Uitvaartverzekering voor een ander

Kunt u een uitvaartverzekering afsluiten voor iemand anders? Ook dat is mogelijk, als u weet dat een bekende van u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan heeft u de mogelijkheid dit te doen. Het kan zo zijn dat deze persoon nooit een uitvaartverzekering heeft afgesloten vanwege financiële redenen.

Uitvaartverzekering afsluiten

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten voor een ander dan zou u wel het één en ander met deze persoon kunnen bespreken. U wilt weten of deze persoon begraven wilt worden of misschien wel gecremeerd. Of er nog speciale wensen zijn met betrekking tot de uitvaart. Welke muziek er gedraaid dient te worden en in welke gemeente de uitvaart zou moeten plaats vinden. Het is belangrijk om dit soort zaken met deze persoon te bespreken.

Als u eenmaal weet wat de wensen van de persoon zijn waarvoor u een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan kunt u dit online verder regelen. Bij alle Nederlandse uitvaartverzekeraars kunt u online een uitvaartverzekering afsluiten. U moet er wel op letten of u een kapitaal of een natura uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Uitvaartverzekering voor kind afsluiten

Als u een uitvaartverzekering voor uw kind wilt afsluiten dan is dit in veel gevallen gratis. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u uw kind meeverzekeren op uw uitvaartpolis. Zodra het kind 18 jaar geworden is zal er wel een eigen uitvaartverzekering afgesloten moeten worden. Als u dus zelf nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan is het voordeliger om dit te doen bij een maatschappij waar u uw kind gratis kunt meeverzekeren.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht. Er zijn dus nog veel mensen die zich niet hebben verzekerd tegen de kosten van hun uitvaart. Mocht er iemand overlijden die geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zullen de kosten worden verhaald op de nabestaanden. Het is dus helemaal niet zo een vreemde gedachte om voor iemand die u goed kent een uitvaartverzekering af te sluiten als deze persoon de premie niet zou kunnen betalen.