Onderverzekerd voor uitvaart

Veel Nederlanders (70 procent) hebben een uitvaartverzekering afgesloten, maar weten niet dat ze zijn onderverzekerd. In veel gevallen is er lange tijd geleden een uitvaartverzekering afgesloten en veel mensen denken dat deze verzekering de volledige kosten van de uitvaart zullen dekken.

Dat is niet altijd waar, als u namelijk een uitvaartverzekering zonder indexatie hebt afgesloten dan kan het zo zijn dat u nu mogelijk bent onderverzekerd. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig al snel €7.500,-.

De uitvaartverzekeringen die destijds zijn afgesloten en waar nu geen premie meer voor wordt betaald dekken de kosten voor de uitvaart tot ongeveer €6.000,-

Onderverzekerd uitvaartverzekering

Onwetendheid

Niemand wil zijn nabestaanden achter laten met de kosten van zijn of haar uitvaart. De meeste mensen zijn zich dus ook helemaal niet bewust van het feit dat ze zijn onderverzekerd voor de kosten van hun uitvaart.

Als er iets zou gebeuren dan draaien de nabestaanden van deze mensen voor de extra kosten op. Zonder het te weten bent u dus mogelijk onderverzekerd als het op de kosten van de uitvaart aankomt. Het is dus raadzaam om de uitvaartpolis eens na te lezen en te kijken voor welk bedrag u verzekerd bent.

Mocht het zo zijn dat u ook onderverzekerd bent dan kunt u contact opnemen met de uitvaartverzekeraar waar u uw uitvaartverzekering heeft lopen.

Bijverzekeren

Als blijkt dat u bent onderverzekerd dan kunt u zich bijverzekeren. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden later met de extra kosten zullen achter blijven, maar wat zijn de mogelijkheden?

Natura verzekering

Als u een natura verzekering heeft afgesloten dan kunt u extra producten en diensten bijverzekeren. Uw wensen kunnen in de loop der jaren zijn veranderd en dan is het een fijn idee dat u extra producten en diensten kunt verzekeren.

Kapitaal verzekering

Heeft u een kapitaal verzekering afgesloten? Ook dan is het mogelijk om u extra te verzekeren. Bij de kapitaal uitvaartverzekering wordt er een geldbedrag uitgekeerd na uw overlijden. Dit geldbedrag kan door de stijging van de uitvaartkosten niet hoog genoeg zijn om uw uitvaart volledig mee te dekken. U kunt dus het kapitaal verhogen zodat de uitvaart geheel naar uw wensen geregeld kan worden.

Extra uitvaartverzekering

Een andere manier is bovenop de uitvaartverzekering die u al heeft lopen een extra verzekering af te sluiten. Het is dan wel verstandig om deze verzekering mee te laten indexeren, zodat deze altijd dekkend blijft.

De kosten voor een uitvaart blijven namelijk stijgen en het bedrag wat op dit moment voldoende is voor uw uitvaart dat zal ongetwijfeld over tientallen jaren te weinig zijn.

Polis nakijken

Zoals u uit het bovenstaande op kunt maken is het verstandig geregeld uw uitvaartpolis na te kijken. Uw uitvaartwensen kunnen natuurlijk wijzigen, maar ook de kosten van een uitvaart stijgen jaarlijks. Door de polis om de zoveel tijd te checken komen uw nabestaanden niet voor verrassingen te staan.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m