Kosten per maand

Wat kost een uitvaartverzekering per maand? De maandelijkse kosten voor een uitvaartverzekering zijn niet voor iedereen gelijk. Om de premie van een uitvaartverzekering te berekenen zijn er enkele gegevens nodig. Uw persoonlijke situatie bepaald voor een groot gedeelte hoeveel u zult gaan betalen aan premie als u een uitvaartverzekering afsluit.

Leeftijd

Een factor die zwaar meetelt op de maandelijkse premie is uw leeftijd. Hoe ouder u bent hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn. De reden hiervoor is dat als u op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit de uitvaartverzekeraar meer risico zal lopen. Het is dus verstandig om op jonge leeftijd al een uitvaartverzekering af te sluiten.

Type uitvaartverzekering

Een andere factor is het type uitvaartverzekering. Als u namelijk een kapitaal verzekering afsluit dan betaald u premie om een kapitaal op te bouwen waarmee uw uitvaart verzorgd kan worden. Bij de natura verzekering betaald u premie om de producten en diensten te kunnen verzorgen. Het verschil met deze twee is dat u met de kapitaal verzekering wel rekening moet houden met de indexatie. Als u namelijk voor een bedrag van 8000 euro verzekerd bent, dan is dit op dit moment een mooi bedrag. Maar doordat de gemiddelde uitvaart ieder jaar duurder wordt zal ook de premie hierop aangepast moeten worden.

Looptijd uitvaartverzekering

Een factor waardoor de premie voor uw uitvaartverzekering ook bepaald wordt is de looptijd. De looptijd van een uitvaartverzekering is de periode tot wanneer u premie moet betalen. Bij de ene uitvaartverzekeraar betaald u tot uw 65ste jaar en bij de andere betaald u 20 jaar vanaf het moment dat u de uitvaartverzekering afsluit. U zult begrijpen dat dit de maandelijkse premie zal beïnvloeden.

Uitvaartverzekering

Als u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken dan zult u zien dat er tussen de verzekeraars een prijsverschil zal zitten. Het is dus aan te raden om goed te weten wat u wilt en welk type uitvaartverzekering u wilt afsluiten. Met uw wensen zult u snel genoeg zien welke verzekeraar een uitvaartverzekering aanbiedt welke aan uw wensen voldoet.
U zult niet alleen op basis van de premie een keuze moeten maken. De voorwaarden van een uitvaartverzekering zijn minstens zo belangrijk of misschien nog wel belangrijker. U wilt toch een uitvaartverzekering afsluiten welke helemaal aan uw wensen voldoet.