Waarom een begrafenisverzekering afsluiten

Waarom zou u een begrafenisverzekering afsluiten?

Waarom zou u een begrafenisverzekering afsluiten? Een begrafenisverzekering sluit u af om de kosten van uw uitvaart te dekken. Sluit u hier geen verzekering voor af dan blijven uw nabestaanden met deze kosten achter. De kosten voor een uitvaart lopen tegenwoordig behoorlijk op, u moet rekenen dat een standaard begrafenis of crematie rond de 7000 euro kost in Nederland. Als u goed verzekerd wilt zijn tegen een voordelige premie dan zou u de begrafenisverzekeringen moeten vergelijken.

Tip: ondanks dat het afsluiten van een uitvaartverzekering niet verplicht is in Nederland. Is het wel aan te raden u te verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart. U bespaart hiermee uw nabestaanden een hoop kosten en geregel.

Begrafenisverzekering afsluiten

Het afsluiten van een begrafenisverzekering is iets wat u voor u zelf doet maar u sluit een uitvaartverzekering ook af voor uw nabestaanden, de uitvaart dient namelijk wel betaald te worden. Zoals we al schreven kost een simpele uitvaart tegenwoordig al 7000 euro en de kosten stijgen jaarlijks met 3.5% tot 4.5%. Het is dus ook belangrijk dat uw begrafenispolis mee groeit met de inflatie anders heeft u op een gegeven moment nog een behoorlijk gat tussen het verzekerd bedrag en de werkelijke kosten van uw uitvaart. U kunt dit voorkomen door een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. Deze verzekering groeit mee met de inflatie.

Verzekeraar Premie Verzekerd
Monuta uitvaartverzekering € 5,15 p/maand € 7,000 Bekijken
Yarden uitvaartverzekering € 5,24 p/maand € 7,000 Bekijken
DELA uitvaartverzekering € 5,37 p/maand € 7,000 Bekijken
Nuvema uitvaartverzekering € 5,41 p/maand € 7,000 Bekijken
Ardanta uitvaartverzekering € 5,81 p/maand € 7,000 Bekijken
Klaverblad uitvaartverzekering € 6,19 p/maand € 7,000 Bekijken
Inbegrepen in verzekering
Met het afsluiten van een begrafenisverzekering of ook uitvaartverzekering genoemd bent u dus gedekt tegen de kosten voor uw uitvaart. Deze kosten bestaan o.a. uit de grafkosten en de kosten voor een grafsteen als u begraven wilt worden. Ook de kosten voor de kist, de rouwkaarten, de uitvaartbegeleider, het uitstrooien van de as als u kiest voor een crematie zijn inbegrepen als u een begrafenisverzekering afsluit.

Waar een begrafenisverzekering afsluiten?

Zoals met iedere verzekering heeft u gelukkig ook met het afsluiten van een begrafenisverzekering een behoorlijke keuze in Nederland. Er zijn meerdere uitvaartverzekeraars welke een begrafenisverzekering aanbieden maar ook het aanbod van de verschillende soorten uitvaartverzekeringen is tegenwoordig behoorlijk. U heeft de keuze uit bv de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering allebei de verzekeringen hebben hun voor-en nadelen.

Uitvaartwensen

Om dus te weten te komen waar u een begrafenisverzekering moet afsluiten zult u eerst moeten weten wat uw uitvaartwensen zijn, wilt u begraven of ge-cremeerd worden? Wilt u een simpele of een uitgebreide uitvaart? En zo zijn er nog wel wat vragen welke u eerst dient te beantwoorden voordat u erachter komt waar u een begrafenisverzekering kan afsluiten. Als u een standaard uitvaart wenst dan kunt u bij alle uitvaartverzekeraars terecht maar heeft u specifieke wensen dan zult u goed moeten kijken bij welke uitvaartverzekeraar u de verzekering gaat afsluiten.

Begrafenisverzekering vergelijken en afsluiten

Als u eenmaal weet wat u precies wilt en of u een kapitaal of natura uitvaartverzekering wilt afsluiten dan kunt u de verschillende uitvaartverzekeraars vergelijken. Het vergelijken van de uitvaartverzekeringen gaat tegenwoordig gewoon vanuit uw luie stoel via internet, alle uitvaartverzekeraars staan online en zodoende is het vergelijken van deze verzekeraars simpel te doen.

Bij het vergelijken van de begrafenisverzekeringen zult u niet alleen naar de premie moeten kijken want ook de voorwaarden zijn bij een uitvaartverzekering van belang. U wilt natuurlijk een uitvaart hebben waar alles goed geregeld is en alle kosten voor de uitvaart gedekt zullen zijn en er geen kosten blijven openstaan voor de nabestaanden.
Wij adviseren daarom ook om bij het afsluiten van een begrafenisverzekering niet over één nacht ijs te gaan, u sluit namelijk als het goed is maar één keer in uw leven een uitvaartverzekering af en het is daarom belangrijk om de juiste keuze te maken.

Meest voordelige begrafenisverzekering

Als u een voordelige begrafenisverzekering zoekt dan is het vergelijken van de verschillende verzekeringen zeker de moeite waard. U zult zien dat er best veel verschil zit in de premies. Hoe eerder u een begrafenisverzekering afsluit des te lager de premie zal zijn. Dit is logisch te verklaren als u namelijk op jonge leeftijd begint met het betalen van de premie dan is de periode waarover u betaald dan wel langer maar de maandpremie is wel een stuk lager dan dat u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit.