Wat is de dekking van een uitvaartverzekering?

De dekking van een uitvaartverzekering is van een aantal punten afhankelijk. Het ligt er bijvoorbeeld aan bij welke verzekeraar u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten en het type verzekering bepaald ook hoe hoog de dekking zal zijn.

De dekking van een uitvaartverzekering zal niet heel veel verschillen tussen de verschillende uitvaartverzekeraars, maar het is wel belangrijk om te weten wat er wel en wat er niet gedekt zal worden.

Type dekking uitvaartverzekering

Allereerst begint het altijd met uw uitvaartwensen deze zult u voor uzelf op papier moeten zetten. Aan de hand van uw uitvaartwensen is het mogelijk om de keuze te maken uit de verschillende type uitvaartverzekeringen. Zo kunt u kiezen uit een natura of een kapitaal verzekering.

Bij een natura verzekering zullen de kosten voor de producten en diensten verzekerd zijn en bij de kapitaal polis heeft u de vrijheid om te bepalen hoe en waar uw producten en diensten worden afgenomen. Allebei de type uitvaartverzekeringen hebben voor en nadelen het is maar net waar uw persoonlijke voorkeur naar uit gaat.

Het is belangrijk om vooraf te weten wat de dekking is van uw uitvaartverzekering. Uw uitvaartwensen kunnen natuurlijk gerealiseerd worden maar het is wel belangrijk dat deze vallen onder de dekking van uw uitvaartverzekering. Als dit namelijk niet het geval is dan zullen de nabestaanden blijven zitten met de extra kosten van uw begrafenis of crematie en dit is niet iets wat u zou willen. U zult begrijpen dat de premie voor de uitvaartverzekering samenhangt met de dekking van de uitvaartverzekering.

Als u bijvoorbeeld een budget uitvaartverzekering afsluit dan zult u begrijpen dat de dekking niet voldoende is voor een heel uitgebreide uitvaart.

Indexatie uitvaartverzekering

De kosten voor een uitvaartverzekering zullen ieder jaar stijgen het is belangrijk dat u een indexatie uitvaartverzekering afsluit als u er zeker van wilt zijn dat uw uitvaartverzekering uw uitvaart zal dekken.

Indexatie bij een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat ondanks dat de uitvaartkosten jaarlijks stijgen de verzekering deze altijd blijft dekken. Het gevolg is wel dat ook de premie ieder jaar verhoogd zal worden met een bepaald percentage want de kosten stijgen immers. Er zijn veel consumenten die ooit een uitvaartverzekering hebben afgesloten en hier nooit meer naar hebben gekeken met als gevolg dat ze veel te laag verzekerd zijn. Niet alle verzekeraars hebben de mogelijkheid tot indexatie.

Bijzondere voorwaarden

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zullen ook de bijzondere voorwaarden een punt zijn om rekening mee te houden. Het kan namelijk voorkomen dat de verzekeraar een bloc clausule heeft opgenomen in de uitvaartpolis, dit betekent dat de verzekeraar de voorwaarden tijdens de looptijd van de verzekering kan aanpassen. Ook kan het zo zijn dat er geen dekking plaats vind tijdens oorlog of natuurrampen. Onder de bijzondere voorwaarden van een uitvaartverzekering vallen ook de carenzjaren.

Bij carenzjaren zal er pas na enkele jaren na het afsluiten van de uitvaartverzekering uitgekeerd worden als de verzekeringnemer zou komen te overlijden. Als deze tijdens de carenzjaren komt te overlijden dan zal er niet worden uitgekeerd.
Als u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken dan is de dekking dus een punt waar u zeker op moet letten. Zowel de vergelijking tussen de uitvaartverzekeraars en de vergelijking tussen de type uitvaartverzekeringen is hierbij erg belangrijk.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m