Bijverzekeren uitvaartverzekering

In de meeste gevallen kunt u uw uitvaartverzekering wel bijverzekeren. Maar een uitvaartverzekering bijverzekeren wat houdt dit in?

Door een uitvaartverzekering bij te verzekeren zorgt u ervoor dat de dekking omhoog gaat. U kunt dit op verschillende manieren doen.

Bijverzekeren uitvaartverzekering

Extra producten en diensten verzekeren

Als u de voorwaarden van uw uitvaartverzekering naleest dan kunt u zien voor welke producten en diensten u bent verzekerd. Als u een natura uitvaartverzekering heeft afgesloten dan bent u verzekerd voor de producten en diensten met betrekking tot uw uitvaart.

U kunt in de loop der jaren natuurlijk andere wensen hebben en daardoor meer en of andere diensten verzekerd willen hebben. U kunt zich dan bijverzekeren binnen de naturaverzekering. Dit is een extra dienst die niet standaard in de uitvaartverzekering zit.

Verhogen van het kapitaal

Als u geen natura verzekering heeft afgesloten, maar een kapitaal uitvaartverzekering dan kunt u ervoor kiezen om het kapitaal te verhogen. Bij een kapitaal verzekering wordt er een geldbedrag verzekerd. Na verloop van tijd kan het zo zijn dat het geldbedrag niet voldoende is om uw uitvaartwensen te realiseren.

Of u heeft andere wensen waardoor u meer kapiteel nodig heeft om dit te bekostigen. U kunt in dit geval het kapitaal verhogen en dit wordt ook bijverzekeren genoemd.

Extra verzekering afsluiten

Het kan ook voorkomen dat u voor bepaalde kosten een extra verzekering dient af te sluiten. Hierbij kunt u denken aan eventuele schade aan de grafsteen welke u verzekerd wilt hebben. Of u sluit een extra verzekering af om de extra persoonlijke wensen te verzekeren als u een natura verzekering heeft afgesloten. Dit wordt ook bijverzekeren genoemd.

Hogere premie

Als u zich gaat bijverzekeren betekent dit dat de premie voor uw uitvaartverzekering omhoog zal gaan. De wensen met betrekking tot uw uitvaart zijn uitgebreid en dit dient betaald te worden door de verzekeraar. Deze zal een premie verhoging doorvoeren om de kosten te dekken.

Polis checken

Het is dus altijd verstandig om eens in de zoveel jaar uw uitvaartpolis eens goed door te nemen. En te kijken of de polis nog wel overeen komt met de wensen van dat moment. Als u namelijk veel meer wensen heeft dan dat er in de polis zijn opgenomen dan bent u onderverzekerd. De extra kosten zullen in dat geval betaald dienen te worden door uw nabestaanden en dat is niet iets wat u wilt.

Als u geregeld u uitvaartpolis doorneemt dan kunt u ook de jaarlijks stijgende uitvaartkosten opvangen. Ieder jaar stijgen de kosten voor een uitvaart waardoor u als u niets zou doen al snel bent onderverzekerd. Dit kunt u voorkomen door uw polis geregeld door te nemen en indien nodig kunt u zich bijverzekeren.

Uitvaartverzekering afsluiten

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m