De uitvaart

Nadenken over uw uitvaart is niet iets wat u vaak zult doen. Voor de meeste mensen is hun uitvaart iets waar niet of nauwelijks aan gedacht zal worden. Ondanks dat het niet de meest gezellige gedachte is, is het wel verstandig om eens stil te staan bij uw uitvaart. Het is een geruststellende gedachte als alles goed geregeld is. En ook maakt u het uw nabestaanden een heel stuk makkelijker. Door uw wensen met betrekking tot uw uitvaart op papier te zetten is het voor uw nabestaanden duidelijk wat u wenst.

Cremeren of begraven

Allereerst zult u na kunnen denken of u gecremeerd of begraven wenst te worden. Dit is wel meteen één van de belangrijkste keuzes als het gaat om uw uitvaart. Als u dit eenmaal weet kunt u hier uw uitvaartverzekering op aan passen. Als u begraven wenst te worden zal dit namelijk wat duurder zijn dan dat u kiest voor een crematie. Dit heeft alles te maken met de grafkosten welke de gemeente berekend, de grafkosten en de luxer uitgevoerde kist.

Bij uw uitvaart komen veel dingen kijken, zoals welke muziek wilt u laten draaien, hoeveel rouwkaarten moeten er verstuurd worden, hoeveel volgauto’s wilt u meeverzekeren en wilt u dat de verzekeraar ook voor een boeket bloemen zorgt. En zo zijn er nog vele diensten en producten die verzekerd kunnen worden.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet verplicht in Nederland. U zult wel een goede uitvaartverzekering moeten afsluiten als u uw uitvaart geregeld wilt hebben zoals u dat wenst. En dan komen we op de vraag wat is een goede uitvaartverzekering? In Nederland zijn enkele uitvaartverzekeraars actief welke al vele jaren ervaring hebben. U kunt dus met een gerust hart een uitvaartverzekering afsluiten. Alleen welke verzekeraar voldoet aan uw wensen? Dat is voor iedereen weer anders.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zult u merken dat er verzekeraars zullen afvallen welke bijvoorbeeld niet het type verzekering aanbieden welke u wilt.

Natura en kapitaal verzekering

De belangrijkste soort uitvaartverzekeringen zijn de natura en de kapitaalverzekering. Het grote verschil tussen de natura en de kapitaal verzekering zijn dat bij de natura verzekering u de producten en diensten verzekerd en bij de kapitaal verzekering bouwt u een kapitaal op. Daarbij moeten we opmerken dat als u een natura verzekering afsluit uw nabestaanden minder te regelen hebben dan bij de kapitaalverzekering.

Als u eenmaal weet welke uitvaartverzekering u wilt afsluiten dan zult u moeten kijken bij welke verzekeraar u dit wilt doen. Hierbij kijkt u naar de polisvoorwaarden van de uitvaartverzekering en natuurlijk naar de premie. Als u eenmaal de verzekering heeft gevonden welke aan uw wensen voldoet dan kunt u deze afsluiten. Nadat u de uitvaartverzekering heeft afgesloten heeft u nog een bedenktijd. In deze bedenktijd kunt u altijd nog geheel kosteloos besluiten om de uitvaartverzekering te annuleren.