Wat kost een gemiddelde uitvaartverzekering?

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig ongeveer €8000,- maar de kosten van een uitvaartverzekering zijn van veel factoren afhankelijk. Een uitvaartverzekering voor iemand van 25 jaar is goedkoper dan voor iemand op hogere leeftijd. Buiten dat de leeftijd een grote rol speelt bij de premie opbouw, bepalen de uitvaartwensen ook een groot gedeelte. Zo is een uitvaart met alles erop en eraan een stuk duurder dan een kleinschalige uitvaart.

Veel mensen hebben geen idee wat een uitvaart tegenwoordig kost.

Leeftijd en uitvaartverzekering

De leeftijd speelt dus een grote rol bij de premieopbouw van een uitvaartverzekering. De uitvaartverzekering wordt afgesloten voor de rest van uw leven. Hoe jonger u dus bent hoe minder premie per maand u zult betalen. Als u 18 jaar bent en een uitvaartverzekering afsluit dan zijn de maandelijkse kosten ongeveer 5 tot 6 euro. We hebben het hier dan over de basisverzekering. En dan is het ook nog verstandig om de verzekeraars te vergelijken. Een besparing van 1 euro kan flink oplopen als u er van uit gaat dat u 30 jaar premie moet betalen of tot uw 65ste.

kosten uitvaartverzekering

Als u op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit zal de premie snel oplopen. Op 35 jarige leeftijd betaald u al snel tussen de 7 a 8 euro per maand. Als we dit doortrekken naar de leeftijd van 50 jaar dan is de maandpremie ongeveer 14 euro per maand. U maandpremie is dus lager als u op jonge leeftijd een verzekering afsluit.

Lage premie uitvaartverzekering

Als u een lage premie wilt betalen voor een uitvaartverzekering dan kunt u het best zo jong mogelijk een verzekering afsluiten. Als u op jonge leeftijd geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan kunt u dit natuurlijk alsnog doen. Om de premie zo laag mogelijk te houden kunt u uw uitvaart wat simpeler laten regelen. Het scheelt al als u in plaats van begraven gecremeerd wenst te worden. Wij zeggen wel altijd als het een wens is om begraven te worden dan zou u dit niet moeten wijzigen om te besparen op de uitvaartverzekering.

Het is verstandig om bij het afsluiten van de beste uitvaartverzekering niet alleen naar de premie te kijken maar ook de voorwaarden goed door te nemen.

Budget uitvaart

Tegenwoordig kiezen mensen ervoor een zogenaamde budget uitvaart te laten regelen. Bij deze uitvaart wordt alleen het hoognodige georganiseerd en zullen er bijvoorbeeld geen broodjes na de uitvaart geserveerd worden. Ook zijn er dan geen volgauto’s en kan er geen grote groep mensen uitgenodigd worden om bij de uitvaart aanwezig te zijn.

Soort uitvaartverzekering

Het maakt voor de premie niet uit welk soort uitvaartverzekering u afsluit. Of dit nu een kapitaal of een natura verzekering is dat doet niets met de premie van de verzekering. Bij de ene verzekering verzekerd u zich voor de producten en diensten (natura) en bij de kapitaal verzekering bouwt u een geldbedrag op. U moet uiteraard wel meer premie betalen als u zich verzekerd voor een hoger bedrag. Door de verzekeraars te vergelijken ziet u zelf welke verzekering voor u het goedkoopst is.

Vind een uitvaartverzekering