Hoe een goedkope begrafenisverzekering afsluiten?

Als u een goedkope begrafenisverzekering wilt afsluiten dan zult u allereerst de begrafenisverzekeringen moeten vergelijken en daarbij kijken welke verzekeraar u de goedkoopste premie kan bieden. Maar bij uw zoektocht naar een goedkope begrafenisverzekering zult u wel een aantal dingen goed in de gaten moeten houden, anders kan die voordelige uitvaartverzekering nog wel eens duur uitpakken voor uw nabestaanden en als u iets niet wilt is dat na uw overlijden uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven.

Wanneer is een begrafenisverzekering goedkoop?

Op het eerste gezicht kan een begrafenisverzekering goedkoop lijken maar als u dan enkele factoren beter bekijkt dan kan dezelfde verzekering ineens helemaal niet zo goedkoop zijn, hoe kan dit zult u misschien denken. Uw maandpremie kan laag zijn maar u moet wel kijken wat u hier voor terug krijgt, wat de begrafenisverzekering uitkeert als u bent overleden en wat bijvoorbeeld de looptijd is.
Looptijd
Om een begrafenisverzekering te vergelijken zult u een aantal dingen goed moeten onthouden, allereerst is het bij het vergelijken belangrijk dat u weet hoe lang u de premie moet doorbetalen. Het kan zo zijn dat uw maandpremie erg laag is maar dat u deze (lage) premie wel uw leven lang moet betalen, als u dan bij een andere verzekeraar een iets hogere premie betaald en deze tot uw 65ste levensjaar moet betalen en u maakt een rekensommetje dan kan het zo maar gebeuren dat ondanks dat u een hogere maandpremie betaald over de gehele periode u een stuk voordeliger uit bent, dit kan honderden euro’s schelen!
Verzekerd bedrag
De hoogte van het verzekerd bedrag heeft ook een behoorlijke invloed op uw te betalen premie, als u bijvoorbeeld een verzekerd bedrag van 7000 euro heeft dan betaald u logischerwijs minder premie dan dat u een verzekerd bedrag van 12000 euro heeft afgesloten. Bij de hoogte van het verzekerd bedrag zult u wel moeten nagaan wat uw uitvaartwensen zijn want zodra u wat extra wensen heeft dan zult u het verzekerd bedrag hierop moeten aanpassen.
Kinderen gratis meeverzekerd
Zijn de kinderen gratis meeverzekerd met uw uitvaartverzekering? Ook dit is iets waar u op zou moeten letten bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen. Vaak krijgt u een korting als u een gezinspolis afsluit of uw kinderen zijn helemaal gratis meeverzekerd.

Hoe compleet is een goedkope begrafenisverzekering

Goedkoop lijkt vaak aantrekkelijk en ook als u een begrafenisverzekering gaat afsluiten betaald u liever niet te veel, maar voordat u zo een goedkope begrafenisverzekering afsluit kijkt u dan wel even hoe compleet een dergelijke goedkope verzekering is. Als u een goedkope verzekering heeft afgesloten en het blijkt dat u voor de standaard diensten extra moet betalen dan is goedkoop dus alsnog duurkoop. En het zou helemaal zuur zijn als uw nabestaanden daar achter moeten komen en zij het restbedrag moeten betalen voor uw uitvaart.
Dus u ziet een goedkope begrafenisverzekering is niet alleen een verzekering met een scherpe premie maar ook een verzekering waar de diensten waar u gebruik van wenst te maken inbegrepen zijn.