Waarom een begrafenisverzekering afsluiten?

Of u wel of geen begrafenisverzekering zult moeten afsluiten is helemaal afhankelijk van uw financiële situatie maar ook van uw uitvaartwensen. U wilt uw nabestaanden goed achterlaten en niet voor de kosten van uw uitvaart laten opdraaien?

Dan zult u een begrafenisverzekering moeten afsluiten tenzij u zoveel gespaard heeft dat met het geld wat u achterlaat de uitvaart bekostigd kan worden. Als u niet genoeg financiële ruimte heeft dan zou u nu kunnen beginnen met geld te sparen voor uw uitvaart.

Begrafenisverzekering

Doordat u een begrafenisverzekering afsluit bent u verzekerd dat uw uitvaart zal worden betaald door de uitvaartverzekeraar, tenzij u te laag verzekerd bent natuurlijk.

Als u te laag verzekerd bent dan zullen evengoed de nabestaanden het restbedrag wat overblijft moeten betalen voor uw uitvaart. Voor de nabestaanden is het dus belangrijk om te weten waar u verzekerd bent en tegen welke voorwaarden u verzekerd bent zodat zij ook weten tot welk bedrag de uitvaartverzekeraar zal uitkeren mocht u komen te overlijden.

Vergelijken begrafenisverzekeringen

Het afsluiten van een begrafenisverzekering biedt u een bepaalde zekerheid, u moet er wel opletten dat als u een begrafenisverzekering afsluit u een waardevaste verzekering uitkiest. In Nederland zijn er enkele grote uitvaartverzekeraars die allemaal verschillende begrafenisverzekeringen aanbieden, het is voor u dus belangrijk om de verzekeraars met elkaar te vergelijken en te kijken wat de voorwaarden zijn hoeveel premie u moet betalen en wat de looptijd is van de begrafenisverzekering.

Sparen voor uw uitvaart

Buiten dat er veel Nederlanders zijn die een begrafenisverzekering hebben afgesloten zijn er ook veel die zelf sparen voor hun uitvaart, hier is natuurlijk niets mis mee als u, maar enkele punten goed in de gaten houdt. Een nadeel van het zelf sparen voor uw uitvaart is dat u niet weet wanneer u komt te overlijden, u weet dus ook niet wanneer u genoeg geld gespaard heeft om de uitvaart te bekostigen.

Als u dus te weinig heeft gespaard om uw begrafenis of crematie te bekostigen dan zullen de nabestaanden evengoed het resterende bedrag moeten betalen.

Koopsompolis uitvaartverzekering
Verder zult u in mindere tijden geen geld moeten gebruiken die u heeft gespaard voor uw uitvaart. Om dit probleem op te lossen zou u een koopsompolis uitvaartverzekering kunnen afsluiten, bij deze verzekering betaald u niet maandelijks een premie, maar stort u in één keer een bedrag, het voordeel hiervan is dat hierin is inbegrepen de waardeopbouw en u kunt dit bedrag niet zomaar meer opnemen, u bent dus verzekerd dat het gestorte bedrag ook voor uw uitvaart gebruikt gaat worden.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m