Uitvaartverzekering vanaf welke leeftijd?

Het antwoord op deze vraag is relatief eenvoudig: op zo jong mogelijke leeftijd. En dat geldt altijd, dus het is wat dat betreft een goed idee om pasgeboren kinderen meteen mee te verzekeren.

Dat is vaak mogelijk in combinatie met uw eigen verzekering, waardoor er nog geen aparte polis nodig is.

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten kunt u kijken naar de mogelijkheid om kinderen gratis mee te verzekeren.

Dat kan tot hun 18e jaar, waardoor het tijdens die periode nog niet nodig is om premie voor uw kind te betalen.

Uitvaartverzekering leeftijd

Vanaf welke leeftijd een eigen uitvaartverzekering?

De eerste 18 jaar is de uitvaartverzekering vaak gratis. Vaak, dus het is interessant om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken om na te gaan of er toch geen premie betaald moet worden.

Bovendien is er sprake van een apart type polis, aangezien de verzekering de eerste 18 jaar een risicoverzekering is. Het risico op overlijden is zeer klein. De verzekeraar vraagt helemaal geen premie of een heel lage premie. In ruil daarvoor geldt er dekking voor de complete kosten van een uitvaart.

Na het 18e jaar is er geen sprake meer van een risicoverzekering, omdat het risico op overlijden dan steeds een beetje meer toe zal gaan nemen.

Vanaf 18 jaar een eigen polis

Zodra iemand 18 jaar oud is spreken we nog steeds van een risicoverzekering, maar geldt er inmiddels wel een premie. Er zal vanaf die leeftijd een eigen uitvaartverzekering afgesloten moeten worden.

Het is daarom de moeite waard om te vergelijken indien u op 18-jarige leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten. De eerste jaren tot het 25e jaar zijn dan extra voordelig, de premie zal daarna een beetje omhoog gaan.

Duurder op latere leeftijd

Hoe langer er gewacht wordt met het afsluiten van een uitvaartverzekering, hoe hoger de premie zal zijn. Iedereen komt uiteindelijk een keer te overlijden, waardoor de verzekeraar hoe dan ook uit zal moeten keren. De uitvaartverzekeraar zal het risico willen beperken door mensen op latere leeftijd meer te laten betalen.

Dat valt terug te zien in de uitvaartpolis. Op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten is altijd duurder dan dat u dit op jonge leeftijd regelt.

In de jaren die volgen zal de uitvaartverzekering elk jaar een beetje duurder worden. Het is dus verstandig om daar al jong mee te beginnen.

U kunt online uitvaartverzekeringen vergelijken om daar een keuze uit te maken. Door dit op jonge leeftijd te doen valt er relatief eenvoudig te besparen op de premie voor de uitvaartverzekering.