Uitvaartverzekering vanaf welke leeftijd?

Het antwoord op deze vraag is relatief eenvoudig: zo jong mogelijk. En dat geldt altijd, dus het is wat dat betreft een goed idee om pasgeboren kinderen meteen een verzekering te geven.

Dat is vaak mogelijk in combinatie met uw eigen verzekering, waardoor er nog geen aparte polis nodig is.

Om een uitvaartverzekering te vergelijken kunt u onder andere kijken naar de mogelijkheid om kinderen gratis mee te verzekeren. Dat kan dan tot hun 18e jaar, waardoor het tijdens die periode nog niet nodig is om premie voor ze te betalen.

Uitvaartverzekering leeftijd

Tot hun 25e geldt er dan vaak een lage premie, om daarna een eigen polis te gebruiken. Wat dat betreft, kunt u de uitvaartverzekeringen vergelijken om na te gaan waar u voor kleine kinderen gratis terecht kunt. U kunt vanaf elke leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten en het is interessant om dat zo jong mogelijk al te doen.

Tot 18 jaar gratis meeverzekerd

De eerste 18 jaar is de uitvaartverzekering vaak gratis. Vaak, dus het is interessant om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken om na te gaan of er toch geen sprake is van een bepaalde premie.

Bovendien is er sprake van een apart type polis, aangezien de verzekering de eerste 25 jaar een risicoverzekering is. Het risico op overlijden is zeer klein. De verzekeraar vraagt helemaal geen premie of een heel lage premie. In ruil daarvoor geldt er dekking voor de complete kosten van een uitvaart.

Na het 25e jaar is er geen sprake meer van een risicoverzekering, omdat het risico op overlijden dan steeds een beetje meer toe zal gaan nemen.

Vanaf 25 jaar een eigen polis

Zodra iemand tussen de 18 en 25 jaar oud is spreken we nog steeds van een risicoverzekering, maar geldt er inmiddels wel een premie. Het gaat over het algemeen om een veel lagere premie dan voor de spaarverzekering die er zal volgen.

Het is daarom de moeite waard om de uitvaartverzekering te vergelijken indien u al op deze jonge leeftijd wilt afsluiten. De eerste jaren tot het 25e jaar zijn dan extra voordelig, de premie zal daarna een beetje omhoog gaan.

Duurder op latere leeftijd

Vanaf het 25e jaar wordt de verzekering wat duurder. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het nu gaat om een spaarverzekering in plaats van een risicoverzekering. Iedereen komt uiteindelijk een keer te overlijden, waardoor de verzekeraar hoe dan ook uit zal moeten keren.

Dat valt terug te zien in de polis. Op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten is altijd duurder dan dat u dit op jonge leeftijd regelt.

In de jaren die volgen zal de uitvaartverzekering elk jaar een beetje duurder worden. Het is dus verstandig om daar al jong mee te beginnen.

U kunt online uitvaartverzekeringen vergelijken om daar een keuze uit te maken. Door dit jong te doen valt er relatief eenvoudig te besparen op de premie voor de uitvaartverzekering.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m