Besparen op uw uitvaartverzekering

Zoals met alles wat u online koopt of besteld loont het ook de moeite om de uitvaartverzekeringen te vergelijken als u deze gaat afsluiten. Ondanks dat alle verzekeraars goede uitvaartverzekeringen kunnen aanbieden zal de ene verzekeraar weer net even een beter op uw wensen aangepaste verzekering hebben dan de andere. Daarom is het vergelijken van de uitvaartverzekeringen een must als u zich wilt verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart.

Besparen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Doordat u de verschillende uitvaartverzekeringen gaat vergelijken zult u op uw premie kunnen besparen en dit kan over de gehele looptijd een behoorlijke winst opleveren. Het is belangrijk dat u niet alleen kijkt naar de maandpremie van uw verzekering, maar ook naar de termijn waarover u dit bedrag maandelijks moet betalen, met andere woorden de looptijd. Hieronder ziet u wat wij hier mee bedoelen.

  • Uitvaartverzekering A
  • 40 jaar 5 euro per maand
  • 40 jaar keer 12 maanden maal 5 euro per maand
  • Totaal: 2400 euro
  • Uitvaartverzekering B
  • 20 jaar 8 euro per maand
  • 20 jaar keer 12 maanden maal 8 euro per maand
  • Totaal: 1920 euro

Het ligt er ook maar net aan wat uw wensen ten aanzien van uw uitvaart zijn, als u een sobere uitvaart wilt dan zou u kunnen kiezen om een budget uitvaartverzekering af te sluiten. Een budget uitvaartverzekering is goedkoop, maar ook de uitvaart zal hierdoor sober zijn. Zodra u meer uitvaartwensen heeft, zal ook het verzekerd bedrag hoger uitvallen en logischerwijs ook de premie die betaald moet worden.

Soort uitvaartverzekering

U zult aan de hand van uw uitvaartwensen ook de keuze voor het soort uitvaartverzekering moeten maken, u heeft hierin meerdere keuzes.

Natura uitvaartverzekering
U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaartverzekering waarbij u zich verzekerd voor de kosten van de producten en diensten die geleverd worden voor uw uitvaart. Deze vorm wordt de natura uitvaartverzekering genoemd, dit is wel de meest complete verzekering. Uw nabestaanden hoeven als u een natura uitvaartverzekering afsluit bijna nergens naar om te kijken en dit is in deze toch al emotionele periode wel een fijn idee.

Kapitaalverzekering
Dan is er ook nog de uitvaartverzekering waarbij u een kapitaal opbouwt welke nadat u bent overleden uitgekeerd zal worden aan uw nabestaanden. Deze kunnen met het uitgekeerde geldbedrag producten en diensten inkopen om zo uw uitvaart te regelen, deze uitvaartverzekering wordt de kapitaalverzekering genoemd. Het voordeel is dat er met een kapitaalverzekering meer keuze vrijheid is. Het nadeel van de kapitaalverzekering is dat uw nabestaanden wel meer moeten regelen dan met een natura verzekering.

Combinatie uitvaartverzekering
De naam zegt het eigenlijk al de combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van de natura en de kapitaal verzekering. Met een combinatie verzekering verzekerd u zich voor de producten en diensten maar voor de extra uitvaartwensen zal er een geldbedrag beschikbaar zijn om deze te bekostigen. En met extra uitvaartwensen wordt bedoeld, meer rouwkaarten, meer volgauto's, live muziek tijdens uw uitvaart een duurder type kist en zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen die de kosten van uw uitvaart duurder zullen maken.

Koopsom verzekering
Als u over het geldbedrag beschikt waarmee u de kosten van uw uitvaart zou kunnen betalen dan kunt u dit eenmalig storten via de koopsom verzekering. Het voordeel hiervan is dat u in één keer de kosten van uw uitvaart betaald, maar u moet dit geldbedrag wel kunnen missen.

Uitvaartverzekering afsluiten
U ziet er komt best nog wel wat kijken als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten, het begint bij het bepalen van uw uitvaartwensen en daarna kunt u beginnen met de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Bij het vergelijken zult u altijd de voorwaarden van de uitvaartpolis goed moeten lezen, enkele punten waar u op zou moet letten is of u de uitvaartverzekering kunt afkopen of dat u deze premievrij kunt maken.

Leeftijd en gezondheidstoestand
Verder is uw leeftijd en uw gezondheidstoestand bepalend bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bent u ouder dan 65 jaar dan kan het voorkomen dat u niet geaccepteerd zal worden bij enkele verzekeraars. Het kan ook voorkomen dat u een gezondheidsverklaring moet afgeven bij de verzekeraar voordat u een verzekering kunt afsluiten, als blijkt dat u een hoger risico loopt om vroegtijdig te overlijden dan kan de verzekeraar andere voorwaarden voorstellen.

Zo zou u te maken kunnen krijgen met carenzjaren dit is een wachttijd. Mocht u komen te overlijden in deze carenzjaren dan zal de verzekeraar het bedrag voor uw uitvaart niet of gedeeltelijk uitkeren.

Gezins-uitvaartverzekering
Ook uw gezinssituatie kan bepalend zijn, het is namelijk mogelijk om een gezins-uitvaartverzekering af te sluiten. Hierbij zult u goedkoper uit zijn dan dat u voor ieder gezinslid een eigen uitvaartverzekering afsluit. Bij de meeste uitvaartverzekeraars is het mogelijk om de kinderen gratis mee te verzekeren op uw uitvaartpolis.

Uitvaartkosten calculator
Om de kosten van uw uitvaart in kaart te brengen hebben wij hieronder de uitvaartkosten calculator online gezet, hiermee is het mogelijk om met 3 muisklikken een prijsindicatie te krijgen van uw uitvaart.