Op welke leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten

Wat is nu de leeftijd om een uitvaartverzekering af te sluiten? Het beste is om zo snel mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Veel ouders sluiten een uitvaartverzekering af voor hun kind(eren). Mocht dit nou vroeger voor u niet gebeurd zijn dan kunt u natuurlijk ook op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten.

Boven de 70 een uitvaartverzekering

Hoe jonger u bent des te goedkoper zal de premie zijn. Niet zo vreemd natuurlijk de uitvaartverzekeraar wil zo weinig mogelijk risico lopen. Als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan is de kans groter dat u eerder komt te overlijden dan een jonger persoon. De leeftijd waarop u zich nog kunt verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart ligt tussen de 70 en 75 jaar. Het verschilt per uitvaartverzekeraar of u nog in aanmerking komt voor de verzekering. Als u ouder dan 75 jaar bent dan kunt u zich vaak niet meer verzekeren.

Uitvaartverzekering onder de 18 jaar

Kinderen onder de 18 jaar kunnen bij de meeste uitvaartverzekeraars kosteloos worden meeverzekerd op de polis van één van de ouders. Het is dan ook aan te raden om de kinderen mee te verzekeren. Nadat ze 18 jaar geworden zijn kunnen ze dan een eigen uitvaartverzekering afsluiten.

Ouderen en een uitvaartverzekering

Voor ouderen mensen die een uitvaartverzekering afsluiten geldt dat ze een hogere premie betalen. Veel ouderen besluiten dan ook om zelf geld opzij te zetten om de kosten van hun uitvaart te dekken. U moet er wel rekening mee houden dat een gemiddelde uitvaart tegenwoordig al snel 8000 euro kost. Dit moet u dus reserveren als u uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart wilt achterlaten.

Of u nu wel een uitvaartverzekering op hoge leeftijd afsluit of dat u geld opzij zet, zorg ervoor dat uw wensen duidelijk zijn. Door uw wensen kenbaar te maken is het voor de nabestaanden in beide gevallen makkelijker uw uitvaart te regelen zoals u dat wenst.