluiten.
Of u uw kinderen gratis wilt meeverzekeren en misschien wilt u wel een gezins uitvaartverzekering afsluiten.

Of als u een multiculturele uitvaart wilt dan zult u mogelijk ook met extra kosten te maken krijgen. Pas hier uw uitvaartverzekering op aan.

Online afsluiten
U ziet er komt best nog wat kijken als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten, tegenwoordig kunt u al veel informatie over de verschillende verzekeringen online raadplegen. Ook het opvragen van een offerte kunt u online doen en pas als u deze goed heeft doorgelezen dan kunt u de uitvaartverzekering afsluiten welke aan uw wensen voldoet. Nadat u dit gedaan heeft, gaat de wettelijke bedenktijd in dus mocht u niet tevreden zijn over uw verzekering dan kunt u deze altijd nog annuleren.

Vergelijkingsmodule
Om het u wat makkelijker te maken hebben wij hier onder de uitvaartverzekering vergelijkingsmodule online gezet waarbij u met 3 muisklikken een indicatie krijgt van de kosten van uw uitvaart.