Hoe een begrafenisverzekering afsluiten?

Hoe kunt u een begrafenisverzekering afsluiten? Een begrafenisverzekering afsluiten kunt u op verschillende manieren doen. U heeft dan ook zelf de keuze op welke manier u een begrafenisverzekering afsluit. U kunt naar een kantoor van de verzekeraar om daar een persoonlijk gesprek te voeren en de begrafenisverzekering af te sluiten. U kunt dit ook telefonisch doen en tegenwoordig heeft u ook de mogelijkheid om online een begrafenisverzekering af te sluiten. De laatste mogelijkheid wordt eigenlijk het meest gedaan omdat u dan zelf de verschillende begrafenisverzekeringen kunt vergelijken.

Een begrafenisverzekering afsluiten

Op de eerste plaatst het afsluiten van een begrafenisverzekering is een verstandige keuze. Met het afsluiten van een begrafenisverzekering voorkomt u dat uw nabestaanden met de kosten voor uw uitvaart achter blijven.

Kantoor bezoeken

Als u een begrafenisverzekering wilt afsluiten en u wilt voorgelicht worden door middel van een persoonlijk gesprek dan kunt u het beste langs gaan op kantoor. Het voordeel van deze manier is dat u al uw vragen over de uitvaartverzekeringen kunt stellen en daar ook meteen een antwoord op krijgt. U kunt met de medewerker uw wensen met betrekking tot uw uitvaart vastleggen en aan de hand hiervan kan er een berekening gemaakt worden zodat u weet wat de premie voor de uitvaartverzekering gaat worden.

Telefonisch

Een andere manier om een begrafenisverzekering af te sluiten is om dit via de telefoon te doen. U heeft dan ook persoonlijk contact met de uitvaartverzekeraar maar u hoeft niet langs op kantoor te gaan, dit scheelt u weer tijd. Telefonisch een uitvaartverzekering afsluiten wordt tegenwoordig ook nog veel gedaan. Ook via de telefoon kunt u met de medewerker uw wensen bekend maken en deze zal dan uw premie gaan berekenen. Als de premie bekend is dan kunt u besluiten om de uitvaartverzekering wel of niet af te sluiten. Zodra u akkoord gaat krijgt u eerst de uitvaartpolis nog thuisgestuurd. Als u deze helemaal heeft doorgelezen en u wilt de begrafenisverzekering afsluiten dan kunt u de polis voorzien van een handtekening en terug sturen naar de verzekeraar. U heeft dus altijd nog een bedenktijd voordat de uitvaartverzekering wordt afgesloten.

Online

Verreweg de populairste manier voor het afsluiten van een begrafenisverzekering is om dit online te doen. Het grote voordeel van het online afsluiten van een uitvaartverzekering is dat u dit kunt doen wanneer het u schikt. Bij het online afsluiten heeft u ook alle premies en voorwaarden van de verschillende verzekeraars bij de hand. Op deze manier kunt u zelf snel en makkelijk de uitvaartverzekeringen vergelijken en zodra u een keuze heeft gemaakt dan is het afsluiten ervan ook zo gebeurt. Ook als u online een uitvaartverzekering gaat afsluiten heeft u een wettelijke bedenktijd. De begrafenispolis leest u op uw gemak helemaal door en als er geen fouten in staan en u bent het overal mee eens dan kunt u deze tekenen en retour sturen naar de uitvaartverzekeraar.

Online vergelijken en afsluiten

Bij alle verzekeraars kunt u tegenwoordig online een begrafenisverzekering afsluiten. Het scheelt u een hoop tijd en u kunt zelf bepalen bij welke verzekeraar u de begrafenisverzekering gaat afsluiten. Bij de verzekeraars hieronder kunt u alvast de premies en voorwaarden vergelijken.