Welke begrafenisverzekering afsluiten?

Een begrafenisverzekering afsluiten doet u als het goed is maar één keer in uw leven, het is dan ook verstandig om even de tijd te nemen als u een begrafenisverzekering gaat afsluiten.

Allereerst dient u de begrafenisverzekeringen te vergelijken, op deze manier komt u erachter waar u een goedkope begrafenisverzekering af kunt sluiten en waar u de beste voorwaarden kunt vinden. Via onze website heeft u de keuze uit DELA, Monuta en Ardanta. Deze bedrijven bieden allemaal begrafenisverzekeringen aan tegen de scherpste tarieven en de beste voorwaarden het is alleen aan u voor welke begrafenisverzekering u kiest.

Begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenisverzekering afsluiten is iets waar niet iedereen met veel plezier naar toe leeft. Maar het is wel iets wat u zou moeten doen als u niet wilt dat uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven.

Het beste kunt u ook zo jong mogelijk zijn als u zich gaat verzekeren voor de kosten van uw uitvaart. Op oudere leeftijd zult u namelijk meer premie gaan betalen en u loopt het risico dat u zich niet meer kunt verzekeren als u boven de 65 jaar bent. Veel uitvaartverzekeraars willen het risico namelijk niet lopen.

Natura of kapitaal begrafenisverzekering afsluiten?

Als u eenmaal weet wat uw uitvaartwensen zijn dan is het belangrijk dat u een keuze maakt tussen een natura of kapitaal verzekering. U weet inmiddels wel dat u bij een natura verzekering de producten en diensten voor uw uitvaart verzekerd en dat er bij een kapitaal verzekering een geldbedrag zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden waarmee zij uw uitvaart kunnen bekostigen.

Zodra u weet welke type begrafenisverzekering u wilt afsluiten zult u zien dat er al een paar verzekeraars zullen afvallen. Omdat niet iedere verzekeraar beide typen begrafenisverzekeringen aanbiedt.

Waar op letten bij begrafenisverzekering

Bij de keuze voor een uitvaartverzekeraar dient u op een paar belangrijke dingen te letten. Zo is het belangrijk om de looptijd van de begrafenisverzekering te bekijken.

De looptijd van een begrafenisverzekering is namelijk mede bepalend voor de totale premie welke u voor de begrafenisverzekering zult gaan betalen. Bij de ene begrafenisverzekering betaald u 30 jaar premie en bij de andere zult u tot bijvoorbeeld uw 65ste jaar moeten betalen. Als u weet wat de maandpremie is dan kunt u simpel uitrekenen wat de totale premie zal zijn.

Uitvaartverzekeraars

In Nederland zijn er enkele grote uitvaartverzekeraars welke jarenlang ervaring hebben met het aanbieden van begrafenisverzekeringen. Bedrijven als DELA, Monuta en Ardanta kent iedereen wel. Deze verzekeraars bieden allemaal begrafenisverzekeringen aan en ze hebben allemaal andere voorwaarden en de hoogte van de premies zijn ook verschillend.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Doordat er een behoorlijk verschil zit tussen de verschillende verzekeraars en de begrafenisverzekeringen welke ze aanbieden kan het vergelijken van de begrafenisverzekeringen enorm lonend zijn. Niet alleen kunt u veel geld besparen door te vergelijken, maar u ziet ook meteen tegen welke voorwaarden u verzekerd bent. Het vergelijken van de begrafenisverzekeringen is tegenwoordig een stuk simpeler geworden doordat u dit allemaal online kunt doen.

Wij hebben hieronder een tool voor u online gezet waarmee u in enkele muisklikken kunt zien welke verzekeraar het beste bij uw uitvaartwensen aansluit. Op deze manier sluit u een begrafenisverzekering af welke aan uw wensen zal voldoen tegen de laagste premie.