Uitvaartverzekering voor iemand anders afsluiten

Kunt u een uitvaartverzekering afsluiten voor iemand anders? Ook dat is mogelijk, als u weet dat een bekende van u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan heeft u de mogelijkheid dit te doen.

Het kan zo zijn dat deze persoon nooit een uitvaartverzekering heeft afgesloten vanwege financiële redenen. Waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering voor iemand anders dat leest u in dit artikel.

Uitvaartverzekering voor iemand anders

Uitvaartverzekering afsluiten voor een ander

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten voor een ander dan zou u wel het één en ander met deze persoon kunnen bespreken. Allereerst zult u moeten nagaan of er al eens een uitvaartverzekering is afgesloten. Als dit het geval is dan kunt u de uitvaartverzekering bijverzekeren als het verzekerde bedrag te laag is.

Indien de uitvaartverzekeraar onbekend is dan zult u moeten uitzoeken bij welke verzekeringsmaatschappij de persoon is verzekerd.

Uitvaartwensen bespreken
U wilt weten of deze persoon begraven wilt worden of misschien wel gecremeerd. Of er nog speciale wensen zijn met betrekking tot de uitvaart.

Welke muziek er gedraaid dient te worden en in welke gemeente de uitvaart zou moeten plaats vinden. Het is belangrijk om dit soort zaken met deze persoon te bespreken.

Als u eenmaal weet wat de wensen van de persoon zijn waarvoor u een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan kunt u dit online verder regelen. U wilt weten wat de kosten van de uitvaartverzekering zijn en of het verstandiger is een kapitaal of een natura uitvaartverzekering af te sluiten.

Bij alle Nederlandse uitvaartverzekeraars kunt u online een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander.

Voor wie kunt u een uitvaartverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u in principe voor iedereen doen. Het is gebruikelijk dit voor uw eigen kinderen te doen. Maar ook kunt u een verzekering afsluiten voor uw ouders of andere familieleden of vrienden.

Uitvaartverzekering voor kind afsluiten

Als u een uitvaartverzekering voor uw kind wilt afsluiten dan is dit in veel gevallen gratis. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u uw kind meeverzekeren op uw uitvaartpolis. Zodra het kind 18 jaar geworden is zal er wel een eigen uitvaartverzekering afgesloten moeten worden.

Als u dus zelf nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan is het voordeliger om dit te doen bij een verzekeringsmaatschappij waar u uw kind gratis kunt meeverzekeren.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht. Er zijn dus nog veel mensen die zich niet hebben verzekerd tegen de kosten van hun uitvaart.

Mocht er iemand overlijden die geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zullen de kosten worden verhaald op de nabestaanden. Het is dus helemaal niet zo een vreemde gedachte om voor iemand die u goed kent een uitvaartverzekering af te sluiten als deze persoon de premie niet zou kunnen betalen.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander?

Een reden om voor iemand anders een uitvaartverzekering af te sluiten kan zijn vanwege de kosten. Als iemand in uw omgeving krap bij kas zit dan kan de premie van de uitvaartverzekering te hoog voor hem of haar zijn.

Als er geen uitvaartverzekering is afgesloten en de persoon komt te overlijden dan zijn het de nabestaanden die opdraaien voor de kosten van de uitvaart. Dit is te voorkomen door een uitvaartverzekering voor hem of haar af te sluiten.