Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden van een uitvaartverzekering staat beschreven waaraan de verzekeraar en u moeten voldoen. In de polisvoorwaarden staat bijvoorbeeld wanneer u en tot wanneer u premie moet betalen. Er staat beschreven waar u voor verzekerd bent en wat de verzekeraar voor u doet als u bent overleden.

De polisvoorwaarden zult u nadat u een uitvaartverzekering heeft afgesloten thuis gestuurd krijgen. U kunt de polisvoorwaarden ook op de website van de uitvaartverzekeraar nalezen. Het is wel verstandig om de polisvoorwaarden goed door te lezen.

De polisvoorwaarden zijn niet alleen voor u als verzekerde belangrijk. Ook uw nabestaanden willen weten wat er in de polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering beschreven staat. Allereerst willen de nabestaanden weten of u een uitvaartverzekering heeft afgesloten.

Als dit duidelijk is kunnen zij de voorwaarden nalezen. Uw nabestaanden willen tenslotte wel weten waar u voor verzekerd bent.

Polisvoorwaarden uitvaartverzekering

Polisvoorwaarden uitvaartverzekering

In de polisvoorwaarden van de uitvaartverzekering staat precies beschreven wat er wel en wat er niet verzekerd is. In de polisvoorwaarden staat ook de hoogte van het geldbedrag wat de verzekeraar uit zal keren indien de verzekerde komt te overlijden.

In de polisvoorwaarden zal beschreven staan:

 • wanneer de uitvaartverzekering zal ingaan
 • voor welk bedrag u bent verzekerd
 • welk pakket aan producten en diensten er vergoed worden bij een natura verzekering
 • hoelang de bedenktijd is
 • hoe u het verzekerd bedrag kunt verhogen of verlagen
 • hoe u de uitvaartverzekering kunt opzeggen
 • hoe u de premie dient te betalen en wat er gebeurd als u dit niet doet
 • wat u kunt verwachten van de verzekeraar
 • wat de voorwaarden zijn voor het meeverzekeren van een kind
 • wat de afkoopwaarde is
 • hoe het indexeren van de uitvaartverzekering in zijn werk gaat

Zoals u kunt zien zijn dit zeer belangrijke punten. Het is dus zeker aan te raden om de polisvoorwaarden van de uitvaartverzekering goed door te nemen. En doet u dit vooral voordat de bedenktijd van de uitvaartverzekering afloopt.

Mochten er namelijk voorwaarden in staan waarmee u het niet eens bent dan kunt u voor een andere verzekeraar kiezen.

Polisvoorwaarden vergelijken

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zult u eerst de polisvoorwaarden moeten vergelijken. Door de polisvoorwaarden te vergelijken zult u niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Bij het vergelijken zult u natuurlijk naar de premie kijken, maar het is minstens zo belangrijk om ook de andere punten goed te vergelijken.

Wat dekt de uitvaartverzekering

Als u de polisvoorwaarden gaat vergelijken dan zult u de verschillen tussen de verzekeraars gaan zien. Wat bij de ene verzekeraar standaard wordt gedekt daar moet u zich bij de andere verzekeraar extra voor verzekeren.

Hoe uitgebreider de uitvaartverzekering is hoe meer premie u zult moeten betalen. Als u uw uitvaartwensen al weet dan zal dit het vergelijken een stuk makkelijker maken. Zo kunt u precies zien of uw wensen standaard zijn verzekerd of dat u bepaalde zaken moet bijverzekeren.