Uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering vergelijken, uitvaartverzekering afsluiten…. we denken er het liefst nog lang niet aan en daarom is het ook een verzekering waar mensen niet vaak over praten. Toch is het verstandig om even wat tijd vrij te maken om een verzekering af te sluiten welke de kosten van uw uitvaart dekt. Zonder uitvaartverzekering zullen uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven en dat is geen fijne gedachte.

Uitvaartverzekering vergelijken

De meeste mensen die op zoek gaan naar een geschikte uitvaartverzekering doen dit voor de eerste keer. En als ze het op de juiste manier doen dan is het ook meteen de laatste keer, u sluit een uitvaartverzekering in de meeste gevallen maar één keer in uw leven af. Maar de grote vraag is, wat is de juiste uitvaartverzekering? Wat voor de ene persoon een goede uitvaartverzekering is dat hoeft voor u niet zo te zijn. Iedereen heeft namelijk zijn eigen wensen als het gaat om zijn of haar uitvaart.

Er zijn natuurlijk wel enkele punten waar u rekening mee dient te houden bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen. Door even de tijd te nemen en de punten na te lopen is de kans dat u voor u de beste uitvaartverzekering afsluit aanmerkelijk groter. U heeft er niets aan als u na verloop van tijd moet overstappen of uw uitvaartverzekering moet afkopen.

Goedkope uitvaartverzekering
Bent u op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering of heeft u liever een heel uitgebreide uitvaart en mag het wat u betreft best wat meer kosten? U zult begrijpen hoe meer wensen u heeft met betrekking tot uw uitvaart hoe meer premie u zult betalen. Begraven is in de meeste gevallen ook duurder dan dat u zich laat cremeren. En wat zijn bijvoorbeeld de kosten bij een crematie en wat bent u kwijt voor een begrafenis? De kosten van een uitvaart kunnen erg uiteen lopen en dit alles heeft te maken met uw uitvaartwensen maar ook met de plaats (gemeente) waar u begraven wenst te worden. Voor een goedkope uitvaartverzekering moet u dus kijken waar u de minste premie betaalt en waar u toch een uitvaartverzekering afsluit welke aan uw wensen voldoet.

Soort uitvaartverzekering

Nadat u heeft bepaald of u een goedkope uitvaartverzekering wilt of toch liever een uitgebreide komt de volgende vraag naar boven. Wat voor soort uitvaartverzekering zou u willen afsluiten? Eigenlijk zijn er twee soorten verzekeringen welke het meest populair zijn in Nederland. Het gaat dan om de natura uitvaartverzekering en de kapitaal verzekering.

Natura uitvaartverzekering
Bij de natura uitvaartverzekering sluit u een verzekering af die er voor zorgt dat de producten en diensten voor uw uitvaart bekostigd worden. Deze verzekering is erg populair aangezien uw nabestaanden in dit geval weinig meer hoeven te regelen nadat u bent overleden. Na het overlijden zal de uitvaartverzekeraar worden ingelicht en de uitvaartverzorger zal samen met uw nabestaanden uw uitvaart doornemen en regelen. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat alles zo verloopt zoals u het heeft gewenst. En mogelijk hebt vastgelegd in de wilsbeschikking.

Kapitaal verzekering
Zoals de naam al doet vermoeden bouwt u met de kapitaal verzekering een kapitaal op wat zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden nadat u bent overleden. Uw nabestaanden kunnen hiermee uw uitvaart regelen en bekostigen. Hier moet wel bij vermeld worden dat uw nabestaanden niet verplicht zijn om dit te doen. Maar normaal gesproken gaan de nabestaanden naar een uitvaartverzorger welke uw uitvaart zal gaan verzorgen. Bij deze vorm van verzekeren komt dus meer werk voor de nabestaanden kijken. Maar ondanks dat is ook de kapitaal uitvaartverzekering een veel afgesloten verzekering.

Afsluiten

Als u eenmaal weet welk soort uitvaartverzekering het beste bij uw wensen aansluit is het tijd om de uitvaartverzekering te gaan afsluiten. U zult nu de uitvaartverzekeraars moeten vergelijken. U moet hierbij rekening houden met de premie welke u gaat betalen maar uiteraard ook met de voorwaarden van de verzekeraar.

In Nederland zijn enkele grote uitvaartverzekeraars actief en deze hebben al vele jaren ervaring. Zo kunt u zich verzekeren bij Monuta, DELA, Yarden of Ardanta. Ondanks dat alle verzekeraars goed zijn in hetgeen wat ze doen, hebben ze wel allemaal hun eigen uitvaartproducten. Bij de één kunt u bijvoorbeeld alleen terecht voor de natura verzekering en bij een ander is dit de kapitaal verzekering.
Wat voor u de beste uitvaartverzekering is daar komt u alleen achter door de uitvaartverzekeraars en de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Neem daar de tijd voor en voorkom hiermee dat u onbewust de verkeerde keuze maakt.

Monuta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
DELA

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Nee

Premielooptijd

Levenslang

€7,99

Bekijken
Yarden

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 21 jaar

Premielooptijd

Tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
Ardanta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,73

* Bekijken
PC Uitvaart

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,79

* Bekijken