Als de uitvaartverzekeraar niet bekend is?

Als één van uw dierbaren is overleden en u weet niet zeker of en waar deze persoon een uitvaartverzekering heeft afgesloten, dan zijn er verschillende manieren om daar achter te komen. Ook als de uitvaartverzekeraar niet meer bestaat, kunt u er nog achter komen waar destijds de uitvaartverzekering is afgesloten.

Het kan zo zijn dat de uitvaartverzekeraar waar de begrafenisverzekering is afgesloten inmiddels is overgenomen door een andere maatschappij of dat de naam van de verzekeraar inmiddels is gewijzigd.

Nederlandsche Bank

Als u erachter komt dat uw dierbare een uitvaartverzekering of een levensverzekering had afgesloten en de maatschappij waar dit gedaan is, bestaat niet meer dan kunt u gebruik maken van de lijst van de Nederlandsche Bank, deze staat gepubliceerd op de website van de Nederlandsche Bank.

In het Pdf-bestand welke u kunt downloaden staan de organisaties waartoe u zich kunt richten, om een aanvraag van de uitkering in te dienen. Zo kunt u als nabestaanden de uitvaart van uw dierbare organiseren en bekostigen.

Verbond van Verzekeraars

Als u er niet zeker van bent of uw dierbare een uitvaartverzekering had afgesloten dan kunt u zich richten tot het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars kan u helpen met het uitzoeken of uw dierbare bijvoorbeeld een levensverzekering had afgesloten, waarmee u de uitvaart mee kan bekostigen van uw dierbare.

Dus ondanks dat de uitvaartverzekeraar onbekend is kunt u er toch achter komen of en waar uw dierbare een uitvaartverzekering of levensverzekering had afgesloten. Het zou zonde zijn als u de uitvaart van uw dierbare bekostigd en deze toch een uitvaartverzekering had afgesloten.