Budget uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan kunt u ook kiezen voor een budget uitvaartverzekering. Hieronder kunt u lezen wat een budget uitvaartverzekering precies inhoudt en wat de voordelen en nadelen daarvan zijn.

Het hebben van een uitvaartverzekering is in alle gevallen een investering in de toekomst.

Een uitvaartverzekering zorgt voor het dekken van de kosten van een uitvaart in geval van overlijden. U kunt zelf bepalen welke bedrag u laat verzekeren en welke dekking u gebruikt. Dit kunt u zelf bepalen door uw wensen door te geven en te bepalen welke bedrag er uiteindelijk uitgekeerd moet worden.

Het grootste voordeel van een budget uitvaartverzekering is natuurlijk dat de premie die u moet betalen ook budget is. De kosten zijn een stuk lager in vergelijking met een normale uitvaartverzekering.

Budget uitvaartverzekering

De dekking van een budget uitvaartverzekering

Het grootste verschil met een normale uitvaartverzekering is de dekking. Bij een normale uitvaartverzekering kunt u zelf bepalen wat er allemaal vergoed kan worden, maar bij een budget uitvaartverzekering zijn dit vaak automatische opties.

Bij het afsluiten van een budget uitvaartverzekering is het belangrijk dat u altijd goed de voorwaarden doorleest. In de kleine letters kunnen vaak zaken staan die u doen besluiten om toch een normale verzekering te nemen.

Het is voor verzekeraars ideaal om een budget uitvaartverzekering aan te bieden, dit zorgt ervoor dat er meer mensen een verzekering afsluiten. Toch is het altijd belangrijk om te kijken naar de haken en ogen van iedere verzekering.

De kosten van een uitvaart

Geld is vaak de grootste reden om te kiezen voor een budget uitvaartverzekering in plaats van een gewone uitvaartverzekering. Iedere maand een premie van €7 is normaal en dat klinkt weinig, maar iedere maand in een mensenleven is dat totaal een aardig bedrag.

Bij een budgetpremie kun u soms al een uitvaartverzekering afsluiten voor €2 a 3 euro per maand. Dit leidt natuurlijk tot de kosten die uiteindelijk verzekerd zullen worden in geval van overlijden.

Gemiddelde uitvaartkosten
Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig ongeveer €6.000,- tot €7.000,- en dat zorgt ervoor dat een premiebedrag aardig kan oplopen. Het is belangrijk om te realiseren dat bij een budget uitvaartverzekering vooral bespaard wordt op de uitvaart zelf.

De lage premie zorgt ervoor dat er niet altijd genoeg geld verzekerd wordt om een volledige uitvaart te bekostigen. Natuurlijk kunt u zelf een aantal punten aangeven om op te besparen, maar vaak ligt de keuze uiteindelijk bij uw nabestaanden wanneer de uitvaart georganiseerd moet worden.

Budget uitvaart

Zoals hierboven vermeld kost een gemiddelde uitvaart tegenwoordig zo’n €6.000,- tot €7.000,-. Een budget uitvaart kan al gerealiseerd worden vanaf €1.100,-. Dat verschil wordt door verschillende factoren veroorzaakt. Allereerst wordt er bij een budget uitvaart vaak gebruik gemaakt van een algemeen graf waar meerdere mensen in liggen.

Ook kan er geld bespaard worden door bijvoorbeeld geen rouwadvertentie in de krant te plaatsen of de kist niet te vervoeren in een luxe rouwauto. Het opbaren van een overledene kost veel geld en kan ook achterwegen gelaten worden.

Er zijn heel veel manieren om een uitvaart te organiseren met een klein budget. Hier zult u meer informatie over krijgen bij het afsluiten van een budget uitvaartverzekering. U kunt heel makkelijk zelf bepalen waar u op wilt besparen tijdens uw uitvaart. Door de flexibiliteit kan dit voor u de beste begrafenisverzekering zijn.

Algemene voorwaarden
Het is relevant om deze keuzes te bespreken met een familielid zodat de nabestaanden in geval van overlijden op de hoogte zijn van deze keuzes. Als u een budget uitvaartverzekering afsluit kunnen sommige van deze besparingen ook in de voorwaarden vast gelegd zijn.

Mocht dit niet uw wens zijn, dan is het niet fijn om hierachter te komen. Daarom is het altijd handig om van tevoren de algemene voorwaarden goed door te nemen en te beslissen of de uitvaart bij u past. Door verschillende verzekeraars om algemene voorwaarden te vragen, krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden en beperkingen van een budget uitvaartverzekering.

Vergelijk budget uitvaartverzekeringen

Iedereen is verschillend en een uitvaart is ook persoonlijk en uniek. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een budget uitvaartverzekering die goed bij u past. Daarnaast zijn de voorwaarden van een budget uitvaartverzekering vaak verschillend per verzekeraar.

Er kunnen grote verschillen zitten tussen de voorwaarden van verzekeraars en dat is een belangrijk punt van aandacht. Verschillende uitvaartverzekeraars hebben namelijk kleine letters waar in staat dat nabestaanden alles zelfstandig moeten regelen of iets dergelijks.

Het is niet fijn om daar achter te komen wanneer de nabestaanden de uitvaart gaan regelen. Om fouten te voorkomen is het daarom handig om verschillende verzekeraars om voorwaarden te vragen of deze op te zoeken.

Ook kan de prijs van een budget uitvaartverzekering heel erg verschillen bij verzekeraars. Het is daarom echt handig om eerst goed onderzoek te doen naar de budget uitvaartverzekeringen die er zijn.

Budget uitvaartverzekering

Overstappen en afkopen van een budget verzekering

Zoals eerder vermeld kan het zijn dat de voorwaarden en kosten heel erg verschillen bij de uitvaartverzekeraars. Het is echt heel belangrijk om dit van tevoren goed te controleren want een budget uitvaartverzekering kan niet zomaar opgezegd worden.

Ook kunt u niet zomaar overstappen naar een andere verzekeraar. Bij een budget uitvaartverzekering bepaalt u een verzekerd bedrag bij het afsluiten van de verzekering. Mocht u vroegtijdig de verzekering willen stoppen dan vervalt dit verzekerde bedrag en krijgt u dat niet uitgekeerd.

Wanneer u wilt overstappen van verzekeraar zult u dus eerst uw huidige verzekering volledig moeten opzeggen en dan pas kunt u vervolgens geheel opnieuw beginnen met het opbouwen van het verzekerde bedrag. In sommigen gevallen is het mogelijk om een uitvaartverzekering af te kopen.

Bij het afkopen van een budget uitvaartverzekering zegt u ook de verzekering op, maar ontvangt u nog een kapitaal van het verzekerde bedrag. Dit bepaalt een verzekeraar aan de hand van de betaalde premie en de periode dat u betaalt heeft.

In de meeste gevallen heeft u geen recht op een afkoopwaarde en als u de verzekering opzegt krijgt u daar geen deel van. Mocht het zo zijn dat u al 10 jaar een hoog premie bedrag heeft betaalt, dan heeft u vaak recht op een deel van het verzekerde bedrag.

Budget uitvaartverzekering afsluiten

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m