Premie uitvaartverzekering per leeftijd

De premie van een uitvaartverzekering is van vele factoren afhankelijk en één van de factoren die de premie van de uitvaartverzekering beïnvloed is uw leeftijd.

De premie voor een uitvaartverzekering voor iemand van 18 jaar is dan ook lager dan de premie voor een 25-jarige.

In dit artikel hebben wij de meest belangrijke zaken op een rij gezet.

Premie uitvaartverzekering per leeftijd

Waarom is de premie afhankelijk van uw leeftijd?

De reden waarom de premie leeftijd gebonden is, is dat de verzekeraar de leeftijd als indicatie ziet voor de jaren dat u nog te leven heeft. Hier gaan ze uit van een gemiddelde leeftijd u betaald dan ook premie aan de hand van deze gemiddelden. De werkelijke periode kan natuurlijk afwijken.

Het is nu eenmaal zo dat over het algemeen iemand van 65 jaar eerder zal komen te overlijden dan een persoon van 18 jaar, hierdoor loopt de verzekeraar door een ouder persoon te verzekeren een groter risico en daarom is de premie van de uitvaartverzekering ook hoger voor oudere personen.

De verzekeraar wil genoeg premie hebben geint dus als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten zult u meer premie per maand moeten betalen.

Tot welke leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten

U heeft niet alleen te maken met een hogere premie als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering gaat afsluiten, maar u kunt ook geweigerd worden op oudere leeftijd. De verzekeraars hanteren namelijk een maximale leeftijd voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

De meeste uitvaartverzekeraars hanteren als maximale leeftijd de grens tussen de 70 en 75 jaar, dit verschilt per verzekeraar. Als u namelijk ouder bent dan is het risico voor de verzekeraar te groot dat u binnen een niet al te lange periode komt te overlijden en dit risico willen ze zo uit de weg gaan.

  • Ardanta 76 jaar
  • DELA 75 jaar
  • Monuta 75 jaar
  • Klaverblad 70 jaar
  • Lifetri 75 jaar
  • PC Uitvaart 74 jaar

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het is dus sterk aan te raden om de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken en hierbij goed te kijken wat u aan premie moet betalen op uw leeftijd. Verder zult u moeten kijken of u zich nog kunt verzekeren bij de desbetreffende verzekeraar, u moet er rekening mee houden dat als u tegen de maximale leeftijd aan zit de premie een stuk hoger zal zijn.

Doordat de premie voor een uitvaartverzekering afhankelijk van uw leeftijd is zult u ook moeten berekenen wat de kosten voor uw uitvaart ongeveer zullen zijn.

Als namelijk de premie voor een gemiddelde uitvaart al hoog is en u heeft ook nog veel persoonlijke wensen dan zult u begrijpen dat dit de premie nog verder zal opschroeven. Met de uitvaartkosten tool hier beneden kunt u een globale prijsindicatie krijgen, op deze manier kunt u zien wat uw uitvaart ongeveer gaat kosten.