Wanneer een begrafenisverzekering afsluiten?

De meeste mensen weten wel dat ze een begrafenisverzekering moeten afsluiten om ervoor te zorgen dat hun nabestaanden niet met de kosten van de uitvaart achter zullen blijven. Voor heel veel mensen is dit al geregeld door hun ouders meteen of even na de geboorte.

Als u nog geen begrafenisverzekering heeft afgesloten wanneer is het dan de beste tijd om dit te doen en waar moet u op letten als u een begrafenisverzekering gaat afsluiten?

Wanneer begrafenisverzekering afsluiten

Waar op letten?

De beste tijd om een begrafenisverzekering af te sluiten is eigenlijk vandaag nog want hoe langer u hier mee wacht des te hoger zal de premie voor uw begrafenisverzekering worden.

Het is dus ook aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten als u nog jong bent, maar ook op oudere leeftijd is het natuurlijk mogelijk om dit als nog te doen. U moet er echter wel rekening mee houden dat er op oudere leeftijd wat meer regels aan het afsluiten van een begrafenisverzekering verbonden zijn.

Medische acceptatie
Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering op oudere leeftijd kan het zo zijn dat de verzekeraar u vragen gaat stellen over uw gezondheidssituatie. Deze vragen moet u naar waarheid invullen, het zou zo kunnen zijn dat aan de hand van uw antwoorden de verzekeraar besluit om u niet te accepteren als klant. Ook zijn er verzekeraars die zogenaamde Carenzjaren hanteren, dit betekent dat als u na het afsluiten van de verzekering komt te overlijden in deze Carenzjaren er geen uitkering wordt gedaan door de verzekeraar.

Uw nabestaanden zullen in dat geval de betaalde premie terug gestort krijgen van de maatschappij. Eigenlijk zijn de Carenzjaren een soort eigen risico.

U zult ook moeten nagaan of de uitvaartverzekeraar u überhaupt wel zal aannemen als nieuwe klant, als u namelijk 65 jaar of ouder bent dan is het risico voor de verzekeraar groot en daarom zijn er verzekeraars welke u niet zullen accepteren. In alle gevallen zult u rekening moeten houden met een hogere premie.

Voorwaarden
Zoals met alle af te sluiten verzekeringen is het dus zeker als oudere verstandig om de voorwaarden goed door te lezen en de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken, zo ziet u vanzelf wat de uitvaartverzekering is welke aan uw wensen voldoet en waar u de laagste premie zult betalen.

Begrafenisverzekering vergelijken

Als u een begrafenisverzekering gaat afsluiten zult u dus eerst de verzekeringen moeten vergelijken, hierbij zult u niet alleen de premie moeten meenemen in uw beslissing, maar ook de voorwaarden en uw persoonlijke wensen zouden moeten meetellen.

Het maakt namelijk een behoorlijk verschil als u weet wat uw uitvaartwensen zijn, aan de hand van uw wensen is het ook makkelijker om een prijsindicatie te maken en er voor te zorgen dat u niet onderverzekerd bent en dat u begrafenis of crematie helemaal naar uw wensen zal verlopen.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m