Besparen op uw uitvaartverzekering

Wilt u besparen op uw uitvaartverzekering? In deze dure tijden wilt u natuurlijk op zoveel mogelijk dingen besparen. Ook op de uitvaartverzekering als dit mogelijk is.

Zoals met alles wat u online koopt of besteld loont het ook de moeite om de uitvaartverzekeringen te vergelijken als u deze gaat afsluiten.

Ondanks dat alle verzekeraars goede uitvaartverzekeringen aanbieden zal de ene verzekeraar weer net even een beter op uw wensen aangepaste verzekering hebben dan de andere.

Als deze verzekeraar dan ook goedkoper is dan is dit helemaal mooi meegenomen. Hoe u kunt besparen op uw uitvaartverzekering en uitvaart dat leest u in dit artikel.

Besparen uitvaartverzekering

Hoe kan ik besparen op mijn uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u op de premie besparen. De hoogte van de premie is afhankelijk van meerdere factoren. Factoren die de hoogte van uw premie bepalen zijn:

 • Uw leeftijd
 • De dekking
 • Uw uitvaartwensen

Een uitvaartverzekering sluit u al af voor enkele euro’s per maand. Over de hele looptijd gezien loopt het bedrag behoorlijk op, een goede reden om te kijken of u kunt besparen op uw uitvaartverzekering.

Door de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken zult u op uw premie kunnen besparen en dit kan over de gehele looptijd een behoorlijke winst opleveren.

Het is belangrijk dat u niet alleen kijkt naar de maandpremie van uw verzekering, maar ook naar de termijn waarover u dit bedrag maandelijks moet betalen, met andere woorden de looptijd. Hieronder ziet u wat wij hier mee bedoelen.

 • Uitvaartverzekering A
 • 40 jaar 5 euro per maand
 • 40 jaar keer 12 maanden maal 5 euro per maand
 • Totaal: 2400 euro

 • Uitvaartverzekering B
 • 20 jaar 8 euro per maand
 • 20 jaar keer 12 maanden maal 8 euro per maand
 • Totaal: 1920 euro

Het ligt er ook maar net aan wat uw wensen ten aanzien van uw uitvaart zijn, als u een sobere uitvaart wilt dan zou u kunnen kiezen om een budget uitvaartverzekering af te sluiten.

Een budget uitvaartverzekering is goedkoop, maar ook de uitvaart zal hierdoor sober zijn. Zodra u meer uitvaartwensen heeft, zal ook het verzekerd bedrag hoger uitvallen en logischerwijs ook de premie die betaald moet worden.

Als u de mogelijkheid heeft raden wij aan om niet op uw uitvaartwensen te besparen. U wilt ten slotte een uitvaart die bij u past.

Hoe kunt u besparen op uw uitvaartverzekering?

U zult aan de hand van uw uitvaartwensen ook de keuze voor het soort uitvaartverzekering moeten maken, u heeft hierin meerdere keuzes. Als u wilt besparen dan is de natura uitvaartverzekering de goedkoopste uitvaartverzekering. Hieronder leest u wat de verschillende verzekeringen inhouden.

Soorten uitvaartverzekeringen

Natura uitvaartverzekering U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaartverzekering waarbij u zich verzekerd voor de kosten van de producten en diensten die geleverd worden voor uw uitvaart. Deze vorm wordt de natura uitvaartverzekering genoemd, dit is wel de meest complete verzekering.

Uw nabestaanden hoeven als u een natura uitvaartverzekering afsluit bijna nergens naar om te kijken en dit is in deze toch al emotionele periode wel een fijn idee.

Kapitaalverzekering Dan is er ook nog de uitvaartverzekering waarbij u een kapitaal opbouwt welke nadat u bent overleden uitgekeerd zal worden aan uw nabestaanden.

Deze kunnen met het uitgekeerde geldbedrag producten en diensten inkopen om zo uw uitvaart te regelen, deze uitvaartverzekering wordt de kapitaalverzekering genoemd. Het voordeel is dat er met een kapitaalverzekering meer keuze vrijheid is.

Het nadeel van de kapitaalverzekering is dat uw nabestaanden wel meer moeten regelen dan met een natura verzekering.

Combinatie uitvaartverzekering De naam zegt het eigenlijk al de combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van de natura en de kapitaal verzekering. Met een combinatie verzekering verzekert u zich voor de producten en diensten, maar voor de extra uitvaartwensen zal er een geldbedrag beschikbaar zijn om deze te bekostigen.

En met extra uitvaartwensen wordt bedoeld, meer rouwkaarten, meer volgauto’s, live muziek tijdens uw uitvaart, een duurder type kist en zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen die de kosten van uw uitvaart duurder zullen maken.

Koopsom verzekering Als u over het geldbedrag beschikt waarmee u de kosten van uw uitvaart zou kunnen betalen dan kunt u dit eenmalig storten via de koopsom verzekering. Het voordeel hiervan is dat u in één keer de kosten van uw uitvaart betaald, maar u moet dit geldbedrag wel kunnen missen.

Uitvaartverzekering afsluiten U ziet er komt best nog wel wat kijken als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten, het begint bij het bepalen van uw uitvaartwensen en daarna kunt u beginnen met de uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Bij het vergelijken zult u altijd de voorwaarden van de uitvaartpolis goed moeten lezen, enkele punten waar u op zou moet letten is of u de uitvaartverzekering kunt afkopen of dat u deze premievrij kunt maken.

Leeftijd en gezondheidstoestand Verder is uw leeftijd en uw gezondheidstoestand bepalend bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bent u ouder dan 65 jaar dan kan het voorkomen dat u niet geaccepteerd zal worden bij enkele verzekeraars.

Het kan ook voorkomen dat u een gezondheidsverklaring moet afgeven bij de verzekeraar voordat u een verzekering kunt afsluiten, als blijkt dat u een hoger risico loopt om vroegtijdig te overlijden dan kan de verzekeraar andere voorwaarden voorstellen.

Zo zou u te maken kunnen krijgen met carenzjaren dit is een wachttijd. Mocht u komen te overlijden in deze carenzjaren dan zal de verzekeraar het bedrag voor uw uitvaart niet of gedeeltelijk uitkeren.

Gezins-uitvaartverzekering Ook uw gezinssituatie kan bepalend zijn, het is namelijk mogelijk om een gezins-uitvaartverzekering af te sluiten. Hierbij zult u goedkoper uit zijn dan dat u voor ieder gezinslid een eigen uitvaartverzekering afsluit.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars is het mogelijk om de kinderen gratis mee te verzekeren op uw uitvaartpolis.

Besparen op uw uitvaart

De hoogte van de premie voor uw uitvaartverzekering is onder andere afhankelijk van uw uitvaartwensen. U zou dus kunnen besparen op uw uitvaart om zo een lagere premie te betalen. Producten en diensten waar u mee kunt besparen zijn:

 • Geen opbaring
 • Een simpele grafkist
 • Geen bloemen via de uitvaartverzekeraar
 • Minder of geen volgauto’s
 • Digitale rouwkaarten i.p.v. rouwkaarten laten bedrukken en versturen

Als u deze producten en diensten achterwege laat bespaart u op uw uitvaart. Het is wel zo dat als u een uitvaartverzekering afsluit waar al een dienstenpakket in is meeverzekerd dan zijn deze diensten en producten geen extra kosten. Bij de verzekeringen van Monuta en DELA is een dienstenpakket meeverzekerd.

Veelgestelde vragen

Kan ik besparen op mijn uitvaartverzekering?

Ja, het is mogelijk om te besparen op uw uitvaartverzekering. Om te besparen zult u uw uitvaartwensen kunnen aanpassen waardoor de dekking omlaag gaat. En u zult de verzekeringen goed moeten vergelijken.

Kan ik besparen op mijn uitvaart?

Ja, u kunt besparen op uw uitvaart door bepaalde producten en diensten achterwege te laten. U leest hier hoe u kunt besparen.

Uitvaartkosten calculator

Om de kosten van uw uitvaart in kaart te brengen hebben wij hieronder de uitvaartkosten calculator online gezet, hiermee is het mogelijk om met 3 muisklikken een prijsindicatie te zien voor uw uitvaart.